aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: tron örökség [tron legacy] (2010) Zalaba_Ferenc
2010. december 16. 15:00:06

Kategória: 52 komment

Kevin Flynnek bő húsz évvel ezelőtt nyoma veszett. Időközben egyetlen gyermeke a rendszernek bemutató és a világ összes Ethan Huntját megszégyenítő betörésekre képes motoros huligánná cseperedik, aki egy nap hírt kap felőle, s mire kettőt pislogna, máris egy számítógép belsejében találja magát, melyben a programok egy totalitárius rendszer bábjaiként kénytelenek szuperdizájnos gladiátorcsörtéket vívni egymással. Ja, és a világot uraló mindenható Clu a megszólalásig hasonlít Kevin Flynn 20 évvel ezelőtti verziójára. Nos, így megy ez a nyomtatott áramkörök univerzumában.

Kevin Flynnek bő húsz évvel ezelőtt nyoma veszett. Időközben egyetlen gyermeke a rendszernek bemutató és a világ összes Ethan Huntját megszégyenítő betörésekre képes motoros huligánná cseperedik, aki egy nap hírt kap felőle, s mire kettőt pislogna, máris egy számítógép belsejében találja magát, melyben a programok egy totalitárius rendszer bábjaiként kénytelenek szuperdizájnos gladiátorcsörtéket vívni egymással. Ja, és a világot uraló mindenható Clu a megszólalásig hasonlít Kevin Flynn 20 évvel ezelőtti verziójára. Nos, így megy ez a nyomtatott áramkörök univerzumában.

28 év telt el, mióta megszületett minden idők egyik legambiciózusabb munkája, minden bináris rendszerben gondolkodó kocka titkos favoritja, a TRON, amely a közhiedelemmel ellentétben nem rengette meg a világot, még csak egy legjobb vizuális effektusoknak járó Oscar-jelölést sem sikerült begyűjtenie. Megvalósítás tekintetében igazi pionír volt, az nem vitás, de olyan gyermekbetegségekkel rendelkezett, melyek már a film bemutatója idején magukon viselték a gyors elavulás jeleit. És a bitekkel hadakozó, meglehetősen zagyva sztorira sem volt még felkészülve a nagyérdemű, ezért a film gyors lefutással el is tűnt a mozikból.

Ám a kultusza évről évre nőtt. Nem volt olyan vaskos, hogy szemináriumokat és nagygyűléseket rendezzenek köré, de azért egyre többen kalapáltak maguknak fénymotorokat és uniformisokat (hungarocellből és karácsonyfadíszekből). Rajongói - és némileg belső - nyomásra az eredeti filmet bemutató Disney végül eljutott odáig, hogy tesztelje a publikumot egy esetleges folytatás ötletével. Hibát talán csak ott vétettek, hogy a szellőztetést a Comic Conon hajtották végre, ahol természetellenesen magas az egy négyzetméterre jutó kockák száma, mindenesetre a fogadtatás kiverte a plafont.

Nem vitás, az internetet rendesen átjáró hájp engem is utolért, s ugyan tisztában voltam annak mesterséges generáltságával, szívesen lovagoltam meg, hisz a produkció időközben valódi karácsonyi eseményfilmmé nőtte ki magát, amely nevében hordozza lényegét: eseményként kell rá tekinteni.

Persze, mint a legtöbb esetben, ezúttal is azzal az érzéssel jöttem ki a moziból, hogy végső soron "ez is csak egy film volt".

Méghozzá nem is a legsikerültebb darab. Eleinte mégis úgy éreztem, hogy a Disney néhány túllihegett megamozija után végre tető alá hozott egy olyan filmet, amely méretei ellenére könnyedén át- és megélhető szórakozást ígér, amely maximum a szemet és fület erőlteti meg, mégis újra meg újra szívesen visszatérsz hozzá, hisz kiragad a valóságból, meglódítja a fantáziád, megindít és megnevettet, szóval mindenféle olyan dolgot művel veled, melyet a nagybetűs Mozik szoktak.

És ebben először nincs is hiba. Amíg a történet valóság mezején jár (az első bekezdésben már jelzett cool faktor kíséretében, persze), addig a film is megmarad a két dimenziónál (erre a 3D-s termekben fel is hívják majd a figyelmet), aztán mikor Sam belép a bitek világába, a kép kitágul (IMAX-ben például képarányt vált), betölti a harmadik dimenziót és nem túlzok: az év legjobb félórája következik, amit filmszínházban eltölthetsz. A pazar képi-, hang- és zenevilág által kísért akciójelenetek - melyek gyors egymásutánban követik egymást, mégsem tűnnek túl töménynek - alighanem még a legszőrösebb szívű kritikusból is előcsalják a tinédzsert. A rendezés kecses (főleg egy most debütáló rendezőtől), a látványterv szexi, a trükkök makulátlanok és mikor a fiúsan laza, mégis elképesztően gyönyörű Olivia Wilde valójával berobban a képbe, az embernek tapsolhatnékja támad - hadd szögezzem e most azonnal: ezt a filmet nem elég 3D-ben látni, ezt IMAX-ben kell megtapasztalni.

De aztán beindul a cselekmény is és vele együtt a ködgépek is - mintha a jó és a rossz megunhatatlan harca nem lenne elég. Mikor Sam újra találkozik 20 éve elveszett apjával, a hi-tech remeteként éldegélő Kevin Flynn meglehetősen zavaros mesébe kezd tökéletes teremtményekről, digitális létformákról és filmesen nagyzoló szavakkal körberakott morálról. Jómagam zavartan keresem a fonalat, amit brutális kegyetlenséggel rántottak ki a kezemből, és arra gondolok, hogy Neo hasonlóképp érezte volna magát, ha Morfeusz helyett mindjárt az Építésszel vitatja meg a Mátrix terminusz technikuszait.

A történet négy értelmi szerzője (két forgatókönyvíró + két ötletgazda) aztán nem átall némi mitológiai vonzatot is belerondítani a képbe, mintha erre olyan nagy szükség lenne egy Disney-film esetében, és mire az esetlenül összelapátolt - és a film rajongótábora által a végtelenségig elemezhető - történet eljut a végkifejletig, kettőnk útja már annyira elágazik egymástól, hogy hosszasan elidőzhetek a Clu kedvéért megfiatalított Jeff Bridges szegényes CG-maszkjának lesajnálásán vagy éppenséggel somolyoghatok az eredeti változat Lebowskit idéző dumáin. Miközben a sztorira kérlelhetetlenül pakolják az egyre szövevényesebb rétegeket, addig a karakterek egyre csak slankulnak - Clu akár maradhatott volna maszk mögött, így is csak egy arctalan gonosz, Olivia Wilde figurája maga a megtestesült naiva (eleinte szórakoztató, később inkább már zavaró), míg Sam Flynn olyan, mint minden fehérlelkű hős: unalmas.

A film tartogat egy-két várható fordulatot, miközben egyre sűrűbben kacsingat a STAR WARS irányába, ám hiába minden - a Daft Punk szenzációs szkórjától a káprázatos és egységes látványvilágig -; miközben görcsösen keresi az egyéni hangot, a TRON LEGACY végül saját szétszórtságába bukik bele. De oda se neki: ez is csak egy film.

Címkék

kritika fantasy sci fi imax tron jeff bridges olivia wilde 6csillagos 3d cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr864539072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Real013GSF 2010.12.13. 17:10:47

Fenébe, jobbnak nézett ki... Rottenen se nyitott túl jól, amolyan egyszeri szórakoztató mozinak tűnik, amit elsőre élvez az ember, utána meg felé se néz... De nem baj, ha egyszer jó lesz:)

hamsy 2010.12.13. 17:13:51

szinkronnal nézted? ha igen kicserélték a "szétpixelezés" szót valami értelmesebbre?

Ismeretlen_1068 2010.12.13. 17:15:34

2: Nem, meghagyták. De vannak ennél cifrább kifejezések is ám. :) (Viszont összességében annyira nem zavaróak, mint egy olyan momentum, amire térjünk vissza azt követően, hogy már mások is látták a filmet.)

zabos 2010.12.13. 18:21:07

"ezt a filmet nem elég 3D-ben látni, ezt IMAX-ben kell megtapasztalni." Majd, ha imaxben fogják forgatni. Addig semmi értelme ilyen kamuvackokon tátani a szánkat csak azért, mert konvertálnak rajtuk valamit.

Ismeretlen_140561 2010.12.13. 18:56:40

4: szerintem semmin nem érdemes tátani a szánkat, amíg a nézők egy lényeges hányada 2D-ben fogja látni... hacsak nem tátja azon is hasonlóképpen a száját a néző. De amúgy tökmindegy, mert valójában nem "kell" megnézni ezt a filmet, elvégre ez sem több, mint más széles közönséget megcélzó produkciók. Azon kívül pedig nekem az év legnagyobb mozieseménye Semih Kaplanoglu - Méz című filmje volt, mert hasonlót tényleg nem látok majd egy jó darabig nagy vásznon.

Ismeretlen_1068 2010.12.13. 19:09:57

4: Mivel a film erőteljes utómunkálatokon esett át (most nem a felkonvertálásra gondolok), így talán nem olyan nagy istenkáromlás, hogy a ki tudja, milyen felbontásban rögzített effektusokba beillesztett, 35mm-en rögzített figurákat felnagyítják.

Ismeretlen_139112 2010.12.13. 19:55:42

Az Imax élményhez azért hozzátartozik az is, hogy sokkal nagyobb a vászon a megszokottnál...

galahad 2010.12.13. 20:08:58

5: "szerintem semmin nem érdemes tátani a szánkat, amíg a nézők egy lényeges hányada 2D-ben fogja látni... hacsak nem tátja azon is hasonlóképpen a száját a néző." nothing personal, de ez kb. a tipikus mindig ellőhető mondat, ami amúgy baromira nem igaz 7: pontosan, és más a terem kialakítása, teljesen más a 3D érzet... az Imax-ben nem feltétlenül a 70mm-es film a legfontosabb körülmény

HozÉ 2010.12.13. 20:21:20

nem emlékszel véletlen a szinkronhangokra? nagyon érdekelne, mert nem mostanában fogok tudni eljutni a moziba rá :S

Ismeretlen_1068 2010.12.13. 20:27:31

9: Nem, de lekérhetem a szinkronhangok listáját.

HozÉ 2010.12.13. 20:30:41

azt nagyon megköszönném! :) sőt lehetne többször is ilyen, legutóbb a toy storynál is tök jó hogy volt :D

Ismeretlen_1068 2010.12.13. 20:33:35

11: Ugyanaz a forgalmazó, szóval esélyes, hogy kiadják, ha szépen kérem. :)

Ismeretlen_62806 2010.12.13. 20:44:13

ha jól emlékszem, a film port.hu-s adatlapján fel van tüntetve a szinkronhangok listája.

Ismeretlen_62806 2010.12.13. 20:45:18

amúgy meg nem megmondtam, hogy jól elbasszák?

Ismeretlen_1068 2010.12.13. 20:47:36

Az "elbasszák" túlzás, mert például simán veri a legtöbb nyári mozibemutatót.

Ismeretlen_1068 2010.12.13. 20:48:41

13: És tényleg. Kőszegi Ákos (Kevin Flynn magyar hangja) Minárovits Péter (Sam Flynn magyar hangja) Peller Mariann (Quorra magyar hangja) Lux Ádám (Jarvis magyar hangja) Kálloy Molnár Péter (Castor magyar hangja) Dörner György (Alan Bradley magyar hangja)

Ismeretlen_62806 2010.12.13. 20:50:28

ez egyrészt a nyári mozikat minősíti, másrészt ebben a világban nagy potenciál rejlett (lásd Tron 2.0). na, majd amikor 30 év múlva ezen is úgy nevetünk/feszengünk, mint az első részen, akkor talán kiküszöbölik a csorbát :)

Ismeretlen_62806 2010.12.13. 20:56:54

és akkor most alszom egy jót, vagy legalábbis eltávolodom minden kreatív munkától, amíg nem tanulok meg csorbát küszöbölni. :)

Ismeretlen_1068 2010.12.13. 21:02:13

17: Ami igaz, az igaz: Clu mimikáján itt-ott már most is lehet feszengeni.

HozÉ 2010.12.13. 21:09:58

a port.hu-s remélem hiteles, mert 1 másik oldalon azt olvastam, hogy (bár az még a tron esten volt) akkor sam hangja fenyő iván volt, hát nagyon remélem nem.... egyébként a kritika után még inkább kedvem lett megnézni, még ha "csak" 6/10 is :)

Pizsama 2010.12.13. 21:13:56

Ugye Clu az egyik program (karakter) az eredetiben amit Flynn bevet a MKP ellen (és úgy is néz ki mint Flynn), de elfogják. Ez a Clu tér vissza most főgonoszként?

Ismeretlen_1068 2010.12.13. 21:15:57

21: Végül is nem néztem újra az eredeti TRON-t, mert 1. nem volt rá nagyon időm :), 2. rájöttem, hogy úgy akarom megnézni, mint ahogy a legtöbb néző fogja -az első rész ismerete nélkül. Szóval ez a Clu is Kevin Flynn teremtménye volt, csak fellázadt ellene.

hamsy 2010.12.13. 21:31:34

hát én mindjárt magam alá f*sok! eddig úgy tudtam, hogy a héten lesz a film premierje. ez a cikk megerősített ebben. mondom le kéne akkor foglalni egy jegyet csütörtökre. nézem a miskolci CC filmjeit és nincs ott a Tron. visszajövök ide a bemutatónaptárban ott van, hogy december 16.-a. na itt valami nagyon nem kóser. erre fel kiderül, hogy nem csoda, hogy Miskolcon nincs vetítés, mert a filmre kattintva nincs a város a felsoroltak között! :O hát komolyan szétver az ideg! remélem holnapra felkerül, mert ha nem megborítom a mozit szerdán! ha az alapján mérték fel az igényeket, hogy hányan mentek el a Tron estre, akkor kinyalhatja a forgalmazó! persze a Hajnalvándor az nagyon kell napi 4 előadásban az 1-es teremben! azt meg akartam nézni de ha emiatt nem lesz...a promóciós kartonok meg már hónapok óta kint van....

Ismeretlen_1068 2010.12.14. 07:00:07

Érdemes megnézni a Cinema City oldalát: a napi 4 IMAX előadásra úgy 40%-os lehet a jegyelővételi arány, ami nem is rossz ahhoz képest, hogy az online jegyfoglalási lehetőség csak ma nyílt meg.

skaven 2010.12.14. 11:55:32

hamsy: keddenkent szoktak kikerulni a filmek altalaban, valoszinuleg a mikolciak lusta szarok voltak, kb. minden mas varosban kint van a film egy ideje a cc.hu-n. en egyebkent tortenet szinten nem vartam tobbet a filmtol + hat azt is lehetett tudni hogy egy elso filmes rendezo csinalja, ez par jeleneten nagyon erezheto volt szerintem. en a latvany miatt vartam a filmet, az pedig egy tiz pontos skalan kb. 15os. :) tolem siman johetne a kovetkezo resz, azt is megneznem, es az is biztos hogy elmegyek ra minimum megegyszer imax-be. ahogy elsotetult a terem, eljott a disney logo es elkezdodott a zene... en rogton kikapcsoltam es elveztem az egeszet. clu engem nem zavart, megiscsak egy program. :) a fiatal jeff bridges mar jobban leesett a vaszonrol. olivia wilde pedig jol adta elo szerintem azt a karaktert, tolem lehetett volna meg inkabb naiva vagy kislanyos, nekem belefert volna.

hamsy 2010.12.14. 12:03:41

Rákérdeztem a forgalmazónál, hogy most akkor mi van, erre az a válasz jött,hogy nem értik min vagyok kiakadva mert csütörtöktől műsoron van Miskolcon is. Lehet de jegyet még mindig nem lehet előrendelni. Eddig ilyen még nem volt.

ace 2010.12.14. 12:16:11

én azon vagyok kiakadva, hogy a magyar szinkronos IMAX 3D vetítésekre már 5 napja lehet jegyet foglalni, az eredeti angol nyelvű IMAX 3D vetítésre pedig még mindig nem. márpedig én eredeti nyelven szeretném megnézni, és elvileg fogják úgy is vetíteni a CC honlapja szerint, csak kérdés, hogy mikor. ha nem kezdik el ezen a héten, akkor megyek a szinkronosra én is...

skaven 2010.12.14. 14:00:35

nem lesz angol nyelvu imax vetites, mar a honlapon sincs kint. megneztuk volna paran, az biztos, de nem hiszem hogy a tobbmillios kopia koltsege megterult volna.

Ismeretlen_1068 2010.12.14. 14:29:30

28: Abszolút megértem. Az AVATAR esetében nem ártott volna egy IMAX-kópia, ez viszont közel se fog annyi nézőt becsábítani.

lallli 2010.12.14. 15:49:22

könyörgöm csak azt mondjátok meg, hogy-hogy ti már láttátok többen is a filmet pedig csak holnapután lesz a bemutatója??? volt valami premier elötti vetítés amiröl én nem tudtam, vagy félreinformált vagyok, vagy ez valami vip vetítés volt vagy hogyan?? áruljátok el légyszi, én már másfél éve várom ezt a filmet, jobban mint bármit életemben!!! köszi

Ismeretlen_1068 2010.12.14. 16:41:02

30: A varázsszó: sajtóvetítés. Egyébként már csak kettőt kell aludni.

Ismeretlen_57212 2010.12.14. 17:33:47

@ace amúgy foglalni csak mától lehet, eddig jegyelővétel volt és az is csak személyesen

ace 2010.12.14. 22:12:11

valóban levették már a honlapról is, pedig előtte kb. egy héten keresztül kinn volt. azért ez nagyon elszomorító, sőt akár fel is lehetne háborodni rajta, de már nincs ahhoz energiám... pedig ez lett volna tudtommal az első feature-film amit eredeti nyelven is vetít a bp-i IMAX, de úgy látszik nem most törik meg a jég. nagy kár. még szerencse, hogy a biztonság kedvéért foglaltam a holnap éjszakaira helyet.

Ismeretlen_1068 2010.12.15. 09:30:40

No, hát a játék nem/sem lett valami ütős: http://www.gametrailers.com/video/review-tron-evolution/708450

Ismeretlen_82723 2010.12.16. 16:43:00

Elment. Ellenben az élményt nagyban rontotta, hogy a mai első (11.15-ös) IMAX-vetítésen úgy 25 perc után jött egy 25 perces hatásszünet (azaz technikai szünet), aztán a folytatódás első öt percében még, hm, a digitális hang digitális része hiányzott (szóval akár az itthoni tévén is hallgathattam volna, kis túlzással), a vásznon meg csúf szennyeződések éktelenkedtek - ezek nyilván az elejétől a végéig. :/ De legalább fotózkodtam 3D-ben! :)

Ismeretlen_1068 2010.12.16. 17:03:31

Káposztafej méretű ákombákomok már a HP6-vetítésen is voltak, de vannak olyan közös ismerőseink, akik ezt kikérik maguknak, szóval ezen már én sem akadtam fenn.

Ismeretlen_97684 2010.12.16. 20:21:17

Már az első rész is vaskos nagy fos volt, de ez mindennek a legalja. Unalmas, egysíkú mégis agyzsibbasztó látvány, amiben űrlények vonaglanak két órán át, mert ezeket a figurákat embernek aligha nevezném - és nem azért, mert valóban nem azok, hanem mert semmi átélhető, valódi, igazi nincs bennük. Az akciók ötlettelenek, kevés is van belőlük és naná, hogy a 3D csak parasztvakítás. Így maradnak a sületlenségek, az egy helyben toporgás és a fülsértő egysorosok. A zene is csak akkor jó, ha komoly, ha átvált könnyűbe, a falat kell tőle kaparni. Semmi sincs ebben a filmben, egy érzelmi szál, egy konfliktus, egy pillanat, amitől ne olyan lenne, mint egy fasisztoid nerd embertelen utópiája. Michael Bay szintű high-tech ipari hulladék.

Ismeretlen_1068 2010.12.16. 21:38:24

37: Remélem, azért az ujjaidnak nem fájtak, miközben a billentyűket verték.

Ismeretlen_97684 2010.12.16. 22:13:44

38: még nem fájnak, majd holnap, ha kipréselem magamból a kritikámat: folyni fog a vér és felsírnak álmukban a kisdedek :)

hamsy 2010.12.16. 22:14:04

3. akkor térjünk csak rá arra a zárójeles dologra! :)

Ismeretlen_1068 2010.12.16. 22:26:32

SPOILER: Rinzlerről a film utolsó harmadában kiderül, hogy ő Tron, akiről Flynn sok-sok éven át azt hitte, hogy meghalt (később egy rácsodálkozós pillantással hirtelen visszaállítja a maga oldalára, ami a film egyik legbugyutább pillanata, egyben csúnya Star Wars rip-off is). Tron a valóságban ugyebár Alan Bradley (azaz Bruce Boxleitner), akinek a magyar hangja Dörner György volt - mint ahogy Rinzler is az ő hangján szólalt meg a jelenésének kb. ötödik percében, mikor jelezte az arénában, hogy Sam Flynn "felhasználó". Ez alapján én azonnal levettem, hogy a bukósisak mögött Tron rejtőzik.

hamsy 2010.12.16. 22:43:06

SPOILER! mivel nagyon régen láttam már a filmet ezért lövésem sem volt, hogy ki vagy mi a túró az a Tron, így én akkor csak kapkodtam először a fejem, hogy elk*rták a szinkront. de az szánalmas volt, hogy csak úgy ráébredt, hogy ő kicsoda is.

Ismeretlen_1068 2010.12.16. 22:59:49

42: Igen, valószínűleg sokan elsiklanak majd efölött - olyanok is, akik töviről hegyire ismerik az első filmet. Ezért nem is tértem ki a dologra a kritikámban, csak megjegyeztem a kommentek között, hogy engem zavart.

Ismeretlen_87377 2010.12.17. 07:53:24

Tegnap néztük IMAX-ben, a film elején egy felirat figyelmeztetett, hogy ne vegyük le a szemüveget, s valóban az elejétől a végéig 3D-s volt (a külvilági jelenetek is). A 20. perc környékén történt egy kb 5 percig tartó, lámpafelkapcsolós leállás, miután végre sikerült folytatniuk. Kellemetlen volt, hogy már a stáblista alatt beengedték a következő kezdés nézőit, és a mellettem ülőnek beszólt az újonnan érkező fazon, hogy szerinte rossz helyen ül! A "káposztafej" is valóban ott éktelenkedett a vetített képen. A filmtől nem vártam sokat, így nem is csalódtam: nem több egy Disney családi mozidélután szintű történetbe foglalt, látványos szem és fül rágóguminál. 10/6

Ismeretlen_62806 2010.12.18. 15:37:51

painful to watch. a zseniális soundtrack dob rajta 4 pontot, úgyhogy 3/10

Ismeretlen_1068 2010.12.18. 15:47:54

45: :) Harsh.

chris92 2010.12.18. 19:54:28

Amilyen remekül indul (a kritikában említett félóras szakasz tanítanivalóan szórakoztató) úgy válik a felétől kezdve, egy egydimenziós karakterekre felhúzott történetkuszasággá, ahol a látványban és az akciókban lévő fantázia és kreativitás is áldozatul esik az ürességérzetnek és az önismétlésnek. 6/10 (a fantasztikus soundtrack miatt, áldhatják az eget az alkotó fiúk-lányok hogy a Daft Punk bevállalta)

Ismeretlen_62806 2010.12.18. 21:01:51

érdekes, velem abban a bizonyos fél órában utáltatta meg magát a "film".

Ismeretlen_1068 2010.12.18. 21:39:39

48: Hát ez valóban érdekes. A Rácsba lépés egészen Flynn belépőjéig színtiszta mozivarázs.

bitor 2010.12.18. 22:49:49

Már megint egy imax reklám: grrr D3D vagy IMAX nem sok különbség. Ez a film meg a lehetséges összes dimenzióban unalmas. Ha már 3D, akkor legyen benne eksön a kötelező frisbee és lightcycle jeleneteken kívül. Viszont nem elég, hogy uncsi azt sem tudja, hogy miről szól. Közlöm az alkotókkal egy ez az alternatív univerzum bizony a szgépek belsejében helyezkedik el és mint olyan nem földönkívüliekkel, hanem programokkal van benépesítve. Így nálam kiverte a biztosítékot a valószínűsíthetően homokos bártulajdonos. Mielőtt valaki félreértené. A probléma az, hogy a filmben alig érzékelhető, hogy hol is vagyunk, holott ez a lényeg. Akár a Mátrix álomvilága is lehetne. És 3d-ben (IMAX) nézni kétes identitású programok ripacskodását, hát köszönöm szépen! Akár egy üresfejű plázacica. 2 órát ki lehet bírni vele, de amikor épp nincs szex, akkor nagyon gáz.

skaven 2010.12.19. 04:03:26

#50: azert azt vagod, hogy lezerkard sem letezik, rambo sem tudna annyi embert kinyirni, de meg csak predatorok sincsenek? :) a filmben vegig erzekelheto hogy hol vagyunk, pont ez benne a lenyeg... teny hogy nem erosebb a tortenet, mint mondjuk az avatarban, az expendablesben vagy akar a filmek 95%ban. de azt a szintet hozza (bar ez eleg alacsony szint, az teny). a latvany viszont boven 100%.

Gerberus 2022.10.07. 07:20:53

A vicces, hogy egy csomó mörcsindázjzng játékot is kiadtak a filmmel, amit a végén harmad-negyed árakra leakciózva próbáltak bárkinek elsütni, aki játékboltba jár; nem lepődnék meg, ha egy részük a zuzdában végezte volna!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása