aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office hazai: szeptember végén Takács Máté
2010. szeptember 27. 15:01:59

Kategória: Szólj hozzá!

> Magyar mozibevételek, 2010. szeptember 23 - 26.

A MoziÜnnep utódjaként rendezett kedvezményes napok után megpihenni tért a magyar forgalmazás, és a nézőközönség is inkább a még nyíló kerti virágaival volt elfoglalva. Az egyetlen multiplex-premier a HIBRID című, látszólagos műfajával a hazai közönségnek megálljt parancsoló Budapest Film-bemutató volt, ám nem tudta kamatoztatni e kivételes helyzetét. A listát így az elmúlt hetek sikerei uralják: harmadik hete első bevétel szempontjából A KAPTÁR: TÚLVILÁG 3D, míg nézettségben a HÉTMÉRFÖLDES SZERELEM viszi a prímet.

> Magyar mozibevételek, 2010. szeptember 23 - 26.

A MoziÜnnep utódjaként rendezett kedvezményes napok után megpihenni tért a magyar forgalmazás, és a nézőközönség is inkább a még nyíló kerti virágaival volt elfoglalva. Az egyetlen multiplex-premier a HIBRID című, látszólagos műfajával a hazai közönségnek megálljt parancsoló Budapest Film-bemutató volt, ám nem tudta kamatoztatni e kivételes helyzetét. A listát így az elmúlt hetek sikerei uralják: harmadik hete első bevétel szempontjából A KAPTÁR: TÚLVILÁG 3D, míg nézettségben a HÉTMÉRFÖLDES SZERELEM viszi a prímet.

> #1
Immáron 200 millió dolláros világszintű bevétel felett lődöz Milla Jovovich A KAPTÁR: TÚLVILÁG 3D című filmben, s ez bizony nem csak hogy váratlanul magas szint a franchise-nak, de rendkívüli gyors idő alatt megvalósult is. A 3D-s piac ugyan már hígabb, mint az öt liter vízzel főzött tejbegríz, de a nem kimondottan az ifjúságot megcélzó darabok változatlanul megtöltik a termeket. Nálunk is ez a helyzet: az InterCom szinkronizált akciófilmje a harmadik héten 16,9 millió forintot hoz, amit a harmadik rész még nyitányakor sem bírt megütni, de az igazságosabb, nézőszámos összevetésben is igen méretes szakadék tátong a két film között, hiszen lassan kétszer annyi eladott jegynél tart a TÚLVILÁG, mint a TELJES PUSZTULÁS, és még odébb a vége.

> új filmek
Csak a hetedik helyre bírt belépni a HIBRID című film, amelyet a Budapest Film nem olyan jó szokásához híven (egyelőre) csak a fővárosban tárt a nézők elé. A hat moziban vetített film 4,1 millió forintot gyűjtött, amit 3298 néző dobott össze. Tény, hogy ez jobb, mint a 2010-es év egyéb horrorjellegű bemutatóinak, így A TÉBOLYULTAK, a DAYBREAKERS vagy a REC 2. indítása, s még a RÉMÁLOM AZ ELM UTCÁBAN-tól se sokkal marad el, de azért semmi dicséretes nincs benne. Vincenzo Natali a KOCKÁ-val 2002 decemberében ugyan csak feleekkora közönséget jegyzett a premier hétvégéjén, azonban azt mindössze két moziból és harmadannyi vetítéssel. Nincs tehát igazából semmi mentsége a filmnek, hacsak az nem, hogy máshol sem volt sokkal rózsásabb a helyzete. Talán 3D-ben, talán szinkronizálva, talán...

> további filmek
Második helyezett a HÉTMÉRFÖLDES SZERELEM, azonban csak jegybevétel tekintetében, hiszen a legtöbben ezt a filmet választották, immáron második hete. Az InterCom romantikus vígjátéka volt a filmnapok legnagyobb slágere is, így az eddigi megtekintők száma már csaknem 90 ezer, ami szinte megegyezik A KAPTÁR: TÚLVILÁG 3D forgalmával. Hiába, a komikus szerelmi történetekre vevő a legjobban a magyar közönség. A harmadik helyen a STEP UP 3D, míg a negyediken az éppen két hónapja műsoron lévő EREDET áll, ám a látogatottság mércéjével ismételten egy helycserés támadást tapasztalunk. A Fórum Hungary forgalmazta táncos produkció már messze 100 ezer néző felett jár (3D-vel, ugyebár, bármit el lehet érni), míg az InterCom sci-fije mindennemű segítség nélkül, hacsak a remek visszhangját nem vesszük annak, immáron 400 ezer néző felett gyarapodik tovább, s ez akár évtizedre szóló sikernek is tekinthető.

> végszó
Csaknem felére csökkent a top 10 bevétele a múlthetihez képest, de ez persze várható volt. Még így sem az év leggyatrább víkendje volt ez, mert a VB-vel június első felében például három premier közreműködésével sem rúghattak labdába a mozik. Egy évvel ezelőtt ugyanakkor jobban állt a széna, köszönhetően a DISTRICT 9 kedvező fogadtatásának.

> ami jön
A szeptembert a bőség zavarában búcsúztathatjuk. Érkezik hozzánk is Amerika jelenlegi #1 filmje, a TŐZSDECÁPÁK: A PÉNZ NEM ALSZIK, ami akár már két hét alatt felül is múlhatja nálunk 1989-ben vetített elődjét. A PANCSER POLICE az errefelé kutyába se vett Adam McKay - Will Ferrell páros legeredményesebb kollaborációja lehet, már csak azért is, mert eddig csak az elmúlt évtized egyik legnagyobb buktájának bizonyuló TAPLÓGÁZ jutott el itthon a nagyvászonig. A 3D-s vonalon egy újabb családi film érkezik, nevezetesen a már több ezer nézővel rendelkező SAMMY NAGY KALANDJA: A TITKOS ÁTJÁRÓ.


> a top 10 (forintban; csüt-vas) [eddigi nézőszám]

1. A Kaptár: Túlvilág 3D (16,9m/133,1m) [88 775]
2. Hétmérföldes szerelem (13,9m/72,1m) [87 346]
3. Step Up 3D (8,8m/138,2m) [111 322]
4. Eredet (8,5m/450,6m) [408 084]
5. A karate kölyök (6,2m/59,6m) [63 805]
6. Nagyfiúk (4,7m/179,7m) [167 291]
7. Hibrid (4,1m/4,4m) [3765]
8. Shrek a vége, fuss el véle (4,0m/667,9m) [517 112]
9. A varázslótanonc (3,7m/150,3m) [141 693]
10. Ragadozók (3,0m/103,9m) [96 747]

> kapcsolódó írások
box office: 2009 azonos hétvégéje (District 9)
kritika: HIBRID

A UIP-DUNA FILM TÁMOGATÁSÁVAL

Címkék

box office budapest film resident evil vincenzo natali magyarvalosag box office hazai

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr164538739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása