aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office hazai: a félvér herceg árnyéka Takács Máté
2009. augusztus 10. 16:10:22

Kategória: 6 komment

A magyar mozik bevételei, 2009. augusztus 6 - 9.

A csúcson

Mifelénk nem olyan egyszerű dolog kirobbantani egy sikerfilmet a dobogó legfelső fokából, s a G.I. Joe-k teljes fegyverarzenálja is hasztalannak bizonyult ebbéli kísérletükben. A HARRY POTTER ÉS A FÉLVÉR HERCEG ugyanis harmadik hete a legnézettebb film; ezúttal 38 millió forinttal vezeti a listát, ami 42%-os visszalépést jelent a múlt héthez képest. Ezzel az InterCom filmje átlépte a 400 milliót, s még nem veszítette el dobását, hogy bevétel tekintetében A BÖLCSEK KÖVE mögé zárkózzon, igaz, tisztes távolságba; a Potter-filmek között második A FŐNIX RENDJE 556 millió forintot gyűjtött két éve, ez tehát a teljesítendő cél. Nézőszám tekintetében azonban egészen más a helyzet: a sorozat hatodik darabja valószínűleg már sereghajtó is marad, hiszen AZ AZKABANI FOGOLY lekörözésére is 526 ezer jegyet kell értékesítenie, ami még több mint 150 ezres különbség. Éves elsővé ugyancsak nem válik A FÉLVÉR HERCEG, ami viszont nem újdonság, hiszen ez csupán az első résznek sikerült annak idején. A FÉLVÉR HERCEG félgőzzel halad tovább, ami azért így is tetemes pénzeket jelent, de a kelleténél több üres széket a nézőtereken.

 

Új bemutatók
Harry Potter árnyékában volt kénytelen uralma alá hajtani a magyar mozikat a G. I. JOE: A KOBRA ÁRNYÉKA. A UIP-Duna Film 31 kópián mutatta be Amerika jelenlegi #1 moziját, s bár nálunk csak másodhegedűs lett belőle, a forgalmazó legjobb rajtját jegyzi a már kifutóban lévő TRANSFORMERS: A BUKOTTAK BOSSZÚJA óta. A 32,6 millió forint inkább csak a kötelezőt jelenti, de a negyed évvel ezelőtti STAR TREKre azért 29%-ot ver rá. Mivel augusztus további hetei egészen halovány kínálatot tartogatnak, még jó darabig figyelem övezheti Stephen Sommers akciófilmjét, így a 100 millió forint sem jelent majd gondot. A direktor úr korábbi munkáiból a magyar közönségnek nagy kedvence volt az 1999-es A MÚMIA és folytatása, így ezek még bevételben is nagyon messzinek hatnak, akárcsak a VAN HELSING, ellenben a MAUGLI, A DZSUNGEL FIA és a KÍSÉRTETHAJÓ 70-70 ezer körüli nézettsége gyorsan teljesíthető kihívás.

A Budapest Film meglehetősen hosszú hallgatás után ismét jelentkezik a SZERELEM MÁSODIK LÁTÁSRA című romantikus filmmel. A múlt héten a műfaj kudarcot vallott a SZERELEM OLASZ MÓDRÁval, ám Dustin Hoffman és Emma Thompson azért a magyar közönségnek is valakik, így az éppen féléves produkció 6 millió forinttal a hatodik helyre kapaszkodott fel, ami kópiánként kereken egymilliós bevételt jelent. Igen tisztességes szereplésként értékelhetjük mindezt, s remélhetőleg erőt ad a forgalmazónak a továbbiakhoz, hiszen az ősszel nem fognak pihenni. 25 millió forint könnyen összejöhet ezúttal, de ennél akár magasabb szintre is eljuthat a SZERELEM MÁSODIK LÁTÁSRA.

Korábbi filmek
A több hete futó filmek majdnem mindegyike kiváló eredményt ért el ezúttal, mivel a magyar ember érzett egy kis mérséklődést az időjárásban, így ezen a hétvégén inkább a legközelebbi multiplex felé vette az irányt a strand helyett. A JÉGKORSZAK 3: A DINÓK HAJNALA hajtotta végre a legnagyobb bravúrt, nevezetesen, hogy a hatodik hetében is ugyanannyit hoz, mint az ezt megelőzőn. És ez 27-28 millió forintot jelent. Több mint egy hónappal a premier után még mindig dobogós az InterCom bemutatója, s immáron a 650 milliós fordulót ostromolja, vagyis már csak egy laza százas választja el az all-time lista első helyétől, amin jelenleg a MAMMA MIA! trónol. Ezen fantasztikus számokhoz ugyanakkor "csak" 520 ezer eladott jegy párosul, de most már valószínű, hogy az első JÉGKORSZAKot utol fogja érni a harmadik, s ebben nagy segítségére lesz a szeptember közepén esedékes MoziÜnnep. A kihalt állatsereglet Harry Potterrel karöltve több mint egymilliárd forintot kaszált pár hét alatt; immáron 6 hete ez a két film uralja a toplistát.



Tetézi az InterCom számára az örömöt a MÁSNAPOSOKra jelentkező, szűnni nem akaró érdeklődés. Kevés híján 10 millió került a kasszákba így a nyolcadik műsorhéten, vagyis 7%-kal többen választották az év legbombasztikusabb sikerét most, mint egy hete. Az ötödik helyen álló NÁSZ-AJÁNLAT ugyancsak egy helyben áll már harmadik hete, s összbevétele immáron 200 millió felett gyűlik tovább. Nézőszámát szintén nem választja már el sok a 200 ezertől. A múlt héten debütáló BUNYÓ az egyetlen film a top tízben, ami pórul járt: a gyenge közepes kezdés után több mint az érdeklődők felét veszíti el, így még a 20 milliót sem teljesítette 11 nap után.

Ami jön
Görögországba vagy a pokolba tehetnek kirándulást a magyarok augusztus közepén, amikor is a fiatalok jelentős hányada filmek helyett zenét néz a ma/holnap/holnapután induló Sziget-fesztiválon. A Fórum Hungary az errefelé közkedvelt romantikus komédia műfaját kínálja, míg a Budapest Film a mindig mellőzött horrorral próbálkozik. A GÖRÖGBE FOGADVA még így is várhatóan mérsékelt fogadtatás elé néz, a POKOLBA TASZÍTVA pedig hamar kitaszítottá válik, de bízzunk a legkedvezőbb forgatókönyvben. Ami még így is egy negyedik Harry Potter-győzelmet tartogat.

A Top 10 (csütörtök-vasárnap; forintban)
1. Harry Potter és a félvér herceg (37,9m/407,2m)
2. G. I. Joe: A Kobra árnyéka (32,6m/32,6m)
3. Jégkorszak 3: A dinók hajnala (27,7m/647,3m)
4. Másnaposok (9,9m/238,4m)
5. Nász-ajánlat (7,8m/207,5m)
6. Szerelem második látásra (6,0m/6,0m)
7. Közellenségek (5,0m/53,3m)
8. Excsajok szelleme (4,6m/63,4m)
9. Bunyó (4,3m/18,1m)
10. Transformers: A bukottak bosszúja (2,7m/209,2m)

a UIP Duna Film támogatásával

Címkék

box office budapest film harry potter action gi joe intercom romance magyarvalosag uip duna film box office hazai

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr444536995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_129422 2009.08.10. 16:57:26

Az hogy lehet, hogy a 3. rész nézőszáma is kérdéses HP6-nak? Ennyire nem lett rossz film! Sőt! (bár lehet én tartozom ezzel a véleményemmel a kisebbséghez)

Ismeretlen_1068 2009.08.10. 16:58:30

érdemes (?) még megemlíteni a FANBOYS: RAJONGÓK HÁBORÚJA című filmet, ami egy kópiával indult, az odeon-lloydban egész emberes hacacárét kapott, mégis vajmi kevesen voltak rá kíváncsiak (erről részben a forgamazó is tehet :); a 7 előadás 139 nézőt vonzott. remélhetőleg a szájhagyomány azért ad neki egy kis hátszelet, mert a sikerén vagy bukásán sok hasonló kisfilm sorsa múlhat.

Ismeretlen_129422 2009.08.10. 16:58:44

Jaj, most ez nagyon úgy hangzott, mintha a 3. rossz film lenne. Nem nem, imádom azt! :) Csak az gyengén szerepelt a többihez képest. G.I. Joe meg szerintem szép eredmény idehaza!

Ismeretlen_129422 2009.08.10. 17:00:03

Érdemes e megemlíteni? :) Persze! Ha nem olvasok boxoffice posztban ilyen kommenteket, lehet az Engedj be! felett is elsikkadok! ;)

Ismeretlen_112472 2009.08.11. 08:41:26

Azt hiszem a HP6 jegybevételi adataihoz ezen a héten én is hozzá fogok járulni. Nagy valószínűséggel hatod magammal fogjuk hétvégén abszolválni ezt a mozit az Cinema IMAX-ában. (A telefonos diszpécser mikor jegyet foglaltattam rákérdezett, hogy tudom-e, hogy csak az első 12-13 perc 3D, a többi nem. Hallottam hogy ebből sok félreértés volt...) A másnaposok tényleg veszettül szépen teljesít, pedig már szinte mindenhonnan letölthető a DVD Screener változat (esetenként magyar szinronnal...). Úgy néz ki mégis sokan moziban szeretnek filmet nézni, no meg veszettül jó filmről is van szó. ;)

hahakocka 2009.08.11. 10:24:56

Már 816 milliónál tart a HP6 világszerte csak 3 millióra a Transformers2-től a héten leelőzi szerencsére végre.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása