aeon flux

ready for the action now, danger boy?

natali rendezi a neuromancert? Zalaba_Ferenc
2010. május 08. 09:32:16

Kategória: 5 komment

A független filmes fronton évek óta hánykolódó NEUROMANCER-hez jó néhány művész nevét hozzácsatolták már - maga Gibson például azt nyilatkozta eonokkal ezelőtt, hogy csak Chris Cunninghamet tudná elképzelni a rendezői székben (akitől még azóta is várjuk az eső egész estés bemutatkozást). Még múlt héten is úgy volt, hogy Joseph "TORQUE" Kahn adaptálja az adaptálhatatlant (pontosabban a tucatnyi más film által kifosztottat), ám a jogokat birtokló Fire Development Inc. a héten azt jelentette be, hogy Vincenzo "CUBE, SPLICE" Natali dirigálja majd a kultuszkönyv filmváltozatát. Ez a párosítás már jóval izgalmasabbnak tűnik, a kérdés már csak az, hogy van-e még értelme filmre adaptálni azt, ami lassan a mindennapok része lesz.

Címkék

chris cunningham adaptation vincenzo natali neuromancer

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr334538027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_129996 2010.05.08. 11:46:27

jesszus, ezzel a joseph kahnnal azért sokakra ráijeszthettek, a torque elég mély nyomot hagyott mindenkiben, aki látta. :)

n4nom4n · http://n4nom4n.tumblr.com/ 2010.05.08. 17:21:39

1. jogos én is megijedtem Ae: igen Cunningham lenne rá a kompetens szerintem is ! A Kockát szerettük meg a Splice-ot is fogjuk így van esély a "jóságra" ! ;)

Ismeretlen_27676 2010.05.08. 18:33:26

Cunningham FTW :] (de a temarol mar sok blogbejegyzesben rinyaltam, most inkabb kihagyom)

Ismeretlen_139112 2010.05.09. 02:09:37

Van azért még szufla a történetben... - egy nagy heist az alapja, színes karakterekkel, elvárt és teljesen váratlan fordulatokkal, ez mindig menő - az AI kérdés még jó pár évtizedig érdekes marad - ami meg már kezd megvalósulni (gigacégek titkos magánháborúkkal, embertelenedő társadalom, információ és internet, az emberi test módosítása), arról még mindig lehet érdemben kommentálni, filozofálni, megintcsak jó pár évtizedig Ami azt illeti, szerintem pont az egyik legnagyobb érdeme a Neuromancernek, hogy lassan három évtized után még mindig releváns és nem avult el. Kevés scifi mondhatja el ezt magáról.

Ismeretlen_1068 2010.05.09. 18:04:39

Ebben igazad van, de a felspécizett, "bedrótozott" emberek, meg ez az egész kompeurhekkelősdi meglehetősen kirabolt téma. Olyan ez, mint a THE PUPPET MASTER volt, amire mindenki azt mondta, ez mitől olyan nagy szám, tiszta THE BODY SNATCHERS - csak azt kevesen tudták, hogy az utóbb leforgatott volt előbb. (Persze, az nem mentség, hogy a film nem volt túl nagy szám.)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása