aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: rango (2011) Zalaba_Ferenc
2010. december 14. 18:54:01

Kategória: 6 komment

Remélem az elképesztően sajátos és amerikai filmtől nagyon is merész látványvilág mellett a film jó sztorit is tálal, mert ez egyelőre ebből az előzetesből nem jött át.

Címkék

trailer animation johnny depp gore verbinski

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr404539079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_139112 2010.12.15. 15:07:44

Na, hát például ez az amire gondoltam amikor a Pixart ekéztem hogy nem mer újítani. Nekem szakmabeliként kb. a sárga földig lebüntető az, amit itt felmutatnak, hibátlan, hibátlan.

Ismeretlen_1068 2010.12.15. 15:28:37

1: Hát nálam a megvalósítás mindig csak másodlagos lesz a sztori után. És ezt érzem helyesnek. Audiovizuális tekintetben a TRON is, az AVATAR is lehozta a csillagot az égről, de mind emögött én nem sok maradandó értéket találtam.

Ismeretlen_139112 2010.12.15. 16:35:40

De itt a stílusról beszélek, ez a karakter design egyszerűen eszement jó. Egyszerre fotorealisztikus, karikatúra, antropomorfizált, és még tökéletesen is működik animációban is. A Pixar meg ugyanolyan gagyiszemeket csinál a TS1 óta, még azon se bírtak érdemben változtatni.

Ismeretlen_1068 2010.12.15. 17:43:39

Tudod, pontosan ez a baj az animátorokkal, hogy ők nem a filmet nézik, hanem azt, hogy az abban szereplő figurának milyen szeme van. Ezért bukott meg anno a FINAL FANTASY is, hisz hiába volt korszakalkotó mindenféle szempontból, az egész teljesen halott volt - nem a halott szemek, hanem az olyan alkotóelemek (karakter, történet, humánum) teljes hiánya miatt, amik életre keltenek egy filmet. El nem tudom mondani, mennyire tetszik a RANGO látványvilága és ha egy jó sztorit támogat meg, akkor hatványozottan fogom értékelni, de önmagában a stílus kevés.

Ismeretlen_139112 2010.12.15. 19:15:19

Hidd el, hogy nézem a filmet is... mondjuk nem vagyok animátor, de nálunk azért mindenki a sztorit tartja elsőnek, és nem rajtunk (hanem a megrendelő által szabott határidőn) múlik, ha a filmjeinkben mégse lesz annyira erős ez a vonal. Meg hát 90-180 másodpercben nagyon nehéz történetet mesélni :) De a lényeg az, hogy pont nekünk szakmabelieknek van a legjobban elegünk a sablonos sztorikból és az egyen látványvilágból, és ha csak lehet igyekszünk lázadni ez ellen mi is. Emlékezz vissza, a Pixart azért kritizáltam, mert a történetben ÉS a látványban egyaránt be vannak ragadva a saját maguk által teremtett keretek közé. Egyiknél se mernek igazán eltérni attól, ami eddig bevált, mindkét fő tünet ugyanarra a belső megkövesedésre utal, ahogy a lelőtt projektek és lecserélt rendezők is. Ez a Rango viszont ha másban nem is, hát legalább a stílusban teljesen eltérő utat követ, ami mindenképpen örvendetes - és ezért van egy kevés remény, hogy talán majd a sztoriba is jut ebből valami. Persze lehet, hogy a visszájára fordul az egész, és pont a történetbe tolják bele a legnagyobb közhelyeket, hogy biztos legyen a megtérülés (mert ez a melómennyiség, amit itt látok, az bizony nem két fillér).

xyzdg1981 2010.12.18. 08:19:07

Az egy dolog, hogy "Félelem és reszketés" flashe lesz a hawaii ingtől az embernek, de senkinek nem tűntek fel az alábbiak: - levegőben úszó halacska - outsider, aki az ellenséges vadnyugaton próbál meg túlélni? Ez bizony ez ribanc nagy Depp-hommage lesz Verbinskitől...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása