aeon flux

ready for the action now, danger boy?

lemondott steve jobs Zalaba_Ferenc
2011. augusztus 25. 07:38:09

Kategória: 2 komment

2011. augusztus 24-én (félig-meddig) váratlanul lemondott Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. A látnoki képességgel megáldott informatikus gurunál (aki többek között a Pixar egyik alapítója) 2004-ben diagnosztizálták a hasnyálmirigyrákot, amelyből a híradások szerint sikerült kigyógyulnia, de ezért jókora árat fizetett, és korábbi fittségét soha nem nyerte vissza. A tegnap közzétett lemondónyilatkozat viszont arra enged következtetni, hogy állapota ismét romlott.

Steve Jobs alig másfél évtized alatt a csőd széléről a világ egyik legsikeresebb és legismertebb vállalatává fejlesztette az Apple-t, és számos olyan IT-termék felett bábáskodott, amellyel forradalmasította a piacot. Ezzel talán az almaellenesek sem vitatkoznának.

Jobs továbbra is aktív tagja marad az Apple igazgatótanácsának, az elnöki tisztségre Tim Cookot terjesztette fel.

Címkék

apple ipod offtopic iphone kutyu ipad

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr194540167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

todie 2011.08.25. 08:56:59

sajnalom szegenyt. ugy tudom a hasnyalmirigy rak az egyike azoknak amelyekbol nem lehet kigyogyulni...ezert jobbulast nem kivannek, csak keves szenvedest.

Ismeretlen_139112 2011.08.25. 09:36:37

"aki többek között a Pixar egyik alapítója" Ez nem egészen stimmel. Eredetileg a Lucasfilm számítógépes grafikai részlegeként alakult a banda Ed Catmull vezetésével egy rakás hippi egyetemi kutatóból, plusz felvették még John Lassetert animátornak. Az első nagy szereplésük a "Genesis device" demonstrációja a Star Trek II-ből, meg ők csinálták az első CG karaktert az Ifjú Sherlock Holmes filmhez. Lucasnak a válása után kellett a cash, mert szinte minden vagyona a cégeiben volt, ezért adta el a részleget. Jobs-t meg akkor rúgták ki az Apple-től és duzzogva be akarta bizonyítani hogy marhára ért a számítógépes hardverhez, úgyhogy a Pixar Image Computer nevű órmótlan és méregdrága cuccért vette meg a csapatot és éveken keresztül erőltette ennek a fejlesztését és eladását, nem sok sikerrel. Közben Lasseterék a saját szoftverfejlesztés tesztelgetéséhez csináltak animációkat, aztán elkezdtek reklámokat is nyomatni hogy valamiből eltartsák a céget. Jobs egészen addig megtűrt elhajlásként kezelte ezt amíg az egyik rövidfilm Oscart nem nyert, nagyjából onnantól kezdte érdekelni a dolog. Mivel a Pixar Image Computer egyik fő vevője a Disney volt a rajzfilmjeihez, innen jött a kapcsolat és az ötlet pár egész estés CG film összeheggesztéséhez. Aztán elkezdték a Toy Story-t, amihez azért kellett pár script doctor menet közben, és nagyjából innentől jön a cég már ismert története. Szóval Jobs messze nem volt alapító, de az mindenképpen a javára írható hogy saját zsebből finanszírozva életben tartotta a céget a kritikus időszakban, aztán felismerte benne a lehetőséget és elég rugalmas volt ahhoz hogy teret engedjen az új céloknak.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása