aeon flux

ready for the action now, danger boy?

hófehérke vs hófehérke Zalaba_Ferenc
2011. július 24. 09:55:56

Kategória: 11 komment

A hollywoodi hülyeség ugyebár nem ismer határokat. Az egy dolog, hogy bukásra ítélt próbálkozások (emlékeztek még erre?) ellenére a Hófehérke újabb élőszereplős változatán dolgoznak, de hogy egyszerre kettőn... Nos, az egyik jónak tűnik, a másik nem annyira.

A hollywoodi hülyeség ugyebár nem ismer határokat. Az egy dolog, hogy bukásra ítélt próbálkozások (emlékeztek még erre?) ellenére a Hófehérke újabb élőszereplős változatán dolgoznak, de hogy egyszerre kettőn... Nos, az egyik jónak tűnik, a másik nem annyira.

Hófehérke #1

Tarsem épp a minap (a SDCC-n) nyilatkozta azt, hogy nála előbb a vizualitás jön, és aztán reménykedik abban, hogy talál valami sztorit, amit ráhúzhat. Ehem. Erre a The Cell talán nem annyira, de a The Fall nagyon jó példa: látványos csomagolópapír. Na most, miután végzett az Immortals névre hallgató 300-majmolással, Tarsem egy Hófehére-filmet forgat (The Brothers Grimm: Snow White címmel), melyben a címszereplőt Lily Collins (egyelőre a The Blind Side-ból lehet ismerős) játssza, a gonosz mostohát Julia Roberts (no végre egy testhez álló szerep), a királyt Sean Bean (meghal?), a herceget pedig Armie Hammer (1 test, 2 fej, mint a Winklevoss-ikrek a The Social Networkből). Az EW már ki is adott egy elképesztően giccses képet a filmből, korábban pedig megcsodálhattunk egy promóciós plakátot is.

Hófehérke #2

Ennél talán egy-két fokkal érdekesebb lehet a Snow White and the Huntsman címre hallgató projekt, melyet ugyan egy játékfilmes újonc forgat, de azért Rupert Sanders nem kispályás arc a reklámfilmek világában. Ez a film némileg elszakad a klasszikus mesétől, ugyanis farkaslakoma helyett konspirációkat meg csatákat ígér, ugyanis Hófehérke (Kristen Stewart) összefog a vadásszal (Chris Hemsworth), hogy lenyomja a trónról a gonosz mostohát (Charlize Theron), és ebben a hét törpe (ezt a szereposztást figyeljétek: Nick Frost, Ray Winstone, Ian McShane, Bob Hoskins, Eddie Izzard, Eddie Marsan, Stephen Graham) segíti. A Comic Con alkalmából meg is jelent néhány pórőzfotó, amely alapján ebből a filmből még bármi lehet.

Címkék

fantasy charlize theron casting ray winstone julia roberts eddie izzard adventure kristen stewart nick frost ian mcshane chris hemsworth tarsem snow white film kep children movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr644540043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2011.07.24. 09:59:28

Ki melyiket várja?

Ismeretlen_98200 2011.07.24. 10:11:53

Tarsem még olyat nem rakott le az asztalra, ami miatt a filmjeit tűkön ülve várnám. Látványilag jó az ipse, de egy jó vágó elkelne mellé. Ráadásul stúdiófilmet csinál most, szóval fene tudja, mi lesz ebből. Julia Roberts-nek viszont örülök. Az újoncos viszont alapötletben is izgibb, és a szereposztása is erős. Remélem Kristen Stewart tényleg tökös lesz, nem csak bambulni fog. Chris Hemsworth meg úgy néz ki, befutott. Úgy vélem, hogy az utóbbi lesz a jobb film. De az előbbi talán populárisabb a családosoknak.

Action 2011.07.24. 10:20:49

Én is inkább a másodikat tartom érdekesebbnek, de Tarsem filmjére is kíváncsi vagyok, bírom a pali vizuális ötleteit. Ugyanakkor hülyeségnek tartom, hogy ugyanazt a témát két csapat is feldolgozza, ilyen párhuzamos projektek meg szoktak bukni általában.

Ismeretlen_180758 2011.07.24. 10:56:12

Bocsánat, de ez a Snow White and the Huntsman...hm, na szóval. 18+ http://kep.ivpicture.hu/561885.N.jpg

duwy 2011.07.24. 12:01:11

Egyértelműen a Tarsem-féle változatot favorizálom. A The Cell is érdekes volt, a The Fall viszont nagyszerű, szóval eddig még nem hibázott a direktor. Ráadásul szerintem a kiadott kép és a poszter is gyönyörű. Az Immortals-nak meg nagyon szarul kéne sikerülnie, hogy alulmúlja a 300-at.

cineplex · http://mazur51.wordpress.com/ 2011.07.24. 15:54:40

Az utóbbiban a Herceg fehér lovon mintha nem a jó oldalon állna.

Eszter 2011.07.24. 16:12:46

Stewart ellenére egyértelműen a második változat hangzik érdekesebbnek a farkaslakomát viszont nem értem a Hófehérke kapcsán,de rég olvastam,lehet,hogy én vagyok hülye

ex.spy 2011.07.24. 22:26:25

A Tarsem-féle változat addig hangzott érdekesnek, ameddig a "comedic adventure"-t meg nem láttam... így félek, mert a rendezőt nem családi filmes kategóriában szeretjük, Roberts jelenléte viszont Disney-giccset feltételez.. A második szimplán a most divatos "gótikus" feldolgozás-trendbe illeszkedik. Arra leszek kíváncsi, hogy az NBC új sorozatában, a Grimm-ben vajon hozzányúlnak-e a Hóferkéhez? A sorozat pilotja a "Piroska"-t dolgozta át pedofilos krimivé, októberben indul.

Ismeretlen_1068 2011.07.24. 23:48:31

A Tarsem féle Hófehérke nagy felbontásban: http://www.ramascreen.com/wp-content/uploads/Lily-Collins-Relativity-Snow-White.jpg Szerintetek még él?

SoZi 2011.07.25. 13:50:20

Tarsem filmjeit mindig várom, de remélem, hogy sötétebb, komolyabb hangulata is megmarad. A Fall-ban is volt egy ilyen vonulat. Ugyanakkor a kép alapján, remélem, nem lesz olyan, mint az Alice.. A második szerintem egyértelműen olyan film, aminek a készítőinek volt egy fantasy-témájú ötlete és nem merték megkockáztatni, hogy ismeretlen névvel dobják piacra, ezért ráhúztak valamit, ami mindenki ismer. (Grimméknek valszeg túl sok jogdíjat sem kellett fizetni.) Szeretem a jóféle fantasyt, és nagyon várok már valami eredeti dologra, a szereplők jól is néznek ki, de csaták és kard meg pajzs HÓFEHÉRKE kezében?? Na nemár...

Ismeretlen_81097 2011.11.14. 10:01:22

10. Ez, hogy pont ezzel a mesével ismerősítettek egy fantasy-történetet, valahol egy fricska is a mai emberek régimese-olvasási és -értelmezési szokásainak. Bár még a Hófehérke egész normális mese, szimpatikus főszereplővel - nálam a Csipkerózsika lövi el a pöttyöst, ha komolyan próbálom venni. Leánka első önálló mozdulatával belenyúl a mérgezett tűbe, összecsuklik és csak a herceg csókjától éled fel (tehát herceg nélkül esélye nincs a világban)... addig jó, míg csak úgy olvasod és nem próbálod hova tenni a történetet.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása