aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: filmet a nézőnek Takács Máté
2011. április 24. 17:41:37

Kategória: 3 komment

> Amerikai mozibevételek, 2011. április 22 - 24.

Húsvét hétvégéjén családi film, mégpedig a RIO vezeti az amerikai toplistát, immáron második hete. A premierek háza táján Tyler Perry visszavett a lendületből a MADEA'S BIG HAPPY FAMILY-vel, ellenben a VIZET AZ ELEFÁNTNAK kedvező fogadtatásra lelt.

> Amerikai mozibevételek, 2011. április 22 - 24.

Húsvét hétvégéjén családi film, mégpedig a RIO vezeti az amerikai toplistát, immáron második hete. A premierek háza táján Tyler Perry visszavett a lendületből a MADEA'S BIG HAPPY FAMILY-vel, ellenben a VIZET AZ ELEFÁNTNAK kedvező fogadtatásra lelt.

> startolt
Minden egyes új filmje kapcsán meg kell jegyezni, milyen sikeres is Tyler Perry mozis karrierje, s ugyan ezen a MADEA'S BIG HAPPY FAMILY sem változtat, azért már érezhető a címszereplő iránt megnyilvánuló érdeklődés csökkenése. A MADEA GOES TO JAIL bő két éve rekordösszeget hozott az afroamerikai filmesnek, hiszen 41 milliós start után 90 millióig vándorolt. A legújabb színdarab-adaptáció 25 milliós nyitánya lényeges visszalépés ehhez képest, ám még így is 10 ezer dollár feletti mozinkénti átlagos bevétellel büszkélkedhet a Lionsgate terjesztése. A gyenge kritikák és a várható gyors visszaesés sem gátolhatja a további Madea-filmek érkezését, addig is a 25 millióból forgatott MADEA'S BIG HAPPY FAMILY begyűjt legalább 50 millió dollárt.

Madeával ellentétben a VIZET AZ ELEFÁNTNAK (Water for Elephants; hazai bemutató: július 14.) című regényadaptáció rálicitált a kétkedő előrejelzésekre, s az elmúlt három nap során 17,5 millió dollár értékben vonzotta a tengerentúli nézőket. Annak ellenére, hogy a kritikusok csak mérsékelten lelkesednek a CONSTANTINE, A DÉMONVADÁSZ és a LEGENDA VAGYOK rendezőjének munkájáért (a Rotten Tomatoes-on 6,2-es átlagponttal bír), megérdemeltnek mondható a kezdeti siker, hiszen ahogy a citált weboldal konszenzusa is rámutat: egy jól elmesélt és szépen fényképezett filmről van szó. A nézőket persze, túl a regény népszerűségén, a cirkusz varázslatos világát eredményesen felvillantó előzetessel sikerült befogni, amihez egy nem túl eredeti, de kétség kívül hatásos tagline is társult. A színészek között a központi szereplő ugyan Robert Pattinson, ám a Fox szerencsére okosabb volt az EMLÉKEZZ RÁM! forgalmazójánál, s nem az ifjú titánra alapozta a 40 milliós produkciót. Ezzel együtt az Alkonyat-filmek sztárját megilleti némi dicséret, amiért a gyorsan jött hírnév után a nehezebb utat választotta, s felnőtt drámákkal igyekszik előregörgetni karrierjét. A VIZET AZ ELEFÁNT-nak az EMLÉKEZZ RÁM!-mal szemben minden szempontból jó választásnak bizonyult: a kedvezőbb újságírói fogadtatás (Pattinson alakítására vonatkozóan is) mellett a box office-kilátások is kecsegtetőek, hiszen már csak az "A-" Cinemascore is érzékelteti, hogy a nézők ínyére van a produkció. Akár 60 millió dollár feletti végkifejlettel is számolhatunk.

A Walt Disney Pictures immáron harmadik éve igyekszik kapitalizálni a Föld világnapján. A nálunk is vetített A FÖLD, illetve a nálunk azóta sem látott, tavalyi OCEANS után idén a szavannák nagymacskái kerültek górcső alá az AFRICAN CATS (hazai bemutató: szeptember 8.) című ismeretterjesztő filmben. Az események kedvező összejátszásának köszönhető (április 22-e húsvét hétvégéjére esett idén), hogy még most is sikerült érdemi mennyiségű zöldhasút kisajtolni egy természetfilmből, bár a 6,4 millió dollárra csak az alacsony moziszám ismeretében vetül legalább kiegyező fény. A Samuel L. Jackson narrálásával vetített alkotás várhatóan 16-18 millió dollár között fog megállapodni, ha az OCEANS pályáját követi. Jövőre pedig jöhet a CHIMPANZEE.

> még játsszák
A Fox és Blue Sky kedvezően fogadott és világszerte rendkívül sikeres animációja, a RIO vezeti tehát második hete az amerikai listát. A 3D-s produkció 26,8 millió dollárral áll az élen, ami valamivel 30% fölötti visszaesést jelent. Tavaly az ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT is hasonló arányt produkált, ám annyival jobban nyitott és nagyobb hétközbeni forgalmat élvezett, hogy 10 napos állása 10 millióval magasabb értéket mutatott a RIÓ-énál. A 81 millió dollár ezzel együtt kiváló adat, s csak a HALÁLOS IRAMBAN: ÖTÖDIK SEBESSÉG miatt nem lesz a filmből a nyári szezonig terjedő időszak legsikeresebb bemutatója.

A SIKOLY 4. megkapta a kegyelemdöfést: több mint 60%-ot zuhant második hetére, s így 10 nap alatt még csak 31 millió dollárt sikerült felhalmoznia. Könnyen lehet, hogy a 40 milliós gyártási költség is csak vért izzadva kerülhet vissza a kasszákba, s így már mindenképpen kár volt a gőzért Wes Craven és a Weinstein Company részéről.

Ünnepi aktualitásának köszönhetően kitüntetett figyelmet élvezett a hétvégén a HOPP. A Universal családi filmje nagyobb bevételt ért el most, mint az előző hétvégén, egyúttal átevickélt a 100 milliós korláton, harmadikként a 2011-es filmek mezőnyében.

> végszó & ami jön
Az előző után a mostani hétvégének is sikerült felülmúlnia 2010-es önmagát, mellesleg most igazán nagyvonalúan. Nem véletlen: egy éve az ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT az ötödik hetében visszafoglalta a vezető pozíciót, míg az ILYEN A FORMÁM és a VESZTESEK BOSSZÚJA csalódást keltően indított. A jövő héten is biztosan lesznek kiábrándító nyitányok, például a +INT PIROSSZKA! vagy a PROM című ifjúsági film esetében, ellenben a HALÁLOS IRAMBAN: ÖTÖDIK SEBESSÉG egyszerűen képtelen lesz megbukni. Kezdődik a nyári moziszezon.


> a top 10 (becsült adatok)

01. (1) Rio ($26.8m/$81.3m)
02. (ú) Madea's Big Happy Family ($25.8m/$25.8m)
03. (ú) Water for Elephants ($17.5m/$17.5m)
04. (3) Hop ($12.5m/$100.5m)
05. (2) Scream 4 ($7.2m/$31.2m)
06. (ú) African Cats ($6.4m/$6.4m)
07. (4) Soul Surfer ($5.6m/$28.7m)
08. (7) Insidious ($5.4m/$44.2m)
09. (5) Hanna ($5.3m/$31.7m)
10. (8) Source Code ($5.1m/$44.7m)

> kapcsolódó írások
box office: 2010 azonos hétvégéje (The Back-up Plan, The Losers)
box office: 2009 azonos hétvégéje (Obsessed, Bunyó, A szólista)
box office: 2008 azonos hétvégéje (Baby Mama, Harold & Kumar 2)


kövess twitteren!

kövess minket facebookon!

Címkék

disney box office drama reese witherspoon documentary robert pattinson tyler perry

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr154539620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2011.04.24. 18:09:42

Durva, hogy - "limitált" bemutató ide vagy oda - mifelénk a Hop még tízezer nézőt sem tudott összegereblyézni egy hét alatt. Úgy tűnik, a nézők azt nézik, hol nézzenek, nem azt, hogy mit. A Rio viszont itt is szakítani fog.

Ismeretlen_82723 2011.04.24. 18:12:29

[aeon_flux](#11304420) Azért legyünk pontosak: egy hét alatt 12388 nézőt gyűjtött. Nem mintha a lényegen ez változtatna.

Ismeretlen_1068 2011.04.24. 18:17:31

Bocs, kifelejtettem azt, hogy "Budapesten". :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása