aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office hazai: csak szex kell Takács Máté
2011. február 14. 16:21:12

Kategória: 7 komment

Magyar mozibevételek, 2011. február 10 - 13.

Kevés biztos dolog van a mai világban, de az, hogy egy szinkronizált romantikus vígjáték, amelynek címében ráadásul szerepel a szex szó, arat a magyar mozikban, ezek közé tartozik. A CSAK SZEXRE KELLESZ ráadásul az év eddigi legjobb startját jegyzi.

Magyar mozibevételek, 2011. február 10 - 13.

Kevés biztos dolog van a mai világban, de az, hogy egy szinkronizált romantikus vígjáték, amelynek címében ráadásul szerepel a szex szó, arat a magyar mozikban, ezek közé tartozik. A CSAK SZEXRE KELLESZ ráadásul az év eddigi legjobb startját jegyzi.

> startolt
Persze korán vagyunk még, s mivel január sem volt különösebben mozgalmas, ez azért nem oly nagy teljesítmény. 33,5 millió forinttal szerepel az első helyen a UIP-Duna Film bemutatója, ami nyúlfaroknyival több, mint a bő egy hónapja indult SZERELEM ÉS MÁS DROGOK nyitánya, vagyis nagyjából ez a szint képezi manapság az átlagot a romantikus vígjátékok háza táján. A CSAK SZEXRE KELLESZ az említett Edward Zwick-filmhez hasonlóan divatos párost tudhat magáénak a főszerepben, ugyancsak magyarul beszélő, s a forgalmazó is serényen ténykedett, hogy tudtára adja a potenciális közönségnek a filmet (a Comedy Centralon például kb. minden reklámblokkba jutott tévészpot), de ezt a UIP-től már megszokhattuk. Gyanítható, hogy maga a film nagyon egy hullámhosszon van a közönséggel (nálunk sose lesz szokás exitpollozni?), már csak azért is, mert a SZERELEM ÉS MÁS DROGOK-tól eltérően mellőzi a legkisebb drámát is, amit nagyon nem csíp a fősodorban a magyar néző, így ezúttal sokkal nagyobb bizonyossággal jelenthető ki, hogy (elsőként a 2011-es felhozatalból) 100 ezer néző fölé jut annak az Ivan Reitmannek a filmje, aki jó pár nagyágyúval járult már hozzá a rendszerváltozást követő időszak hazai mozitörténetéhez (úgymint: SZELLEMIRTÓK 1-2., IKREK, OVIZSARU).

A Palace Pictures letudta első világpremierjét (pont most, mikor már gyakorlatilag a Fórumhoz tartoznak filmjeik a Cinema Citys felvásárlással). A GNÓMEÓ ÉS JÚLIA ugyanakkor nem kiáltott ekkora gyorsaságért, már csak azért sem, mert mostanra, az amerikai siker hírére már túl van döntő napjain. Na jó, egy animációs darab esetében kevésbé mérvadó a start, úgyhogy a harmadik helyezést érő 19,3 millió forintot egyelőre kedvezőként értelmezhetjük, még akkor is, ha a 3D-s jegyek miatt csak 14 ezer néző áll emögött. A másik érdemkisebbítő tényező Gulliver, aki a térhatású előadás-megcsappanás ellenére is többeket bírt megszólítani és többet kaszált a hétvégén. A hónapokig kiválóan szereplő Aranyhajat azért sikerült kicsit visszalökni, kérdés, hogy a ritka madárként, csak 2D-ben érkező RANGO március eleji betoppanásáig mennyit tudnak összegereblyézni a kerti törpék.

A Fórum Hungary első 2011-es premierje a LONDON BOULEVARD című angol gengszterfilm, amely nyolc kópián, s csak Budapesten látható. A bűnügyi filmek többé-kevésbé képesek helytállni nálunk, nézőpont kérdése, hogy A TÉGLA forgatókönyvéért Oscar-díjban részesült William Monahan munkájának 5,8 millió forintját hogyan interpretáljuk. Túl nagy híre (és hírverése) nem volt a filmnek, címe sem túl sokat mondó, ellenben két főszereplője, Colin Farrell és Keira Knightley megér már egy misét a magyaroknak is, legalábbis (első körben) 4493 főnek. Nyilván ez alapvetően kevés, de sokkal rosszabbul is alakulhatott volna a dolog, elvégre, csak a fővárosra szorítkozva, a PÁRIZSBÓL SZERETETTEL és a ROHANÁS is szerényebb eredményekkel mérettetett meg.

> még játsszák
A GULLIVER UTAZÁSAI tehát állta egy újabb 3D-s versenyző érkezését, mi több, csupán 34%-ot ereszkedett, s így 20 millió forint felett képviseli magát a toplista második helyén (Budapestnél maradva csak negyedik). Az InterCom vígjátéka 55 millió forintra tett szert tizenegy nap alatt, ami talán elégséges iram ahhoz, hogy 100 millióig jusson Jack Black irodalomgyalázása, ha már nézőkben nehézkesebben mennek is a dolgok. A negyedik helyre szorult vissza, ám alig észrevehetően kevesebben választották most A KIRÁLY BESZÉDÉ-t, mint egy hete. A Budapest Film csak Budapesten látható, 12 Oscar-díjra esélyes terjesztése 16,7 millió forintot regisztrált csütörtök és vasárnap között, összbevétele pedig éppen annyit ér, mint amennyit Gulliveré érne a 3D-s hacacáré nélkül. Egy Oscar-seprés esetében kizárható, hogy megállna 100 ezer néző alatt a film, de anélkül sem esélytelen a dolog.

Az ötödik helyen álló A DILEMMA nem szenvedett nagy ütést az újabb UIP-komédiától, így még harmadik víkendjén is bőven 10 millióval növelte mutatóját. Az eggyel hátrébb tartózkodó A KÖVETKEZŐ HÁROM NAP-ban valamit nagyon láthatnak a honi nézők, hiszen a Palace Pictures thrillere a negyedik hétvégéjére is csupán 16%-ot veszített lendületéből, s ezzel össznézettségét határozottan félszázezer fölé helyezte. Crowe közelmúltbeli filmográfiáját tekintve, a ROBIN HOOD nagyon nagy falat volna, ellenben A DOLGOK ÁLLÁSA és a HAZUGSÁGOK HÁLÓJA már meg is lett fejelve, a BÖRTÖNVONAT YUMÁBÁ-ról meg aztán nem is beszélve.

> végszó & ami jön
Ismét egy egészséges hétvégén vannak túl a magyar mozik, ismét növekedést hozva a top 10 összbevételében. Szerencsére ez még mindig nem a csillagos ég, így a következő, javarészt ígéretes ötösfogatnak lesz hova emelnie a tétet. A Fórum Hungary az amerikai premierrel egy időben hozza A NEGYEDIK című sci-fit (igaz, feliratosan...), az InterCom pedig a GAGYI MAMI: MINT KÉT TOJÁS-t, aminek előzménye is jó volt még 100 ezer eladott jegyre. A Mokép a NEW YORK, I LOVE YOU-t igyekszik a közönségfilm nyelvére lefordítani, míg a Budapest Film és a UIP kritikai kedvenceket dob a levesbe: a FEKETE HATTYÚ dicséretes eredményeket produkált premier előtti vetítései alkalmával, így A KIRÁLY BESZÉDÉ-hez hasonló, gyümölcsöző pályafutás áll előtte, ellenben A FÉLSZEMŰ-nek az összes kedvező körülmény ellenére is meg kell küzdenie a magyarok szeretetéért ezen a hírhedten westernmegvető földön.


> a top 10 (forintban; csüt-vas) [eddigi nézőszám]
01. (ú) Csak szexre kellesz (33,5m/34,7m) [28 823]
02. (1) Gulliver utazásai (20,2m/55,7m) [40 211]
03. (ú) Gnómeó és Júlia (19,3m/19,3m) [14 104]
04. (2) A király beszéde (16,7m/43,2m) [35 970]
05. (3) A dilemma (11,4m/68,1m) [58 796]
06. (4) A következő három nap (7,6m/65,7m) [53 973]
07. (ú) London Boulevard (5,8m/5,8m) [4493]
08. (5) Aranyhaj és a nagy gubanc (4,7m/328,2m) [257 824]
09. (6) Boszorkányvadászat (4,4
m/27,3m) [22 521]
10. (9) Üvegtigris 3. (3,4m/309,2m) [281 557]


> kapcsolódó írások

box office: 2010 azonos hétvégéje (Valentin nap, Farkasember)

A UIP-DUNA FILM TÁMOGATÁSÁVAL

kövess twitteren!

kövess minket facebookon!

Címkék

box office comedy animation keira knightley natalie portman forum hungary colin farrell romance magyarvalosag crime movie children movie 3d cinema uip duna film box office hazai palace pictures

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr854539300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2011.02.14. 16:26:28

Micsoda sokk! A magyar vevő a trére. :)

Ismeretlen_82723 2011.02.14. 16:49:50

1: Ne légy igazságtalan, A király beszédét csak a kiváltságosak nézhetik meg, ráadásul neked még az sem elég jó :), meg különben is, mit nézzenek, ha csak ilyen van (Gulliver, From Paris, Boszorkányvadászat...)?

Ismeretlen_1068 2011.02.14. 16:52:14

2: Feltehetnénk a "tyúk vagy a tojás" jellegű kérdést, mi szerint miért van az, hogy csak ez van? :) Egy (500) Days of Summer vagy egy Waitress már el sem jut a mozikba, és mifelénk úgy tűnik, a kölykökkel sincs minden rendjén...

kekec 2011.02.14. 17:45:01

1: Meg aztán a legtöbb helyen esély sincs rá, hogy a nívósabb filmeket nézzük. Nálunk pl. a héten A félszemű helyett Gagyi mami újabb kalandjaiban gyönyörködhetünk...

porter 2011.02.14. 18:14:57

1. ez nem tré kérdése. amíg a filmet nem látja, honnan is tudhatná,h milyen. meg hát rom. kom.-on kívül (női közönség, férfi fizetési hajlandóság), mit nézzenek moziban? az átlag hím magára nem költ, letölt. az átlag nő nem ért a géphez, egyedül nem megy el.

Ismeretlen_1068 2011.02.14. 18:21:20

5: Hát ennek a filmnek azért elég beszédes címe/plakátja/előzetese/kisugárzása(?) van. Meg aztán nem ez az első alkalom, hogy alul-öltözött sztárokra/sztárocskákra megy a nép, igazán tanulhattak volna már belőle, ha másra lennének kíváncsiak, de hát nem, hisz a Való Világ is elképesztően sikeres.

porter 2011.02.17. 11:43:21

6. dehogyis. az a szép h újra meg újra el lehet adni :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása