aeon flux

ready for the action now, danger boy?

a régi szép idők... Zalaba_Ferenc
2009. április 26. 16:02:28

Kategória: 6 komment

Az internet bitjein csüngő tizen- (és a legtöbb huszon)évesek már nem tudják, milyen is volt az igazi hardcore mozizás. A kézről-kézre adott, rosszabb esetben videóról videóra másolt alámondásos csodák, melyek nagyobb értéket képviseltek a búcsúban kapható fényes kártyáknál is. Íme egy kis időutazás azoknak, akik már a nyolcvanas években is filmbuzik voltak.


Démonok: a visszafordíthatlan folyamattal szembesülő hős drámáját a magyar hang csodálatos átéléssel adja vissza.


Az erdő szelleme 3. (oda se neki, hogy se erdő, se szellem...): bár a narrációban si elhangzik egy-két aranyköpés ("a testvérek újra egyesültek"), a legnagyobb élményt az átütő kép- és hangminőség hozza, no meg a tracking felirat. :)


Mad Max 2. (azaz Der Vollstrecker): a legtöbb videocsoda természetesen Németországból áramlott be a jó kis kamionos futárszolgálatnak hála. Íme a német-magyar hibrid díszpéldánya - de itt legalább már tényleg belendül a magyar hangoskodó.

Címkék

fun horror kult youtube magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr794536568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zenit 2009.04.26. 16:43:41

Mekkora királyság! Ez volt az a korszak, amikor még volt a filmnézésnek hangulata! A hang alámondás pedig viszi a pálmát :D

n4nom4n · http://seygirfnuarb.deviantart.com/ 2009.04.26. 17:29:46

háát igen ez egy szép része volt életünknek (aki jómagam már akkor is filmbuzi voltam...) aztán ezután 1-2 tripla x-es film is kikerűlt magyar narrátoros dubbal azokon meg jókat lehetett vicsorogni... :)

Melllvar 2009.04.26. 19:42:35

Én sajna még ovis voltam a nyolcvanasokban, így angolul láttam a (szvsz túlértékelt) Demons-t, konkrétan tavaly. A nálam is fiatalabbak megnyugtatására közlöm: angolul majdnem ilyen szörnyű, mert a fél stáb olaszként elég jellegtelen angol szinkront kapott. A komikus hatás így nem marad el :)

Ismeretlen_88360 2009.04.26. 19:45:14

a mad max minden tekintetben zseniális :)

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.04.26. 20:51:12

Hát igen... a régi szép idők. A VHS volt talán az utolsó házibulis, filmezős, kannásborozós médium. Szokott még valaki közös Blu-Ray-ezésre összegyűlni? (Filmsznobokat most nem számoljuk.)

Ismeretlen_87470 2009.04.27. 14:52:58

Mocskos kalózok! Hála a tevékenységüknek esély sem volt arra, hogy normális filmpiac alakulhasson ki Magyarországon. Nem is álmodhattunk arról, hogy bolti VHS-ek csúfos bukása után egyáltalán DVD-t adjanak ki nálunk. Hiszen ki akarna fizetni azért, amit ingyen is le lehet másolni... :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása