aeon flux

ready for the action now, danger boy?

mandela, a legyőzhetetlen Zalaba_Ferenc
2009. június 07. 09:16:33

Kategória: 1 komment

Clint Eastwood Mandela-filmjét mostantól hivatalosan is INVICTUS-nak hívják (a korábbi THE HUMAN FACTOR helyett), s jelenleg a GRAN TORINO nézettségén fellelkesült Warner széleskörű bemutatót tervez 2009. december 11-re (megjegyzem, a THE LOVELY BONES-szal egy napon). A cím megegyezik Nelson Mandela egyik kedvenc versének címével; latin szó, jelentése: legyőzhetetlen. Mivel ezzel a titulussal már létezik egy Mark Wahlberg-film, a fordítók kénytelenek lesznek előállni valami jobbal.

A produkció egyébként a 90-es évek derekára fókuszál, mikor a börtönből szabaduló Nelson Mandela (Morgan Freeman) az 1995-ös rögbi világbajnokság segítségével kíván rendet rakni a szegregáció által felzaklatott Dél-Afrikában. Matt Damon játssza Fancois Pienaart, a dél-afrikai rögbi csapat kapitányát, aki a zavargások közepette győzelemre vezeti csapatát, és ezzel rendesen megosztja a helyi közvéleményt, ugyanakkor az országra vonja a világ figyelmét. Egy kicsit olyan, mint a SZABADSÁG, SZERELEM, nem? (Azt leszámítva, hogy ezt minimum fél tucat Oscarra jelölik majd... :)


Clint derékig húzott köldökig húzott nadrágban dirigálja Brünót Matt Damont.

Címkék

politika matt damon clint eastwood morgan freeman biopic

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr194536739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti 2009.06.07. 10:52:53

hajrá Clint! :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása