aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office hazai: efronok és démonok Takács Máté
2009. június 02. 19:38:17

Kategória: 5 komment

A magyar mozik bevételei, 2009. május 28 - 31.
A csúcson
A szabad hétfő által támogatott hétvégének és a zord időjárásnak köszönhetően szépen felsorakoztak a szórakozni vágyók a mozikasszáknál. Hiába támadott azonban a tinédzserek ásza, Zac Efron, vagy a felnőtt(ebb) közönség számára mindig megbízható Russell Crowe is, Tom Hanks történelmi fejtegetései harmadik hete az első számú célpontot képezik a magyarok számára. Az ANGYALOK ÉS DÉMONOK, mindössze 5%-ot veszítve múlt heti teljesítményéből, most 37,2 millió forinttal tornyosul a lista fölé. Az InterCom blockbustere ezzel átlibbent a 200 milliós határon, s egészen rövid idő alatt az év #1 bemutatójává is lett. Összehasonlításképp: ezen a ponton a mindent vivő A DA VINCI-KÓD már 376 milliónál járt, több mint kétszer ennyi jegyváltóval.

Új bemutatók
A második hely jutott a MEGINT 17 című vígjátéknak. Zac Efron a High School Musical-rajongók jelentős hányadát volt képes ismét mozgósítani (megtámogatva a Jóbarátok Chandlere, azaz Matthew Perry kedvelőivel), s 34,3 millió forintos nyitányhoz segítették a megint csak az InterCom által terjesztett produkciót. Ez a számadat igen figyelemreméltó, s százmillió feletti végeredményt helyez kilátásba. A tengerentúli szereplést kísérő összehasonlítások a HIRTELEN 30-cal nálunk így interpretálhatók: a 2004 nyarán szépen lavírozgató Jennifer Garner-komédia fele nézőserege már zsebben is van az idén egyébként már 22. életévét betöltő dalos kedvű fiatalembernek, akit a pletykák szerint pár éven belül a Jonny Quest című rajzfilmsorozat élőszereplős adaptációjának címszerepében láthatunk.



Russell Crowe és díszes gárdája nem kínálta azt a könnyed szórakozást, amit így nyárelőn a közönség leginkább kíván, mégis sikerült A DOLGOK ÁLLÁSA nézőtereire annyi embernek betévednie, hogy 16,6 millió forinttal a lista negyedik helyére kússzon a UIP bemutatója. A huszonegyedik századi politikai thriller errefelé ugyanúgy nem egy menő műfaj már, mint odaát, pedig sok örömet szereztek a '90-es évek folyamán a forgalmazóknak az ilyen produkciók. A közelmúlt nagy hazai kudarcai közé tartozik a NYOLC TANÚ (30,7m), A MANDZSÚRIAI JELÖLT (24,8m) vagy a KIADATÁS (14,9m) is, de ezek fényében a HAZUGSÁGOK HÁLÓJA 47 millió forintja már nem is olyan vészes adat, s erre a jelen tárgyalt filmnek is jó esélye van. Ha hirdetik az igét az elégedett nézők, s műsoron marad még egy ideig a film, akkor Crowe legutóbbijai közül, ha az AMERIKAI GENGSZTERt (93,9m) nem is, de a BOR, MÁMOR, PROVENCE-ot (53,7m) még maga mögé tessékelheti A DOLGOK ÁLLÁSA, s ezzel a forgalmazó nagyon elégedett lehet.

A héten mutatták még be a JONAS BROTHERS 3D: A KONCERTÉLMÉNY! című háromdimenziós koncertfilmet, amit a Disney rakott össze a címszereplő fiúbanda kiéhezett rajongóinak. Igen ám, de a filmre valóban csak a rajongók igyekeztek beülni, s csakhamar eltűnt a palettáról a produkció az amerikai mozikban. Nálunk még gázosabb a helyzet: nem tudott bekerülni az országos top 10-be a film, s a fővárosban sem bírt összeszedni ezer nézőt se, hiába a hét vetítő mozi. Nincs mese, ez ciki úgy, ahogy van, úgyhogy a Fórum Hungary jobban teszi, ha le is veteti a műsorról ezen ál-népszerű zenei formáció propagandafilmjét.

Korábbi filmek
Bár egy helyet visszacsúszott, bevételét 17%-kal növelte első hétvégéjéhez képest az ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN 2. Az InterCom így a teljes dobogót elfoglalja, méghozzá összesítve közel 100 milliós bevétellel - ehhez Ben Stiller most 26,3 millióval járult hozzá. Az összbevétel így 54,7 millióra emelkedett, ami azonban igen távoli az első rész idevágó 77 milliós részeredményétől, főleg, ha kalkuláljuk az azóta megnövekedett jegyárakat is. A 2007-ben teljesített 173 millió forint elérhetetlennek tűnik, de a százas határ még nem elképzelhetetlen. Ezt éppen most pipálta ki egy +18%-os hajrával az X-MEN KEZDETEK: FARKAS, hiszen a film bevétele már kilenc számjegyű, noha nézőszámban még kell egy keveset izzadnia. Az immáron majd' két hónapja vetített SZÖRNYEK AZ ŰRLÉNYEK ELLEN 107 ezer érdeklődőt vonzott eddig, ami a DreamWorks Animation utóbbi filmjeinek, így a MADAGASZKÁR 2-nek és a KUNG FU PANDÁnak sec perc alatt megvolt.

Ami jön
Június első hétvégéjén becsörtetnek a gépek Európa mozijaiba, s kezdetét veszi a TERMINATOR: MEGVÁLTÁS diadalmenete(?). Nem lesz könnyű dolga az InterComnak: A GÉPEK LÁZADÁSÁt 453 ezren látták, aminek már fele se lenne megvetendő az új rész számára. A jövő héten minden kiderül, s talán mindenki derül.

A Top 10 (csütörtök-vasárnap; forintban)
1. Angyalok és démonok (37,2m/201,6m)
2. Megint 17 (34,3m/34,3m)
3. Éjszaka a múzeumban 2. (26,3m/54,7m)
4. A dolgok állása (16,6m/16,6m)
5. X-Men kezdetek: Farkas (6,5m/104,9m)
6. Star Trek (6,4m/63,3m)
7. Hannah Montana: A film (5,0m/81,6m)
8. Szörnyek az űrlények ellen (3,9m/136,9m)
9. Kettős játék (3,2m/47,5m)
10. A pankrátor (2,8m/7,9m)

a UIP Duna Film támogatásával

Címkék

box office russell crowe zac efron magyarvalosag box office hazai

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr684536726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyusi 2009.06.02. 20:04:30

3.!!!!! alkalommal néztem meg az Angyalok és démonokat. nem hittem a szememnek. a film 3. hetében TELTHÁZAS vetítést tudott produkálni. a föld alól sem lehetett volna már jegyet keríteni a filmre. ilyet nem láttam még premierfilmnél sem, de még moziünnepen sem. biztos rosszkor mentem:D

Ismeretlen_82723 2009.06.02. 20:24:13

Háromszor nézted meg? És még most is meglepett a befejezés? :)

Ismeretlen_1068 2009.06.02. 20:28:37

miért, volt, akit elsőre is meglepett? :)

Ismeretlen_82723 2009.06.02. 20:44:12

Te inkább a Megint 17-et méltasd! Népszerű írás lenne! :)

Ismeretlen_112472 2009.06.03. 13:53:44

Srácok! Lenne egy kérdésem a Terminator 4-gyel kapcsolatban. Igazából az amerikai Box Office-hoz már beírtam, de nem érkezett rá válasz. Gondoltam bemásolom ide is: Tudja valaki hogy a digitális kópia miért hosszabb 15 perccel? Tudom hogy a technikai megoldás miatt van valamiért a hosszabb játékidő, de most kicsit megkavarodtam. Le van lassítva a film egy picit? Vagy micsoda? (Egy röpke percig azt hittem, hogy a digitális verzióban a rendezői vágatlan anyag fog lemenni... de aztán észhez tértem.) Köszönöm a segítséget. Megjegyzés: Hogy a hazai toplista mennyire másként alakult mint az amerikai... érdekes. Persze másmilyenek is vagyunk. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása