aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office hazai: nézővadászat Takács Máté
2011. január 31. 16:44:24

Kategória: 1 komment

Magyar mozibevételek, 2011. január 27 - 30.

Nincs meglepetés: a három premier közül A DILEMMA érdekelte legjobban a honi nézőket az elmúlt hétvégén, s könnyen meg is szerezte a vezetést a UIP első idei bemutatója. A ProVideo jó szívvel is csak közepes iramban szállt be a játékba a BOSZORKÁNYVADÁSZAT-tal, míg a ROHANÁS a hetedik helyen kullogott be.

Magyar mozibevételek, 2011. január 27 - 30.

Nincs meglepetés: a három premier közül A DILEMMA érdekelte legjobban a honi nézőket az elmúlt hétvégén, s könnyen meg is szerezte a vezetést a UIP első* idei bemutatója. A ProVideo jó szívvel is csak közepes iramban szállt be a játékba a BOSZORKÁNYVADÁSZAT-tal, míg a ROHANÁS a hetedik helyen kullogott be.

*igazából második, de Scott Pilgrim mintha itt se lett volna...

> startolt
Szinte biztosra ment A DILEMMA című szinkronizált vígjátékkal a UIP-Duna Film, s szinte nincs is kifogásolnivaló a 27 millió forintos nyitányban. Szinte, mert a 23 ezer néző azért semmiképpen nem a végső határ, még akkor se, ha nem a magyar közönség abszolút komikus-kedvenceiről van szó (Adam Sandlerről vagy Ben Stillerről, például). Vince Vaughn már régóta ismert arc nálunk is, Kevin James pedig egyre ismertebb (bár pont A PLÁZA ÁSZA maradt ki, a FÉRJ ÉS FÉRJ és a NAGYFIÚK kimagaslóan teljesítettek - elsősorban Sandlernek köszönhetően), így lehet rájuk alapozni, a bökkenő inkább az, hogy a sztori túl szimpla (hiszen sikerült a 10 másodperces tévészpotban is felvázolni) és hétköznapi, s nem ígér elég humort. Mindezzel együtt A DILEMMA a kedvezően fogadott 2011-es filmek számát gyarapítja, remélhetőleg hosszú távon is.

A részben nálunk forgatott BOSZORKÁNYVADÁSZAT című középkori fantasyvel szállt be a moziforgalmazásba a ProVideo. A történet nem mentes a figyelemfelkeltő összetevőktől és Nicolas Cage sem egy nóném színész, ám mindezek ellenére nem sikerült kielégítő arányban megszólítani a látogatókat. A 10 millió forint dobogós helyezést ér ugyan, de visszalépést jelent Cage számára A VARÁZSLÓTANONC és a KÉPLET értékelhető szereplését követően.

Az InterCom megszabadult az eredetileg erre a hétvégére tervezett AZUTÁN című Clint Eastwood-opusról, s helyette a ROHANÁS című akciófilmet prezentálta most. Nagy különbség nem lett volna a nézettségi adatokban, hiszen Dwayne Johnson utóbbi filmjei legalább annyira mellőzöttek a hazai vásznakról, mint Dirty Harry rendezései - így a magyarok annak ellenére, hogy nem tekintenek teljesen idegenként az egykori pankrátorra, nem látnak garanciát se benne. A vicc az, hogy a GYEREKJÁTÉK és a FOGTÜNDÉR is jobban boldogult volna családi film mivolta révén, semmint hogy alig több mint ötezer nézővel megadja magát a lista hátsó fertályán. A 6,3 millió forint nem épp arról árulkodik, hogy a magyarok rohantak a 23 mozivászon elé, inkább csak folytatja az akciófilmek lejtmenetét, ismét azt a forgalmazót sújtva, amelyik A SZUPERCSAPAT-tal, a SZÁGULDÓ BOMBÁ-val és a ZÖLD DARÁZS-zsal is befürdött az elmúlt fél évben.

> még játsszák
Igen, így három hétvége után kijelenthető a ZÖLD DARÁZS című 3D-s akcióvígjátékról, hogy a halovány, de még nem világvége indítását követően gyorsan kicsúszott a lába alól a talaj. Most már csak 10. a listán, kevesebb mint négyezer nézővel, s bár összbevétele az 50 millió forintot környékezi, ezt csak 35 ezer ember dobta össze; 40 ezernél lényegesen messzebb tehát már nem jut az Észak-Amerikában 100 millió dolláros végkifejlet felé kacsintgató produkció. Ebben az esetben valahogy mégsem lehet ezért okolni a pannon nézőket.

Második helyre csúszott vissza A KÖVETKEZŐ HÁROM NAP. A múlt héten erőteljesen nekirugaszkodó Palace Pictures-terjesztés 12,5 millió forinttal képviseli magát ezúttal, 11 nap után (plusz némi előjátszással) pedig nézettségben meg is előzte az említett maszkos igazságosztós darabot. Ez tulajdonképpen egy dicséretes dolog, reméljük, hogy tendenciává válik idén - a tengerentúlon már megfigyelhető áthelyeződés a FEKETE HATTYÚ, A FÉLSZEMŰ, A KIRÁLY BESZÉDE és A HARCOS kiugró teljesítményével a GULLIVER UTAZÁSAI, AZ UTAZÓ, a harmadik Narnia, a HONNAN TUDOD? vagy az UTÓDOMRA ÜTÖK el-elmaradozó bevételei ellenében.

Az ARANYHAJ ÉS A NAGY GUBANC-ra alig akar szűnni az érdeklődés, ahogy az ÜVEGTIGRIS 3. is tör előre. A SZERELEM ÉS MÁS DROGOK megsínylette A DILEMMA érkezését, hiszen feleződött a hétvégi jövedelme, s így a 100 ezer néző bizonyossága meginogni látszik - de legalább a 100 millió forintos bevétel csak egy hét kérdése. Mérföldköveket illetően, immáron 100 ezer néző felett pereg tovább AZ UTAZÓ, s 200 millió forint fölé ért az UTÓDOMRA ÜTÖK.

> végszó & ami jön
Egy évvel ezelőtt az AVATAR egymaga annyit hozott, mint most az első öt helyezett. Több szót ne is fecséreljünk az ilyen irányú összevetésekre, inkább lássuk, miből él februárban a hazai mozi. Az érkező trióból nevető harmadiknak ígérkezik A KIRÁLY BESZÉDE, aminek premier előtti vetítésein kis túlzással még a földön is ültek - nem lenne ezek után, illetve a korábbi jól pozicionált Oscar-nyertesek/jelöltek históriája után meglepő, ha első helyen emelkedne ki a Budapest Film terjesztése. Ebben megakadályozni a GULLIVER UTAZÁSAI című 3D-s vígjáték igyekszik: a film nemzetközi alakulásaiból kiindulva kb. a Narnia szintjén kell számolni az InterCom filmjével. A Palace Pictures kerek egy esztendővel a tengerentúli premiert követően hozza el a PÁRIZSBÓL SZERETETTEL című francia akciófilmet, Nicolas Cage méltó párjával, John Travoltával.


> a top 10 (forintban; csüt-vas) [eddigi nézőszám]
01. (ú) A dilemma (27,2m/27,2m) [23 114]
02. (1) A következő három nap (12,6m/42,9m) [35 057]
03. (ú) Boszorkányvadászat (10,2m/10,2m) [8536]
04. (3) Aranyhaj és a nagy gubanc (8,9m/311,7m) [244 357]
05. (2) Szerelem és más drogok (7,4m/94,5m) [81 883]
06. (5) Üvegtigris 3. (7,3m/297,8m) [271 367]
07. (ú) Rohanás (6,3m/6,3m) [5310]
08. (6) Az utazó (6,3m/121,6m) [102 966]
09. (7) Utódomra ütök (5,8m/200,7m) [177 502]
10. (4) Zöld Darázs (5,7m/47,8m) [34 707]


> kapcsolódó írások

box office: 2010 azonos hétvégéje (Avatar, A szállítmány)

A UIP-DUNA FILM TÁMOGATÁSÁVAL

kövess twitteren!

kövess minket facebookon!

Címkék

box office nicolas cage comedy action vince vaughn intercom kevin james provideo magyarvalosag uip duna film dwayne the rock johnson box office hazai

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr924539252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2011.01.31. 17:09:43

A Boszivadásztól rosszabb teljesítményre számítottam, a Rohanástól meg jobbra - egyik esetben sem sokkal, teszem hozzá -, viszont mégis inkább Dirty Harry csajfilmjét néztem volna szívesen a moziban...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása