aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office special: február preview Takács Máté
2009. február 03. 20:31:18

Kategória: 2 komment

2009 februárja nem kecsegtet túl sok érdekességgel, akár a box office-t, akár magukat a filmeket nézzük. A mozgalmas január azonban elegendő alapot szolgáltat a stúdióknak ahhoz, hogy nagyobb reményeket fűzzenek az egyes címekhez. Lesz folytatás, remake, 3D-s Disney-mozi, Bálint napi romantikus vígjáték és játékadaptáció is.

10. STREET FIGHTER: THE LEGEND OF CHUN-LI
Miközben egyre hallani a TOMB RAIDER-sorozat folytatásáról, egy kevésbé sikeres (értsd: bukott) hasonló vállalkozás is új életre kel. Sajnos Van Damme sehol, helyette Kristin Kreuk (Smallville), Neal McDonough (Rejtélyes vírusok nyomában), Robin Shou (Mortal Kombat) és a HALÁLSORON óta kallódó Michael Clarke Duncan domborít a küzdőtéren. Nem tudni, mit is vár a Fox ettől a projekttől, de nagyon valószínű, hogy emberes leégés lesz a vége, legalábbis az biztos, hogy a 60 milliós költségvetést nem látja viszont a stúdió még világviszonylatban sem, meg különben is: ha bunyóról van szó, itt mindenki DRAGONBALLt akar már látni.

9. PUSH
Nem, nem a szülés viszontagságaiba betekintést nyújtó dokumentumfilmről van szó, de még csak nem is az azonos című, friss Sundance-fődíjas alkotásról, hanem egy független sci-firől, amiben olyan embereket követhetünk nyomon, akik különleges képességükkel tűnnek ki társaik közül. Várjunk csak...ilyet mintha már láttunk volna. A HIPERVÁNDOR és az X-MEN elemeit is magában hordozó filmet az ALVILÁGI JÁTÉKOK direktora rendezte, aki amúgy sosem volt anyagilag jó befektetés. A szereplők a STREET FIGHTERhez hasonlóan ismerős, de box office szempontból nem jelentős nevek, így minden a sztori érdekeltségén múlik. Már most hétvégén kiderül, hogy mire lesz képes.



8. EGY BOLTKÓROS NAPLÓJA (Confessions of a Shopaholic)
Sacha Baron Cohen menyasszonya, Isla Fisher játssza a főszerepét a brit Sophie Kinsella könyvei nyomán készült romantikus vígjátéknak, amit az ÁLLJON MEG A NÁSZMENET! direktora jegyez. Mivel a divatszakmába betekintést nyújtó AZ ÖRDÖG PRADÁT VISEL meglehetős siker volt két és fél éve, nem szabad elsiklanunk a Disney filmjének potenciálja felett, mindazonáltal bizonyos, hogy egy nagyobb rajongóbázissal rendelkező színésznővel több reménye lehetne a stúdiónak. Így sem kell azonban félteni a produkciót a szellős február derekán, mert hát Jerry Bruckheimer pénze ritkán megy kárba. Persze volt ott ROSSZ TÁRSASÁG és ARTHUR KIRÁLY is... (hazai premier: április 9.)

7. A BŰN ÁRFOLYAMA (The International)
Mit nekik pénzügyi válság, ha Clive Owen és Naomi Watts kettőse mér csapást a bankrendszerekre fél Európán és a kihagyhatatlan New Yorkon keresztül (egy tűzpárbaj jelenetéért a Guggenheim múzeum életnagyságú másolatát is elkészítették az alkotók)? Tom Tykwer rendező még nem hagyta magát teljesen eladni Hollywoodnak, így amerikai-német koprodukcióról van szó, amibe a Német Szövetségi Filmalap is beszállt némi pénzzel. A film egy része a Babelsberg stúdióban forgott, így kiérdemelte azt is, hogy a napokban induló, idei Berlini Filmfesztivál nyitófilmje legyen. Izgalmak a láthatáron, talán az üzleti világ kritikája is a helyén lesz, s akkor végképp visszaesnek a lakossági hitelfelvételek. (hazai premier: március 26.)

6. CORALINE ÉS A TITKOS AJTÓ (Coraline)
Henry Selick csinált egyszer egy KARÁCSONYI LIDÉRCNYOMÁSt, ám azt mindig Tim Burtonnek tulajdonítják, a rendezőnek be kell hát érnie sajátként a TALPIG MAJOMmal. Ez viszont nem igazság, úgyhogy a CORALINE ÉS A TITKOS AJTÓ lehet a kiút e nyolc éve tartó állapotból. Neil Gaiman könyvét Selick maga adaptálta (báb)filmre, e kettős pedig egészen egyedi animációs filmet sejtet. RealD-ben is megy a móka, s bár a sötét tónus csökkenti a lehetséges közönség arányát, hosszú távon remélhetőleg kifizetődő vállalkozás lesz Universal (ill. Focus Features) terjesztése, vagyis már otthonában visszatermeli 35 milliós költségeit. (hazai premier: március 12.)

5. JONAS BROTHERS: A KONCERT 3D (Jonas Brothers: The 3D Concert Experience)
A Disney egy percig sem hagyja, hogy száraz maradjon a fiatal lányok bugyija. A High School Musical után és Hannah Montana előtt támad a Jonas Brothers nevű zenei formáció, méghozzá három dimenzióban, mert úgy még menőbb a dolog. Az előzetest látva ami várható, az gayözön lábainál, nyáltenger felette, méghozzá irtózatos mennyiségben, de a korábbiak ismeretében a zöldhasú is áramolni fog teherautóra való mennyiségben. Koncertfilmet meg ugye akár évente is lehet csinálni, szóval lesz ez még így. (hazai premier: május 28.)
 
4. MADEA GOES TO JAIL
Tyler Perry az utóbbi pár filmje alkalmával hanyagolta alteregóját, Madeát a középpontba helyezni, ám így is csinos összegek vándoroltak zsebébe. Most ismét a vitriolos asszonyról szól a történet, ami nem csoda, hiszen a 2005-ös DIARY OF A MAD BLACK WOMAN és az egy évvel későbbi CSALÁDI GUBANCOK (Madea’s Family Reunion) együtt több mint 110 millió dollárt hoztak az amerikai kasszáknál, máshol meg nem is nagyon forgalmazták őket. Így lesz ez a MADEA GOES TO JAILlel is, a fix amerikai 50 millió feletti bevétel egyúttal a világviszonylatban számított adat is lesz.



3. NEM KELLESZ ELÉGGÉ (He’s Just Not That Into You)
Kell-e eléggé egy romantikus vígjáték Bálint napjának havában? Naná, főleg ilyen szereposztással: a női oldalt Jennifer Aniston, Jennifer Connelly, Drew Barrymore, Scarlett Johansson és Ginnifer Goodwin (A NYUGHATATLAN első Mrs. Cash-e) erősíti, a hölgyek kedvéért pedig Ben Affleck, Justin Long, Kevin Connolly és Bradley Cooper (na meg Kris Kristofferson) szerződött le a New Line Cinema, azaz Warner Bros. produkciójához, amely Greg Behrendt és Liz Tuccillo „segíts magadon”-típusú könyve alapján készült. A siker több oldalról is garantált, akár egy teljes hónapig a top 5-ben maradhat a kapcsolatok zavaros természetét és a felek viselkedését több történeten keresztül vizsgáló mozi. (hazai premier: február 26.)

2. FRIDAY THE 13TH
A folyamat visszafordíthatatlan: olyan horrorfilmek újrái készülnek el sorra, amelyek még a ’90-es években, mi több, az elmúlt évtizedben is értek meg új részeket. A HALLOWEEN 2007-es sikerén felbuzdulva még idén érkezik a folytatás remake-je is, ami egyben a remake folytatása, s most a Péntek 13.-sorozat is vérfrissítést kap a New Line Cinema (azaz természetesen a Warner Bros.) jóvoltából. Az eredeti széria 2002-ben, a tizedik résszel végleg kifulladt az űrbe helyezett cselekménnyel, így egyszerűen újrakezdik a dolgot. A közönség is megújult, így nyilván szép summát akaszt le a stúdió a tizenharmadikára időzített premierrel. (hazai premier: május 28.)

1. A RÓZSASZÍN PÁRDUC 2 (The Pink Panther 2)
Ahogy januárt is, úgy feltételezhetően az év második havát is egy vígjáték nyeri. A RÓZSASZÍN PÁRDUC 2006-ban, noha a jó ízlésű nézőknek nem, a Sony számára kellemes élményként maradt meg, s nincs akadálya, hogy ez most is így legyen. Az ismét ellopott Rózsaszín Párducot és egyéb drágaköveket a francia felügyelő (Steve Martin, n'est-ce-pas) ezúttal egy nyomozócsapat élén keresi, aminek tagja angol, olasz, japán és indiai szakértő is. Franszia akcentus, móka és kacagás minden mennyiségben az ÉRZÉKI CSALÓDÁS rendezőjétől. (hazai premier: február 12.)

A fentieken kívül érkezik még a FIRED UP című vígjáték, ami így első blikkre nem tűnik jelentősnek, de könnyen lehet belőle sleeper a hónap kies második két hetében. A Weinstein Companyt legjobb lenne felszámolni, hiszen a filmforgalmazáshoz nem nagyon ért. Januárban csődbe vitték a három évig dobozban tárolt KILLSHOTot, s két régóta húzott-halasztott filmjük, a FANBOYS és a CROSSING OVER is esedékes a jelen állás szerint februárban. Csak remélni tudjuk, hogy utóbbi - Harrison Ford, Ray Liotta, Jim Sturgess és Ashley Judd főszereplésével - országos bemutatót is kap és érdemes sorsra jut.

Címkék

horror remake box office comedy animation sci fi action coming soon coraline romance jason voorhees game adaptation

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr944536283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porter 2009.02.03. 20:48:19

Nah igen.. ilyenkor kapok agyrohamot (még ha volna agyam) mikor megkérdezik:" Nincs valami új és jó film?" Innen első körben a The International ami felkeltette az érdeklődésem. p.s.: új az amit nem láttál, jó az ami tetszett :)

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.02.06. 06:43:27

A Push az, amiről előre látom, hogy nagy bukta lesz... az előzetesek semmi jót nem sejtetnek, a remegő kamerákkal fényképezett honk-kong-i helyszínek ultra bénák, a tátott szájjal sikítozó vietkong meg extra ciki.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása