aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: a következő három nap [the next three days] (2010) Zalaba_Ferenc
2011. január 20. 15:35:42

Kategória: film 6 komment

Mivel néhány évvel ezelőtt még a csapból is Paul Haggis neve folyt, így azt a két éves csendet, amíg eme thriller szálait szövögette, akár hiátusnak is nevezhetném, mindenesetre az eltáv jót tett az agyonoszkározott direktornak, aki ugyan olyan apróságokkal nem foglalkozik, mint hogy a stylisttal normálisan festesse szőkére Elizabeth Banks hajkoronáját és a jelmezessel ne fordítva adassa Russell Crowe-ra a pulóvert, ellenben olyan rémálmot fest átlagembereinek, mellyel együtt lehet érezni - jelen esetben borzongani, szorítani, szorongani, meg ilyenek.

A tyúkmelleket és sörhasat (ismétlem, átlagember!) növesztett Russell Crowe középiskolai tanár, akinek a feleségét (Elizabeth Banks) bevarrják a sittre gyilkosságért. Emberünk előbb törvényes, majd a The Fugitive egyfajta fordítottjaként törvénytelen módon próbálja kihozni az asszonyt, akiről közben nem lehet tudni, hogy bűnös-e vagy ártatlan. Ez a McGuffin és a két főszereplő kétségkívül hiteles játéka jó darabon viszi előre az amúgy kiszámítható, de ügyesen adagolt sztorit, és Haggis irománya szerencsére mellőzi a túlkapásokat (lásd Law Abiding Citizen) és még Crowe-ból sem farag szükségtelenül hőst, mi több, még az akcióval is csínján bánik, nehogy túlzottan elrugaszkodjon a valóság talajától.

Kár, hogy végül csak becsúszik egy túlzás (az autópálya-jelenet) és egy kis szájbarágás (a gomb-jelenet) is, ami meg is ritkítja az eme bekezdés végén látható csillagok számát. Mindezzel együtt kompakt és felnőtt szórakozást nyújt ez a film: nem csoda, hogy meg is bukott.

Címkék

kritika thriller action russell crowe paul haggis liam neeson elizabeth banks brian dennehy olivia wilde jonathan tucker kritika szokatrany 6csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr464539179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gellert 2011.01.13. 23:01:43

Ez egy francia cucc remake-je egyébként. Pour elle, 2008. Láttad?

Ismeretlen_1068 2011.01.14. 07:55:49

Nem, de ezek után, gondolom, már nincs is sok értelme megnézni.

gellert 2011.01.14. 11:38:10

Annyi, hogy ott állítólag nem szórakoznak a ki a gyilkos kérdéskörrel nagy érdemben - csak az "átlagember szabadít" történet a hangsúlyos.

Ismeretlen_1068 2011.01.14. 12:20:07

3: Helyes. Kár ezért a két momentumért: az utolsó 15 percig végig azon tipródtam, miért utálta ezt a remek thrillert a közönség és a kritika egyaránt.

Anja 2011.01.20. 16:28:39

Köszi, már csak egy kérdés maradt - akkor megnézzük ma a moziban, vagy sem? És ha nem ezt, akkor mit? (scott már megvolt)

Ismeretlen_1068 2011.01.20. 17:14:54

Teljesen vállalható... esetleg a Zöld Darázs? :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása