aeon flux

ready for the action now, danger boy?

beszámoló: avatar day (#1) Zalaba_Ferenc
2009. augusztus 22. 00:35:04

Kategória: 41 komment

Ha jól számolom, a ma esti AVATAR DAY - a továbbiakban, mivel cool arcok vagyunk: A-DAY - az AE szerkesztőségének nagyobbik fele képviseltette magát (köztük olyan tagok is, akikről csak a legelvetemültebb olvasók tudják, hogy szerkesztők :), s a vélemények ugyan továbbra is eltértek egymástól, de már korántsem olyan mértékben, mint korábban. Majd mindenki elmondja a magáét, a továbbiakban az enyém olvasható.

Ha jól számolom, a ma esti AVATAR DAY - a továbbiakban, mivel cool arcok vagyunk: A-DAY - az AE szerkesztőségének nagyobbik fele képviseltette magát (köztük olyan tagok is, akikről csak a legelvetemültebb olvasók tudják, hogy szerkesztők :), s a vélemények ugyan továbbra is eltértek egymástól, de már korántsem olyan mértékben, mint korábban. Majd mindenki elmondja a magáét, a továbbiakban az enyém olvasható.  

Szeretem a filmeket. Szeretek rajongani a filmekért. És elfogult vagyok, ez nem vitás. Ebben a "szakmában" nem lehet pártatlanul nyilatkozni, mert a tárgyilagosság vagy unalmas vagy gyanús. :) Elképesztő hájpot gyártok az AVATAR-nak, s ezután sem kívánok kampánycsendet hirdetni, ugyanis egy olyan film érkezik a mozikba, amely készítésében mindenképp, de akár tálalásában is felfogható paradigmaváltásnak: bár Cameron erőteljesen titkolózik (ígérete szerint a DVD-n sem lesz olyan werkfilm, ami lerántja a leplet a varázslatról), de annyi kiszivárgott, hogy az AVATAR nem greenscreen előtt forgott, pontosabban de, csupán úgy, hogy miközben a színészek mocap szenzorokkal felvértezett göncökben paroláztak a nagy zöld semmiben, a monitorokon már egy félkész jelenet manifesztálódott, amit természetesen ezerszer megdolgoztak, mire dobozba került (és még jelenleg is csiholják, csiszolják), de a rendező sokkal pontosabb képet kapott arról, hogy mit szeretne később viszontlátni, mint bárki bármely korábbi mocap produkció esetében. Spielberg is, Peter Jackson is rácuppant az eljárásra: a TINTIN hasonló technológiával készül.

Persze, ez ma este nem látszódott, vagyis dehogynem: a szereplők és a környezet interakciója sokkal valószerűbb volt, mint bármilyen animációs produkció, amit eddig láthattunk. Ettől még a fenti szereplők lehetettek volna pálcikaemberek is, de a varázslat ennél jóval tovább terjedt. A karakterek és a környezet animációja ugyanis olyan közel állt a valósághoz, mint még semmi, amit valaha vászonra animáltak.

Igen, ezt már sokszor mondtuk, és még nagyon sokszor ki is jelentjük majd, de hát a technológiával együtt fejlődik az emberek elvárása is: 1933-ban a stop motion Kongtól mindenki dobott egy hátast. 1989-ben a "vízfejű" kémkamerától, amely felvette Mary Elizabeth Mastrantonio fejének formáját, szintúgy, s a felsorolást még folytathatnám több tucat évszámmal.

2009-ben az AVATAR jelenti majd az újabb lépcsőfokot: egy élő és lélegző világot, amely remélhetőleg ezer meg ezer csodával képráztat el, s ha még a kötőanyag is meglesz (történet, karakter, dialóg), akkor eljő a földi mennyország. A bukta ezután már csak azoknak lesz lekváros, akik ALIENS 2-t vártak.

A mennyországról azonban egyelőre még nem tudok nyilatkozni: a 15 perces összeállítás innen-onnan (az intróban megjelenő Cameron szerint a film első feléből) kiragadott jeleneteket, illetve jelenet-töredékeket prezentált: a tolókocsis Jake Sully (Sam Worthington) megérkezett Pandorára, ahol a sebhelyes arcú Quatrich ezredes (Stephen Lang) épp arról beszélt a katonáinak, hogy neki az a dolga, hogy megóvja mindnyájukat, de ez nem fog sikerülni. Aztán láthattuk, ahogy  dr. Grace Augustine (Sigourney Weaver) segítségével Jake elfoglalja helyét az izé... Avatar-átültető egységbe, s közben az is kiderül róla, hogy egy akaratos durr-bele-balázs, semmi esetre sem észlény. A következő jelenetben már Na'vi formában láttuk viszont; nyújtózkodott, majd felpattant az ágyról és már fel is kerekedett mindenféle kalandok irányába, miközben az orvosai próbálták benyugtatózni. This is great. Aztán már kint is voltunk Pandora felszínén, eleinte még egy csapat tagjaként láthattuk Jake-et, aztán mikor vadállatok támadtak rá, elszakadt a többiektől és épp újabb pácba került volna (kutyaszerű lények rohanják meg), amikor felbukkant Neytiri (Zoe Saldana), s kimentette a csávából.

Ekkorra már egyértelművé vált, hogy az AVATAR célcsoportja a tizenévesekkel kezdődik: Jake Sully nagydumás, forrófejű ifjú, igazi képregényhős, akinek a maga kárán kell megtanulnia, hogy hol a helye. Természetesen be akar vágódni Neytirinél, mint Maugli az őserdő lakóinál, meg persze be akar illeszkedni a törzsbe is (pontos szerepe és pálfordulásának oka a montázsból azonban nem jön át). Egy későbbi jelenetben azt is láthattuk, hogy kellett befognia a szárnyas "lovát" ("i" betűvel kezdődő állat, valaki segítsen :), számomra itt lógott ki először a lóláb, de nem nagyon, de aztán jöttek a trailerben is látott képsorok és vége is volt a bulinak. That was great.

Kicsit csalódott vagyok: igazából egy 15 perces előzetesre számítottam, nem pedig random jelenetek sorára: a technológiai prezentáció természetesen így is működött, de teljesen nyilvánvaló, hogy az AVATAR-t a forradalmi látványvilág még nem fogja elvinni a hátán. Pontosabban gigalátványosságként bezáskolhat 600 millát, de nem lesz belőle klasszikus, ha a prezentáció mögött nem lesz több. Ebben a továbbiakban is lehet kételkedni, hisz őket valószínűleg az A-DAY sem elégített ki. Jobban esett volna egy dinamikusabban összevágott prezentáció, amely feltárja a sztorit is és mutat némi karakterfejlődést is. Talán később. További gondot jelentett a kissé homályos kép (jobban is belőhették volna a projectort), illetve az, hogy az ötödik sorban ültem, így kb. minden az arcomban zajlott.

Mindezek ellenére a következőket szűrtem le: a lények animációja, mozgása, mimikája, szemük, szájuk, fülük rezdülése közel áll a hibátlanhoz. Az arcjáték tökéletes: a mozgás itt-ott még súlytalan - ez főleg a szárnyas befogásánál volt érezhető -, de a filmen még jelenleg is dolgoznak: ezt vagy tökéletesítik, vagy nem. A környezet megvalósítása varázslatos: elképesztő helyekre tehetünk majd látogatást, s minden él, minden lélegzik, minden ott van. És 3D-ben.

A történet valószínűleg jól ismert, jól bevált közhelyekből épül fel, ugyanakkor ha megfelelő egyensúlyban lesz a dráma, a humor és az akció, no meg a karakterek - legyenek emberek vagy háromméteres macskalények - is élnek, úgy értem: éreznek és gondolkodnak, akkor azt hiszem, nem lesz baj. Sőt.

Címkék

avatar trailer animation sci fi beszamolo cameron 3d cinema

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr204537030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vargatom 2009.08.22. 01:08:29

Egy 300 millió vagy még több dollárból készült film sajnos nem engedheti meg magának hogy ne teljesen nyilvánvaló jellemekkel, motivációkkal és erkölcsi besorolásokkal dolgozzon, legalább a fő történet kapcsán. A szürke, funkcionális, szinte tökegyforma emberek és emberi gépek éppen csak nem viselnek Rossz címkét, a színes-szagos-jóságos navikat se kell gondolom pszichoanalizálni. Ez az ára annak, hogy elkészülhet a film, és ami engem illet, ennyit megér. Cserébe lesz azért mélyebb gonolkodnivaló is szerintem.

Ismeretlen_1068 2009.08.22. 01:11:10

cameron azt nyilatkozta, hogy az AVATAR tulajdonképpen technológiai demonstráció (ejnye), ami nem jelenti azt, hogy a sztorit nem lett rendesen kidolgozva (no azért ). :) ez egy biztonsági játék: tömegek által fogyasztható munka, de ha beválik, akkor jöhetnek a szélsőségesebb projectek - például a BATTLE ANGEL.

vargatom 2009.08.22. 01:20:09

Na igen, az biztosan nem valami különös egybeesés, vagy későn beérkező forgatókönyv következménye, hogy nem az Alita lett az első projekt...

Ismeretlen_1068 2009.08.22. 01:34:11

mindenesetre: még 117 nap. :)

DCIJB 2009.08.22. 01:38:21

Erre vártam, most már mehetek aludni. ;) Szerintem is baromi jó volt ez a bizonyos 15 perc, főleg így, hogy előtte nem néztem meg a trailert. (Volt még másnak is ekkora önuralma? :) ) A történet miatt nem aggódnék, sőt amiatt aggódnék a legkevésbé: Cameron forgatókönyveiben még nem csalódtunk.

feri · http://mozisblog.blogspot.com 2009.08.22. 02:05:22

Szerintem szépek a kék lények. Bár a trailernek az a része, ahol Sam kigurul a tolókocsival, kicsit mintha kezdetlegesnek tűnt volna. Nem tudom. Nem is voltam még imax-ben, így nehéz elképzelni, milyen lehet.

Ismeretlen_87470 2009.08.22. 03:15:30

AE véleménye sokat mondó: egy tech demóból láttunk részleteket. A technológia megérdemli, hogy lelkesedéssel nyilatkozzunk róla, bár én inkább úgy érzem, hogy mindössze arról van szó, hogy a már meglévő, és a maguk tempójában kristályosodó technológiák kovácsolódnak össze egy köztudottan maximalista rendező keze alatt. Valószínűleg nem is volt más célja ezen 15 percnek, mint ennek a bemutatása, legalább is remélem, mert olyan nagyon emlékezetes momentuma számomra nem volt. A környezetről, a lényekről, a gépekről még csak annyit tudok elmondani, hogy minden nagyon élethű. Remélem a film után ennél több is elmondható lesz, mert van egy másik film, ami hasonlóan rizikós techológiai mérföldkő volt, mégsem ezért emlékszünk rá, hanem a szerethető karakterek, elgondolkodtató, izgalmas történet és kacagtató poénok miatt. Még a két főszereplő nevét is mindenki tudja: Buzz és Woody. De a legjobb az volt, hogy rég nem látott ismerősökkel, kollégákkal futottam össze. Ha másért nem, ezért megérte elmenni. :)

Ismeretlen_1068 2009.08.22. 08:49:30

derceto: valamiért azt hittem, a FINAL FANTASY-t fogod felemelegetni, ami ugyebár "epic fail"-ként híresült el a filmtörténelemben; mondjuk technológiai szempontból az is mérföldkő, mégis korai volt még előállni vele (egyszerűen nem volt hiteles, sokkal inkább az ellenkezője), viszont történeti szempontból jóval nagyobb csalódást okozott.

Ismeretlen_85452 2009.08.22. 12:27:38

Én azt nem értem, hogy miért ez hozza el a paradigmaváltást az életszerü CGI terén mikor már zsákszámra vannak olyan filmek, amikben életszerü, fotorealisztikus CGI lények mászkálnak. Vagy itt a paradigmaváltás a mennyiségben keresendő? A 3D egyébként másképp 3D mint a Beowulf mondjuk vagy hasonló?

EddyDean 2009.08.22. 14:36:47

Megnéztem már néhányszor az előzetest, HDben, plazmán, és még mindig nem értem mire a nagy fényezés. Tényleg olyan az egész mint egy jobb ps3 game. Az már most látszik, hogy a történet nulla. Gonoszezredes sebhelyes arccal, a nagy kék elfek? eldák? meg előadják a mi vagyunk a királyok műsort. Gagyi.

p 2009.08.22. 14:54:29

"...Az már most látszik, hogy a történet nulla..." Édes istenem. Az ilyen oktalan előítéletet büntetni kéne.

joe cole 2009.08.22. 15:15:27

Ha jobban belegondolunk, igaza van EddyDean-nek. Sablonos karakterek, amik valamiért mégis működnek. Hány filmet is tudnánk ilyet megszámolni? Egyébként meg Ács János nem csinál gagyit!!!

Daemiaen 2009.08.22. 15:25:30

Ikran. :)

WalkMan 2009.08.22. 15:38:12

Ács János? Mármint John Carpenter? Nem értem. Ő sok gagyit csinált szerintem.

feri · http://mozisblog.blogspot.com 2009.08.22. 16:03:31

A District 9 idegenei számomra talán a legmeggyőzőbb CGI lényeg eddig, annál is inkább, mert nem földi teremtmény mozgását erőltették rájuk (vagyis emberi léptékben elég furán mozognak) és ettől még hátborzongatóbb az egész.

Ismeretlen_1068 2009.08.22. 16:33:39

hmm, reggel óta nem született új gondolat, ahogy elnézem. :)

Ismeretlen_1068 2009.08.22. 16:34:39

bomarr: tudom, hogy hosszú meg lelkes, de elolvastad ezt a beszámolót? csak mert leírtam benne, hogy ez a film miben más, mint a többi hasonszőrű produktum (azt leszámítva, hogy életszerűbb, -ebb-, -abb, -obb, mint a többi :).

biker 2009.08.22. 17:04:54

SPOILERES LEHET! A 3d-ről annyit, hogy baromi nagy a fejlődés akár a Monsters vs Aliens-hez képest, is, viszont a gyors mozgás még mindig dühítően szar. A legjobb jelenet az volt a 15 percben , amikor a főhős (már helyi macskaként:)menekül egy ragadozó állat elől, és akkor tényleg azt éreztem, hogy ott vagyok a bolygón, viszont közben leesett a szemüvegem, mert minden homályosan rohant a vásznon. A 15 percből azt lehetett kikövetkeztetni, hogy a pandorán a helyi lakosok együtt élnek a természettel. Nem kizsákmányolják, mint amit az emberi hódítók akarnak. Love story veszély talán elmúlt, de azért a Titanic rendezője bármire képes lehet:) Mondjuk nem is értem amit itt egyesek írnak, hogy Cameron, még nem írt rossz forgatókönyvet...a Két tűz között szerintetek jó film volt?:P Ahogy a poszt írója említette, a CGI tényleg nem rossz, de a fotorealisztikustól azért messze van. A District 9 trailere jobban izgalomba hozott, de egy jó ötletet könnyen el lehet baszni. Az Avatar kis szerencsével akár jobb film is lehet nála. Végül leírnék egy konspirációs elméletet: mi van ha Cameron azt a 15 percet mutatta most amit, még tavayl mutogatott más rendezőknek. Lehet ez még csak a gagyi változat volt...:) na jó ennek elég kicsi az esélye...

Ismeretlen_1068 2009.08.22. 17:07:22

biker: a true lies már akkor 10 pontos volt, amikor először láttam. pár hete néztem újra. még mindig 10 pontos.

biker 2009.08.22. 17:08:39

u.i.: barátnőm is ott volt tegnap, és őt nagyon nem fogta meg a 15 perc. Azt mondta, hogy a 3d ínkább zavaró volt, mint élethű. Mondjuk neki a story a fő húzó erő, ami ebből a bemutatóból nem igazán domborodott ki, vagy legalábbis nem tűnt érdekesnek. A technika meg nem tudja felcsigázni, szal azért nem fgo a moziba menni, mert mert a CGI jobb, mint a tavlyi filmeknél...

Ismeretlen_1068 2009.08.22. 17:11:19

biker: ezt viszont aláírom. a tegnapi bemutató inkább volt technológiai demonstráció, mint sztori-preview. ezt vagy ki kellett volna hangsúlyozni vagy pedig inkább jobban rámenni az utóbbira is.

biker 2009.08.22. 17:15:31

A.F.: Izlések és pofonok. Rengetegen szeretik a Twilight-ot is:) Azért elég valószínű, hogy ennek a filmnek nem Dark Knight-os storyja lesz...

vargatom 2009.08.22. 17:17:50

"Én azt nem értem, hogy miért ez hozza el a paradigmaváltást az életszerü CGI terén mikor már zsákszámra vannak olyan filmek, amikben életszerü, fotorealisztikus CGI lények mászkálnak. Vagy itt a paradigmaváltás a mennyiségben keresendő?" Inkább a készítés módszertanában, nagyjából az alábbiakra épül: - Sztereo 3D kamera az élőszereplős részek leforgatásához. Ez nagyon sokat segít összefogni a valós és a CG látványelemeket (ezt tényleg akkor érted meg igazán, amikor meglátod a moziban) - Valós idejű previz rendszer a motion capture felvételekhez. Ez kb. úgy néz ki hogy a Beowulfnál Zemeckis gyorsan lezavarta a színészekkel a jelenetet a nagy üres teremben (Jolie 5 nap alatt végzett), aztán az egészet számítógépre vitték és ott hónapokig pakolgatta a kamerát ide-oda. Cameron meg fog egy "virtuális" (és persze sztereo) kamerát a mocap felvétel KÖZBEN, aminek ha belenéz a keresőjébe, akkor nem a valóságot látja, hanem leegyszerűsített CG modelleket a karakterekhez és díszletekhez, amik valós időben mozognak. Mindezt a kamera lencséinek hatását is reprodukálva, természetesen, vagyis fókuszt meg látószöget meg mindent be tud állítain. Tehát odamehet a színészeihez és a keresőn át a CG karaktereket látja mozogni, és így tudja rendezni a filmet ott, a tök üres motion capture teremben. Asszem még a valós, élőszereplős dolgokat is be tudja illeszteni a rendszer. - Végül de nem utolsó sorban a CG eszköztárat is nagyon alaposan fejlesztették, a színészek motion capture-jétől kezdve az élő + CG kombinálásán át a renderig, és persze mindezt sztereóban, ami az évtizedeken át használt trükkök nagy részét sajnos teljesen ellehetetleníti. Na mindezekért van az, hogy amikor napjaink egy-egy elismert rendezője ezt meglátja, akkor egyből érti, hogy rengeteg korábban meglévő korlát szűnik most meg, ráadásul a hülye Cameron még arra is összekalapozta a pénzt, hogy egy élesben kipróbált és a tapasztalatok alapján finomított rendszert adhasson a kezükbe. Nemtom mi mást lehetne manapság paradigmaváltásnak meg gamechangernek nevezni...

Ismeretlen_85452 2009.08.22. 17:19:39

AE: elolvastam. Becsszó :)

vargatom 2009.08.22. 17:22:31

Ja igen, a pénteki preview elvileg a ma használt leggyengébb 3D mozi tech volt, a dolby 3D; az Arénában van IMAX digital 3D is, ami elvileg a legjobb, de a Westend RealD-je is korrektebb. Ez egyébként, hiába hittem előre hülyeségnek, tényleg így van, az Ice Age 3 sokkal jobb volt a Westendben 3D szempontjából. Amennyire tudom, itt a Dolby megoldásánál sokkal kisebb a vászon fényereje, meg elég hozzá egy olcsóbb projektor is, de emiatt sokkal rosszabb mint a sima polarizációs elven működő RealD. Akit érdekelnek a részletek az rákereshet a neten. Szóval remélhetőleg a filmet ennél jobb rendszerrel nézhetjük majd meg :)

Ismeretlen_89754 2009.08.22. 19:23:22

Az előzetes alapján a film olyan, mint egy pc játék kb.

Pizsama · http://pizsama.blogter.hu 2009.08.22. 19:32:01

biker: A True Lies az véletlenül nem remake?

Lackó 2009.08.22. 19:50:36

a true lies egy remake, ami jobb, mint az eredeti. vagyis mehet a scarface és a the thing mellé.

Ismeretlen_122608 2009.08.22. 19:58:23

True Lies nem remake, hanem feldolgozás. Bár a két szó jelentésen lehet vitatkozni. A remake szerintem bereklámozott dolog, lásd pl Köd. Amerika sokszor szokott európai filmeket adaptálni és a saját ínye-kedve szerint átdolgozni. Ilyen pl a Nyom Nélkül, ami a Nyomtalanul (Spoorloos/The Vanishing) adaptációja/feldolgozása.

Ismeretlen_122608 2009.08.22. 19:59:21

Mondjuk tudjuk, hogy miről beszélünk, a szavak jelentésén nem fogunk vitatkozni. A lényeg, hogy egy korábbi történet feldolgozása :)

Ismeretlen_122608 2009.08.22. 20:00:50

Arra tudja valaki a választ, hogy az egész Avatar CGI, vagy vannak benne élőszereplős részek is?

Pizsama · http://pizsama.blogter.hu 2009.08.22. 22:04:16

Oké, akkor feldolgozás. A lényeg, hogy nem egy az egyben Cameron írta, hanem csak "átírta/beleírt"! És két, közel azonos forgatókönyvből különböző minőségű film is készülhet, lásd Szigorúan piszkos ügyek vs. Tégla!

Ismeretlen_1068 2009.08.22. 23:45:50

bomarr: akkor ne játszd a hüléyt! :) vargatom egyébként sokkal pontosabban leírta, mait én konyhanyelven hadováltam össze, lehet abszolválni. :)

Ismeretlen_1068 2009.08.22. 23:47:50

atamonkey: persze, hogy lesznek élőszereplős részek, nem is kevés, sőt a két dolog ötvöződik, főleg az összetűzések során. (az emberszereplőket természetesen emberek alakítják.)

Ismeretlen_1068 2009.08.24. 07:45:30

AVATAR TEASER TRAILER MAKES HISTORY, BECOMING THE MOST-VIEWED TRAILER EVER ON APPLE.COM MUCH-ANTICIPATED FIRST-LOOK AT THE EPIC ADVENTURE FROM “TITANIC” DIRECTOR JAMES CAMERON NETS OVER 4 MILLION STREAMS, SHATTERING PREVIOUS RECORD OF 1.7 MILLION LOS ANGELES, (August 23, 2009) – Twentieth Century Fox announced today that the AVATAR teaser trailer has become the most-viewed trailer ever on the popular iTunes Movies Trailer section of apple.com, which Thursday hosted the long-awaited public first look at writer-director James Cameron’s motion picture epic. The teaser registered over four million streams in its first day on the site, shattering the previous record of 1.7 million. On Friday, the trailer arrived in theaters around the world, presented in all formats, including IMAX® 3-D, IMAX® 2-D, digital 3-D, digital 2-D, and 35mm 2-D. The record–shattering online trailer debut marked the launch of AVATAR DAY, an unprecedented experience that also saw the unveiling of special scenes – in 3-D – prepared especially by Cameron for this event. The extended look at AVATAR unspooled for two showings only Friday evening. The U.S. showings were held in select IMAX® 3-D theaters, and international unveilings were in select digital 3-D and IMAX® 3-D theaters. Reservations for all showings were completely booked. In addition, Fox took the wraps off its special “3-D”/lenticular one-sheet posters for the film, Ubisoft® unveiled the trailer for their videogame James Cameron’s Avatar: The Game, and Mattel revealed the action figures for the film’s Avatar and alien Na’vi characters. AVATAR takes us to a spectacular new world beyond our imagination, where a reluctant hero embarks on a journey of redemption and discovery, as he leads a heroic battle to save a civilization. The film was first conceived by Cameron 14 years ago, when the means to realize his vision did not yet exist. Now, after four years of actual production work, AVATAR delivers a fully immersive cinematic experience of a new kind, where the revolutionary technology invented to make the film, disappears into the emotion of the characters and the sweep of the story. AVATAR opens in theaters everywhere December 18, 2009.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.08.24. 11:10:08

Az oké, hogy kurva sokan nézték meg rövid idő alatt, de arról mélyen hallgatnak, hogy ennek komoly hányada lényegében csalódott, legalábbis a trailer-ben... Ez, amit a FOX közzétett semmi mást nem támaszt alá, mint a hatalmasra duzzasztott hype-ot, amiről eddig is tudtunk.

Ismeretlen_1068 2009.08.24. 11:16:51

erről nem is lesz sajtóhír. :) a teaser nem volt jó ötlet, cameron nem is támogatta, a stúdió viszont mindenképp akart egyet - kíváncsi leszek a mozis - főleg a 3D-s termek - visszajelzéseire. az AVATAR DAY viszont sikert aratott - leszámítva mesterházy lilit, aki szemlátomást nem fogta fel, hogy nem trailert, hanem technológiai bemutatót látott (és még a kólámat is felrúgta :).

Ismeretlen_82723 2009.08.24. 11:27:41

Azért a szar coke zéróért nem is kár. :) Amúgy mögöttem is újságírók ültek, legalábbis hangos viselkedésükből ítélve azok voltak. ;)

Ismeretlen_1068 2009.08.24. 11:35:19

gondolod? mozigépész ferin és hámori danin kívül nem láttam ismerős arcokat. a coke zeróról pedig le lehet szállni. :)

Ismeretlen_82723 2009.08.24. 12:32:43

Mivel azon tanakodtak, hogy itt most mindenki újságíró-e, valószínű, hogy ők azok voltak. Nyilván ők sem vették a jegyet, azért nem tudták, hogy lehetett-e egyáltalán olyat. :)

sandor8206 2009.08.25. 11:17:54

aki a CG-t ps3-hoz meg pc játékhoz hasonlítja azt nem a filmet írja le, hanem magát-egy idióta

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása