aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office hazai: vampireland Takács Máté
2009. november 30. 16:56:28

Kategória: Szólj hozzá!

A magyar mozik bevételei, 2009. november 26 - 29.

A romantikus lelkületű vérszívók nálunk is jelentős mértékű nézőveszteséggel szembesültek, de az ÚJHOLD számára ez korántsem vészes hír így 200 ezer néző feletti tájakon. Az első helyezett mellett a második is háborítatlan maradt, új belépőt csak az ötödik pozícióban találunk: a ZOMBIELAND élőhalottai vérszegény rajtot produkáltak az elmúlt hétvégén a magyar ugaron. Nem jobb a helyzet az InterCom másik premierjével, AZ INFORMÁTOR!-ral sem, s a legfiatalabb korosztályt megcélzó ASTRO BOY is áldozatául esett az érdektelenség nagy fekete lyukának.



A magyar mozik bevételei, 2009. november 26 - 29.

A romantikus lelkületű vérszívók nálunk is jelentős mértékű nézőveszteséggel szembesültek, de az ÚJHOLD számára ez korántsem vészes hír így 200 ezer néző feletti tájakon. Az első helyezett mellett a második is háborítatlan maradt, új belépőt csak az ötödik pozícióban találunk: a ZOMBIELAND élőhalottai vérszegény rajtot produkáltak az elmúlt hétvégén a magyar ugaron. Nem jobb a helyzet az InterCom másik premierjével, AZ INFORMÁTOR!-ral sem, s a legfiatalabb korosztályt megcélzó ASTRO BOY is áldozatául esett az érdektelenség nagy fekete lyukának.


A csúcson
Az örök élethez nem társul örökkön tartó siker a vámpír számára, de a pillanatnyi népszerűségből a maximumot hozza ki nálunk is az ALKONYAT: ÚJHOLD. A film 56 millió forinttal magabiztosan szemléli a mezőnyt, s ezen összeg már bőven 200 millió fölé juttatta a Fórum Hungary bombasztikus bemutatóját, ami nézők terén szintén a 2-es ligába nevezett, méghozzá tizedikként a 2009-es felhozatalból. A 35 kópián futó feliratos produkció számára esélyes egy újabb első helyezés, végeredményként meg akár a 300 millió forint is megcsíphető.

Új filmek
Hiába a komikus hangvétel, a horror műfaj nem tud már érvényesülni hazánkban, s ezen még az éltető kritikák hada sem képes segíteni. A ZOMBIELAND a ritkán látott zombikat ásta elő ismét, de még Romero mester A HOLTAK FÖLDJE című munkája is több nézőt érdekelt első négy napján 2005-ben, ha csak hajszállal is. A 8,6 millió forintos bevétel a mérsékelt, 18 kópiás indítás mellett is égetően kevés, mint ahogy a a hat vidéki város részesedése a bevételből (18,9%) és a budapesti összkihasználtság sem ad okot dicsekvésre (13,1%). A fővárosban egyébként a Palace Westend jegyzi a nézők csaknem egynegyedét, ami kiugró adat még a mozi konstans elsősége mellett is. Az ellenpólust az ezen a poszton szinte állandósuló Corvin Budapest Filmpalota jelenti, ahol vetítésenként 19 és háromnegyed ember ült. Utóbbinak biztos kényelmetlen volt fej nélkül, de egy zombifilmhez mindenképpen illő megjelenés ez.

Az InterCom másik heti premierje, AZ INFORMÁTOR! egy amerikai multicégről és annak besúgó vezetőjéről regél egy bajuszos Matt Damonnel, így igazából nem is csoda, hogy nem mozgatta meg a magyarok fantáziáját. A film 7,9 millió forinttal követi a ZOMBIELAND-et a hatodik helyen, öt vidéki mozijából pedig 12%-os bevételi arányt bír felmutatni. Budapesten azonban izgalmasabb következtetéseket vonhatunk le: Steven Soderbergh munkájának nézőtereit a budaiak jobban megtöltötték, hiszen kihasználtság szempontjából az első helyet a Cinema City Allee foglalja el (23,6%), amit az efféle listákon ritka vendég Palace MOM Park (19,3%) követ.

A Palace Pictures előző két bemutatója, a FÉRJ ÉS FÉLESÉG és a DISTRICT 9 dicséretes számokat ért el, ám a sorozatot most megtöri az ASTRO BOY című animációs sci-fi. A tengerentúlon is bukfencező gyerekfilmet csupán a 8. helyig repítette, vagy inkább hajította a közönség, s a múlt heti premier előtti előadásokkal is csupán 6 millió forintot tudhat a kasszában. A fővárosi kihasználtság 6,4%-ot mutat, s e produkció esetében a Westend mozija bizony csak a hatodik, az elsőség a megtáltosodott Palace Pólust illeti az egyetlen 10% feletti értékkel. A gyatra nyitány utáni szépítés is kétséges, hiszen jövő héten érkezik az ARTHUR ÉS VILLANGÓK folytatása, s egyébként a már hetedik hetében járó FEL is megelőzi a listán a robot kisfiú történetét.

Korábbi filmek
Ismét második helyezett a 2012 című katasztrófafilm. A világszerte elképesztő érdeklődésre számot tartó blockbuster nálunk azért elődeinél szerényebben muzsikál, de ezt már 200 millió fölött teszi egy 27 milliós harmadik víkend után. Nézők tekintetében még egy pár földcsuszamlásra szükség van az újabb mérföldkőhöz, de egy hét múlva ez is bekövetkezik elkerülhetetlenül. A KARÁCSONYI ÉNEK az ünnepek közeledtével új erőre kaphat, de éppenséggel mostanában sem kell félteni: a harmadik hely jutott a Fórum 3D-s bemutatójának, ami mindössze 9%-ot veszített múlt heti zsákmányából. A jelenlegi 54 ezer nézőből tízezren látták a filmet IMAX vásznon.

Ami jön
Az év utolsó havába lépünk, aminek utolsó hete rendszerint az év legtermékenyebbje kis hazánkban. Elsőként Arthur jelentkezik, hogy 2006 után ismét százezer nézőt csábítson a vásznak elé, no meg Gerard Butler és Jamie Foxx, akik 18 éven felülieknek szóló keretek között mutatják meg, milyen egy TÖRVÉNYTISZTELŐ POLGÁR.

A Top 10 (csütörtök-vasárnap; forintban) [eddigi nézőszám]
1. Alkonyat: Újhold (56,1m/219,8m) [201 210]
2. 2012 (27,0m/209,9m) [179 905]
3. Karácsonyi ének 3D (12,6m/82,0m) [54 686]
4. Páros mellékhatás (12,1m/111,2m) [94 769]
5. Zombieland (8,6m/8,6m) [7358]
6. Az informátor! (7,9m/7,9m) [6257]
7. Fel (5,7m/242,6m) [188 182]
8. Astro Boy (4,7m/6,1m) [5500]
9. Holdhercegnő (2,9m/9,3m) [9345]
10. This Is It (2,2m/130,1m) [112 780]

a UIP Duna Film támogatásával

Címkék

box office comedy animation sci fi matt damon forum hungary intercom twilight magyarvalosag zombiemovie steven sodebergh box office hazai palace pictures

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr744537339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása