aeon flux

ready for the action now, danger boy?

avatar: az eredeti forgatókönyv Zalaba_Ferenc
2010. február 02. 08:01:49

Kategória: 23 komment

Ha még van valaki, aki nem ismerné a VágóSzobát, az sürgősen vegye fel a kedvencek közé, iratkozzon fel az RSS-feedre, vagy kattintgasson rá óránként, ezen az oldalon ugyanis zseniális dolgok bukkannak fel: cenzúrázatlan, minden cicomától és hollywoodi fénytől mentes forgatókönyvek. Legutóbb az AVATAR elképesztően őszinte szkriptjére sikerült rátenni könyörtelen mancsukat, melyet minden rajongónak olvasnia kell. Akik utálták a filmet, azoknak pedig még inkább. Íme egy megdöbbentő részlet kedvcsináló gyanánt:

SAM gets separated from JOEL and SIGOURNEY.

SIGOURNEY WEAVER

We’d better head back to base before it gets dark.  There’s no way to locate Sam now.

BLUE JOEL MOORE

No way to locate him?  We spent billions of dollars growing these things and didn’t bother giving them a GPS or something?  I have a fucking GPS in my running shoes.  How does the “jacking in” process work if we can’t locate the fucking things?


Címkék

fun avatar fantasy sci fi james cameron sigourney weaver sam worthington zoe saldana

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr574537603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fred Fredburger 2010.02.02. 10:41:06

Ez bizony telitalálat, és még van benne bőven. Még talán a Wolverine kapcsán lyukadtam ki itt először, rögtön a film nézése után, na az egyenesen sikítva röhögős volt... De azért elgondolkodtató, hogy ezeket a logikai tigrisbukfenceket azért nem szűrik ki, mert nem veszik észre (kizárt), vagy azért, mert le se sz*rják (a nagy pörgésben majd úgyse veszi észre a néző?). Pedig szerintem a második verzióra nem nagyon érdemes játszani, mert a Transformers 2 nézése során is gyakorlatilag egyszerre hördült fel (velem együtt) a mozi, hogy a film végén a sivatagban ugyan mi a csöcsnek rohangálnak, amikor asszem terepjáróval meg a két kis retardált autóval meg végülis a GMC konszern bármelyik járművével meg kb. bármivel mehettek volna... Na mindegy, aztán jól be is égett az egész film a pénztáraknál... NOT!:D

lozung 2010.02.02. 11:13:34

egesz jo, de ez sem ter ki pl arra, hogy miert van a naviknak hajuk, amikor a bolygo osszes lenye rajtuk kivul szortelen nyalkas teremtmeny, es ennek megfeleloen a csupasz csapjukon keresztul tortenik a csatlakozas, szemben a navik afro fonatos megoldasaval :)

Ismeretlen_1068 2010.02.02. 11:17:58

2: sem a pacik, sem a kalapácsfejű izék nem voltak nyálkásak, de még a thanator sem. ajánlom egyébként, hogy nézz körül a földi faunában: itt is van mindenféle élőlény. szőrös és szőrtelen, kétlábú és százlábú, uszonyos és szárnyas, stb-stb.

lozung 2010.02.02. 11:43:13

a nyalkas csak a csupaszsagra iranyulo koltoi tulzas volt, de teny hogy a navikon kivul minden mas bemutatott leny teljesen szortelen volt a filmben. az embernek azert van haja, es minimalis testszorzete, mert alapvetoen az emlosokkel rokon,. a pandoran nincs bemutatva mas szoros eloleny a navikon kivul, a hajukat leszamitva ok is teljesen szortelenek, a boruk szine es texturaja hasonlit a tobbi gyikszeru szortelen lenyehez, tehat a rokonsag letagadhatatlan, a haj csak azert lett rajuk rakva utolag, hogy emberszerubbek legyenek, ezzel aztan tonkre is vagtak a "mesterien" felepitett faunat, akarmennyire ki akarod magyarazni, ez bizony baki :)

Ismeretlen_1068 2010.02.02. 11:53:49

szerintem a legtöbb lény emlős volt. te még nem hallottál csupasz emlősről? :) az egyik farkasszerű izének láthattuk is a kölykeit. érdekes módon nem ebihalak voltak. :) biológiai szempontból egyébként sok mindenbe bele lehetne kötni (vajh melyik fantasy-ba, sci-fibe nem?), de ez marhaság. egyébként is, maximum 10-15 féle lényt láthattunk a filmben, a flóra gazdagságából ítélve a legtöbb lakót nem ismerhettük meg. lehet, hogy a lelkek fájától balra kék színű orangutánok lakoznak. :)

lozung 2010.02.02. 12:44:20

a szortelen emlosok azert jellemzoen vizben elnek vagy betegek :) meg az elefant is szoros modjaval, es van egy szep bojtos farka :P es igen, bele lehet kotni, de annyira hangoztattak a lenyugozo latvany mellett a tokeletesen kidolgozott elovilagot, es akkor megis benne hagynak ekkora lyukakat. arrol mar nem is beszelve, hogy mennyire realis a nappali dzsungel szineitol tokeletesen eluto hupikek, puspoklila stb szinu lenyek szerepeltetese. a foldi evolucio valahogy torekszik arra, hogy rejtoszint adjon a ragadozoknak es predaknak egyarant. szoval szerintem a tortenet mellett a fauna kidolgozasa is elegge santit, de ha az elobbi odabaszott volna, nyilvan leszarnam :)

Ismeretlen_1068 2010.02.02. 13:09:23

mert aztán a zebra is nagyon beilleszkedik a környezetébe, valóban. :) és nem is tudom, a tarka-barka pandorán egyáltalán nem tűntek kirívónak a tarka-barka állatok.

gabor 2010.02.02. 13:27:35

Sztem annyira gaz ha valaki olcso janos modjara szorszalat hasogat mint ahogy lozung is teszi!Az Avatar igenis jo film volt minden hibajaval egyutt!!Meghogy miert van hajuk a naviknak?!Rohognom kell az okfejteseden!!!!!

lozung 2010.02.02. 13:37:39

mondjuk a zebra a szavannan el, es bizony tobbek kozott azert csikos, hogy magas fuben kevesbe legyen eszreveheto. :) a pandora floraja (nappal) szerintem semmivel sem tarkabarkabb, mint egy foldi dzsungel, szoval ez nem indokolja a tarkabarka allatokat.

lozung 2010.02.02. 13:39:49

8: en meg azokon rohogok, akik szemelyes sertesnek veszik, ha valaki kritizalni meri az imadatuk targyat ;) ae legalabb jol kezeli, de te szanalmas vagy :)

jimbo 2010.02.02. 13:50:29

a zebra nem azért csíkos, hogy a fűbe olvadjon bele, hanem mivel ezek az állatok együtt szoktatk lenni, így egymásba olvadnak bele, és így a kis zebrák el tudnak rejtőzni a nagyok között. egyébként itt a földön nagyon sok érdekes és színes állatfaj van, ami nem illik bele a környezetébe. én inkább azt kérdezném, hogy a földön ki döntötte el, hogy ilyenek legyenek az állatok, mert azé itt sem minden a logika szerinte megy?

Ismeretlen_1068 2010.02.02. 14:03:40

lozung, szerintem nézd meg ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=GBGDmin_38E vannak itt világoskék, rózsaszín, sárga virágok, nagy narancssárga tölcsérszerű izék, de még az élet fája is ezüst színben ragyog. persze, a tarkaság nem merül ki a növények színeiben: maga a dzsungel is az, a fények és árnyékok játékának, vagy a magas páratartalom miatt kékbe forduló zöldeknek köszönhetően meglehetősen színpompás. ja, hogy az állatok kékek? áhá. de maradjunk a földön. nézz körül a sekély tengerekben. az ott megtapasztalható színvilághoz képest a pandora maga a megtestesült tarr béla.

Fred Fredburger 2010.02.02. 14:50:02

Vagy elég megnézni kis bolygónkon a kacsacsőrű emlősöket, akik aztán sehogy se illenek abba a képbe, ami az emősökről él bennünk. Az ő csőrükhöz képest a Navik haja a legkevésbé sem kirívó.

lozung 2010.02.02. 16:04:19

11: az is egy funkcioja a csikoknak, amit irtal. ezert irtam hogy tobbek kozott. szerintem egyebkent minden logika szerint megy, hosszutavon a veletlen es a szerencse nem mukodik. 12: sejtettem hogy a tenger alatti vilag fel fog bukkanni mint erv, csak epp ott teljesen mas fenyviszonyok uralkodnak. pl voros fenyarnyalatok mar nehany meter utan teljesen elnyelodnek, es igy tovabb a teljes spektrum, ahogy haladsz egyre melyebbre. amiket kepen vagy filmen latsz a tenger alatti csodakrol, azok bereflektorozott kepek, amint kikapcsolod a megvilagitast, minden konkretan beszurkul. 13: a kacsacsoru emlos csorenek kialakulasa teljesen logikus hiszen a kacsahoz hasonloan az iszapban turkal kaja utan. viszont ha a pandoran tenyleg csak a naviknak van szorzet a fejukon, akkor kijelentheto, hogy annak csak annyi a szerepe, hogy jobban tetszenek nekunk. (egyebkent, ha jol emlekszem, a kezdeti navi terveken nem is volt olyasmi, hogy haj, csak valami kek kocsanyok logtak a fejukrol) ;)

gabor 2010.02.03. 00:09:51

Lozung!Nem tudom mibol gondoltad hogy szemelyes serteskent vettem mulatsagos kis okfejtesed,mert egyaltalan nem errol van szo!Nem a kedvenc filmem az Avatar de egesz jo kis film lett mint mondottam minden hibajaval egyetemben!En csak a kis hulye idetlen fejtegeteseden (szorszalhasogatasodon) mulattam egy jot!!;-))

lozung 2010.02.03. 00:50:25

15: talan abbol gondoltam, hogy elkezdtel szemelyeskedni, es a halmozott felkialtojelek miatt. ;)

mr. 2010.02.04. 18:16:00

elég egyérte

mr. 2010.02.04. 18:18:35

elég egyértelmű, hogy azért csak a navik szőrösek, mert a cgi kezekésnél a térben mozgó szőrszálakat a legnehezebb, leg időigényesebb mind animálni, mind renderelni.

csendes őrült 2010.02.04. 22:08:26

ki a faszt érdekel ez az egész? ilyen dolgokba én akkor se kötnék bele, ha ez a film sci-fi lenne, de nem az, csak egy mese. mi vesz rá embereket, hogy a kötözködésben találjanak örömöt amikor itt igazán a gyönyörködésben is lehetne? a navik meg azért kékek és szőrtelenek a többi élőlénnyel egyetemben, mert Cameron szerelmes az óceánba, a vizi jellegbe. 'szom!

romok napjai 2010.02.05. 04:19:58

Ez most hogy? Ezeket a poénokat Cameron a saját szórakoztatására írta, vagy tényleg a filmbe szánta?

romok napjai 2010.02.05. 05:03:57

O.K. AE, átvertél. :) Tovább olvastam, és leesett. "to help Giovanni Ribisi make enough money to buy some new vowels for his last name" "No, I’m the film’s bullheaded tough guy. Welcome to Pandora. There’s not enough oxygen here to breathe, though it’s worth mentioning there is enough oxygen for totally awesome explosions." :DDDDDDDD

Ismeretlen_1068 2010.02.05. 08:30:10

18: de gondolom, abban azért te is egyetértesz, hogy ez a film nem a "legegyszerűbb" megoldásokról szólt. :)

lozung 2010.02.05. 14:46:29

18: lehet, hogy a sporolas miatt, (bar azert a mostani 3ds rajzfilmek jellemzoen tomve vannak szoros karakterekkel, kezdetekben pusztan "erofitogtatasbol", ma mar azert alap a szor leanimalasa) mindenesetre akkor mar lehettek volna kovetkezetesek, es a navikra se raknak szort, csak akkor tobb felhaborodott nezo lett volna, amiatt hogy a foszereplo megdug egy csapos meztelencsigat, egyeseknek igy se vette be a gyomra :) 19: na, annyit tenyleg nem er a dolog, hogy igy felhaborodj rajta :P

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása