aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: the a-team (2010) Zalaba_Ferenc
2010. július 31. 12:47:33

Kategória: 12 komment

A jó hír: a bevételi adatokat látva a MAGNUM, P.I.-ból valószínűleg nem lesz egész estés revamp. A rossz hír: a THE A-TEAM nagyobb figyelmet érdemelt volna - mind a nézők, mind a kritikusok részéről. Nem, ez még mindig nem az az akciófilm, amelyre évek óta várunk: nem mocskos, nem véres és nem is bűzlik a szűretlen tesztoszterontól, ugyanakkor kétségkívül férfiaknak szóló, sörszagú szórakozás - annak ellenére, hogy Bradley Cooper a kelleténél jóval többször prezentálja kétségkívül tökéletesre sajtolt felsőtestét, s ami még rosszabb: Jessica Biel egyszer sem vetkőzik le.

A jó hír: a bevételi adatokat látva a MAGNUM, P.I.-ból valószínűleg nem lesz egész estés revamp. A rossz hír: a THE A-TEAM nagyobb figyelmet érdemelt volna - mind a nézők, mind a kritikusok részéről. Nem, ez még mindig nem az az akciófilm, amelyre évek óta várunk: nem mocskos, nem véres és nem is bűzlik a szűretlen tesztoszterontól, ugyanakkor kétségkívül férfiaknak szóló, sörszagú szórakozás - annak ellenére, hogy Bradley Cooper a kelleténél jóval többször prezentálja kétségkívül tökéletesre sajtolt felsőtestét, s ami még rosszabb: Jessica Biel egyszer sem vetkőzik le.

Nem tagadom: a középszerű - és nálunk nem is annyira népszerű - sorozat nagyképernyős változatát akkorára dagasztották, hogy mire a hosszú évekig elhúzódó, sok-sok kézen átment gyúrási folyamatnak vége lett és a tészta végre elért a mozikba, addigra elveszítette ízét és szagát és ami legfontosabb: jó felszínes lett. Ha úgy vesszük, egy-az-egyben megfelelt szülőatyjának. Humora debil, cselekménye esetleges, akciójelenetei pedig alapvető fizikai törvényeket rúgnak fel és a logikához annyi közük van, mint eme sorok írójának a kvantummechanikához.

A film mégis működik, mert a négyes is működik: szivarvéget rágcsáló, folyton-folyvást tervekről regélő Hannibal (Liam Neeson), a testi adottságait messzemenőkig kihasználó, ám kisfiúsan bájos Szépfiú (Bradley Cooper), a megmosolyogtató elveket valló, ugyanakkor decens Rosszfiú (Quinton Jackson) és a teljesen agyalágyult, enfant terrible Murdoch (Sharlto Copley) olyan csapatot alkotnak, melynek tagjaival nem csak örömmel lógnál, de különböző világmegváltó küldetéseket is a nyakukba varrnál. Szemlátomást a közreműködők a forgatást óriási buliként fogták fel, ám ezúttal a néző is kiveszi részét a mókából, hisz még a rosszarcúak is szellemes egysorosokat eregetnek.

Joe Carnahan rendező ügyesen ülteti át SMOKIN' ACES-ben tesztelt klipszerű húzásait (melyek még lazán a tűrhetőn innen vannak), ami pedig az előzetes moneyshotját, a repülőgépből kipottyant tank jelenetét illeti: you ain't seen nothing yet, you foo'! Ez egy film, melyre az ember szívesen adna legalább -ot. Szóval, a végítélet legyen .

Címkék

kritika action liam neeson the a team bradley cooper 6csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr544538461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_112475 2010.07.31. 12:57:16

Hasonlóan vagyok a filmmel, bár az esetemben azok a bizonyos akciójelenetek rezgették meg leginkább a lécet. A színészek viszont szépen ellensúlyoznak, sőt Patrick Wilson is mindenképpen megérdemel némi említést, mert konkrétan ellopja a show-t a film nagy részében. Az alapból sokkal többet nem lehet kihozni, de így se lett rossz darab.

gyusi 2010.07.31. 14:47:47

ezt szerintem kissé túlértékelted. ha nagyon felfele kéne pontozni maximum 4 csillag.

gaillard 2010.07.31. 15:30:40

SPOILER A tankos jelenetnél is durvábbak a tervezősek. Hannibal olyan dolgokkal kalkulál, hogy megáll az ész: az egyik akciót arra építi, hogy Rosszfiú motorral felugrat az elhaladó konvojra, és puszta kézzel ártalmatlanítja a fegyveres őröket. Később egy robbanás kompletten átrendezi az egész játékteret, és mielőtt az utolsó konténer is a helyére pottyanna, a hatóságok már el is lepték a helyszínt. Tucatnyi fizikai képtelenséggel és isteni közbeavatkozással később pedig elégedetten gyújt rá, hisz pont így tervezte :P

tristram 2010.07.31. 15:40:15

Én egyetértek, szerintem is 6 csillagos. Tipikus könnyed marhaság, ami jobban bele gondolva fabatkát nem ér, de mégis elszórakozik rajta az ember. Az is igaz, hogy ennél sokkal rosszabb filmek érnek el nagy sikert.

thedistance 2010.07.31. 15:41:33

Gyerekkoromban a régi sorozat rajongója voltam, az új filmet imádom. Könnyed, agyament, látványos, a sorozattal szemben tisztelettudó. Nálam Murdock lopta el a show-t ("you spin me right round...":)) - ez a Copley egy őstehetség, a semmiből egy év alatt két fergetes alakítással tört elő. A mocskot, a vért és szűretlen tesztoszteront pedig én idén inkább Sly-tól és a bozótvágós rosszarcútól várom (a szerencsétlen forgalmazóknak köszönhetően várhatom is). Egy jótanács: ha vége a filmnek, NE meneküljetek ki rögtön a moziból, mert a stáblista után felbukkan néhány régi ismerős arc:)

Ismeretlen_1068 2010.07.31. 21:11:55

5: Ó, én kimenekültem. :( (Siettem haza hangfalállványt buherálni. :)

Ismeretlen_1068 2010.07.31. 21:17:24

3: A legdurvább "terv" a film nyitánya, melyben Hannibal bekalkulálja, hogy véletlenül arra jár egy másik ranger egy furgonnal, hogy elvigye őt egy olyan helyre, ahová gyalog nem érne oda időben. :)

Master Tom 2010.07.31. 23:38:07

Aeon! Megint megy a fikagyártás, ez a film szórakoztatni akar, nagyon piszkálódós a kritika! Simán 8/10 a film, abszolút tökéletes akció/humor egyveleg, de naná, hogy bele kell kötni. Amúgy lehet hogy kicsit be vagyunk rúgva, de ez nem változtat a filmhez való hozzáálláson. Tökéletes akciómozi, szórakoztat, és nem kell különösebben átgondolni. ;) Miért kell mindig sznoboskodni?

gyusi 2010.08.01. 00:37:58

8. ha részegen ennyire jó, lehet, hogy én is újranézem. csak előtte leugrom a tesco-ba egy karton sörért. :)

Jester 2010.08.01. 01:04:39

A film szerintem nagyon hasonlít a Vesztesek bosszújára (The Losers). Egyébként mindkettő tetszett, nem is tudom, melyik volt jobb.

Ismeretlen_1068 2010.08.01. 07:57:11

8: Ne viccelj már. Finom voltam és nőies.

Locutus · http://locutus.sfblogs.net 2010.08.01. 10:38:25

Nekem az utolsó akciót leszámítva nagyon bejött, de az a kikötői zúzda az össze-vissza repkedő konténerekkel már kicsapta a biztosítékot, elsősorban azért, mert az már tényleg bűzlött a CGI-től - a többinél legalább néha igyekeztek az oldschool-hatásra (kivéve persze a tankos résznél, de az a moneyshot, azt nem cikizem). Ettől függetlenül remek móka, simán 6/10.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása