aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office special: január preview Takács Máté
2009. január 04. 12:01:08

Kategória: 7 komment

Érdektelenség. 2009 első hava nem kínál semmi kiemelkedőt, de a több mint 15 országos bemutatóból akad több is, mely meglepetést okozhat. Az összeállított lista dobogóján vígjátékok állnak, illetve a minőség várhatóan egyetlen képviselője a tíz cím közül. Horrorból sem lesz hiány, nem kevesebb, mint négy ilyen film várja a nézők kegyeit. Mészárlás tehát nem csak a vásznon lesz - valamelyik ijesztgetőnek nem fognak bejönni számításai.



10. HÍVATLAN VENDÉG (The Uninvited)
Kezdjük is azzal, amelyiknek jó esélye van e nem túl kívánatos sorsra. A HÍVATLAN VENDÉG a hónap utolsó hetében érkezik, amikorra már (feltehetőleg) sokan látták a túlontúl hasonló című THE UNBORNt és a MY BLOODY VALENTINE 3D-t. A DreamWorks horrorja előbbi vetélytársához hasonlóan kísértettörténet, méghozzá a 2003-as dél-koreai KÉT NŐVÉR remake-je. Hívatlan, annyi szent.

9. NEW IN TOWN
Renée Zellweger szorgosan munkálkodik, a közönséget mégsem érdekli különösebben, ha nem Bridget Jones. 2004 óta feltűnt A REMÉNY BAJNOKÁban, a MISS POTTERben, a hozzánk csak DVD-n befutó BŐRFEJEKben és a hozzánk még DVD-n is késlekedő APPALOOSÁban (meddig kell még várni rá?), ám egyik film sem hagyott maradandó nyomot a jegypénztáraknál. A NEW IN TOWN nem ígér változást e tendenciában, s ha ez nem elég, a Paramount mostanság tette bizonytalan státusba a színésznő következő filmjét, az A 39-ES ÜGY című thrillert. Kevés az esély arra, hogy a jelen tárgyalt komédia jól süljön el, minden esetre ekkorra legnagyobb konkurense már három hét távolságra lesz tőle.

8. PAUL BLART: MALL COP
Kevin James, A RANDIGURU és a FÉRJ ÉS FÉRJ másodhegedűs komikusa most megmérettetik: képes lesz a FÉRJEK GYÖNGYÉvel szerzett népszerűségével egymaga elvinni a hátán egy mozifilmet? A Sony azért nem bíz semmit a véletlenre, a kissé körülményes címben minden összefoglalva, s a poszter is az utóbbi időkben működő formulát követi: sztárját mutatja mulatságos(nak szánt) arckifejezéssel. A műfaj három e havi képviselője közül mindenképpen sereghajtónak várható a Sony honlapja alapján most még hozzánk is szánt film. (tervezett hazai premier: március 12.)

7. A TÚLVILÁG SZÜLÖTTE (The Unborn)
David S. Goyer leragadt a túlvilági avagy két világ közötti lét kérdéskörénél. A LÁTHATATLANnal alaposan leszerepelt szűk két éve, ám mivel benne volt a keze A SÖTÉT LOVAGban, még jó időre bebiztosította helyét az álomgyárban (valószínűleg ő rendezi majd a Magneto-filmet is). Mostani munkájában egy túlvilági jelenlét próbálja hatalmába keríteni egy fiatal lány testét. Ebben megakadályozni Gary Oldman kívánja, de a fedélzeten van még Jane Alexander, Meagan Good, Idris Elba és James Remar is. Az első blikkre AZ ÖRDÖGŰZŐ-ripoffnak tűnő mozi az év legelső filmjei között szerepel, így a műfaj október óta hanyagolt kedvelőinek nagy tömegeire számíthat.

6. TINTASZÍV (Inkheart)
A Cornelia Funke könyvéből készült film Németországban és az Egyesült Királyságban - a koprodukciós országokban - már decemberben a mozikba került, de túl nagy fennakadást nem okozott. Így lesz ez Észak-Amerikában is valószínűleg, hiszen 2008-ban a mozinézők már kivették a részüket Brendan Fraserből: mindkét, ugyancsak fantasyfilmje százmillió dollár felett hozott. A TINTASZÍV klasszikusabb mesevilágot tár a nézők elé (ilyesmibe bukott bele a CSILLAGPOR), s bár az utóbbi időkben majdnem minden működik a New Line Cinemának, a kivétel ez alól a húzott-halasztott A ZSARUK BECSÜLETE volt, márpedig a TINTASZÍV is hasonló múltra tekint vissza. (hazai premier: március 19.)



5. MY BLOODY VALENTINE 3D
Az első teljesen 3D-s horrorfilm! A nagy stúdiókat beelőzve a Lionsgate célozza meg az efajta szórakoztatásra kiéhezett, nem pusztán családi mozikban gondolkodó közönséget. A MY BLOODY VALENTINE 3D kiváló teszt lesz, hiszen most az is kiderül, vajon a horrorfilm is képes-e jól tartani magát a listákon, ha folyamatosan tartanak belőle speciális vetítéseket is? Akárhogy is, a két túlzottan hasonló című vetélytársától így már két szempontból is határozottan elkülönül, s ez javára válik, még ha a zsáner szokásos bajaitól nem is lesz mentes. (tervezett hazai premier: február 26.)

4. UNDERWORLD: A VÉRFARKASOK LÁZADÁSA (Underworld: Rise of the Lycans)
Háborog még az alvilág, ám ezúttal egy mára már megszokottá vált fordulattal a vámpírok és vérfarkasok összetűzésének múltjába kaphatunk betekintést. Kate Beckinsale sehol, így az érdeklődés alaposan megcsappanhat, hiszen Bill Nighy látványában kevesebb a gyönyörködtető. A Sony három januári bemutatójából mindazonáltal toronymagasan a legtöbb pénz rejlik A VÉRFARKASOK LÁZADÁSÁban, ami hozzánk is a világpremierrel egy időben érkezik, ezúttal az SPI helyett az InterCom gondozásában. (hazai premier: január 22.)

3. GRAN TORINO
Clint Eastwood megint megmutatja, ki az úr a háznál, s az amerikai közönség nagyon is kíváncsi módszereire így az 50. (színészi) filmje környékén is, legalábbis, ezt támasztják alá a GRAN TORINO igazán kiváló eredményeket hozó limitált vetítései (közel 8 millió dollár péntekig mindössze 84 moziból). Nyilván sokakat ösztönöz a film megtekintésére, hogy valószínűleg utoljára látható a vásznon a filmlegenda. Bár a kritikák koránt sem érnek fel a MILLIÓ DOLLÁROS BÉBI ódáihoz, már az a film is hozta volna önerőből az 50 milliót, ami most is könnyedén elérhetőnek látszik, sőt. A többi (ha lesz többi, úgymint Oscar) már csak bónusz a Warner számára. (hazai premier: február 19.)

2. KUTYASZÁLLÓ (Hotel for Dogs)
A BEVERLY HILLS CHIHUAHUA kiemelkedő szereplése és a MARLEY MEG ÉN frenetikus sikere aláhúzta még kétszer, hogy kutyák minden minőségben és mennyiségben jöhetnek, s az amerikaiak mennek rájuk. A DreamWorks Pictures a címmel zsákbamacskát nem áruló nevezése az eddig rövidfilmeket jegyző Thor Freudenthal rendezői debütje, a főszerepben pedig a szőrös jószágok mellett Emma Roberts látható, akinek ugyanakkor egyetlen filmje sem jött be eddig a közönségnek (AQUAMARINE, NANCY DREW: A HOLLYWOODY REJTÉLY, a VADÓCKA pedig májusra várható a mozikba, nálunk hamarosan DVD-n - ez a felállás sem kecsegtet túl sok jóval). Lényeg a lényeg, az ember legjobb barátja a hollywoodi film egyik legnagyobb sztárja, úgyhogy a családi csaholás jó hátszéllel akár a hónapot is nyerhetné.... (hazai premier: február 26.)

1. A CSAJOK HÁBORÚJA (Bride Wars)
...ha nem lenne szinte biztos, hogy a romantikus komédiát az alapvető vígjátéki elemekkel vegyítő A CSAJOK HÁBORÚJA lesz a győztes. A HIRTELEN 30 és a MALAC A PÁCBAN rendezőjének kezei alatt fordul át az Oscar-jelölt Kate Hudson és a talán Oscar-jelölt Anne Hathaway barátnőkből riválisokká, s ennek megfelelően sok borsot törnek egymás orra alá. A jövő hétvége biztos no. 1 helyezettjével állunk szemben, a korhatár is baráti (PG), és a hasonszőrű, esküvő körül forgó filmek is majdnem olyan jól mennek, mint az ebek, akár harmincadjára. A MAMMA MIA!, a MINDENÜTT NŐ, az ÁLLJON MEG A NÁSZMENET!, a BAZI NAGY GÖRÖG LAGZI mind-mind százmillió felett végeztek, de ha nem is tör ekkora babérokra a Fox első 2009-es premierje, a tavaly ilyenkori 27 IDEGEN IGEN számait simán megismétli majd. (hazai premier: január 29.)



Jó pár cím nem fért be a fentiek közé: 9-én jön a NOT EASILY BROKEN című, afroamerikai színészekkel forgatott dráma a Sonytól, minimálisan országos szinten, és nagy lépést tesz előre A FELOLVASÓ is. Egy héttel később követi Edward Zwick filmje, a DEFIANCE és a LAST CHANCE HARVEY is. Szintén 16-tól látható a NOTORIOUS, a Notorious B.I.G. életét feldolgozó produkció a Fox Searchlight forgalmazásában, ami okozhat meglepetést. A hónap végén, hosszas huzavonát követően mozikba kerül végre a TAKEN is, úgyhogy már csak a magyar nézők van hátra, remélhetőleg már nem sokáig kell várnunk a lassan egy éves filmre.

Címkék

horror fantasy box office comedy clint eastwood coming soon the hungarian

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr124536176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_87620 2009.01.04. 15:36:32

Itt van egy a Gran Torinót nagyon éltető "kritika" :D Szerintem a Mester legjobb filmje jó ideje, nem csak rendezésileg, de alakításügyileg is. Remélem legalább egy Oscar-t bezsebel majd (bár még az se biztos, hogy jelölik, de azért remélem :)).

Ismeretlen_87620 2009.01.04. 15:37:05

Bakker, a linket kihagytam, valahogy szerkesszétek össze :)) http://videodrome.freeblog.hu/archives/2009/01/03/Gran_Torino_2008/

Ismeretlen_1068 2009.01.04. 15:44:09

a szakértők szerint a LIONSGATE jövője múlik a MY BLOODY VALENTINE 3D sikerén, ugyanis a SPIRIT bukáa óta a részvényesek zsákszám kínálják a cég papírjait, de nem nagyon találnak vevőre.

Ismeretlen_82723 2009.01.04. 16:56:45

Forgalmazzák *csak* a Fűrészeket és Tyler Perry filmjeit, s vígan megélnek. Idén is lesz mindkettőből, természetesen.

Ismeretlen_1068 2009.01.04. 19:55:11

owen wilson viszont vaszeg az orrán pörög jelenleg.

Ismeretlen_87470 2009.01.04. 23:38:52

"2009 első hava nem kínál semmi _kiemelkedőt_" Ez szó szerint így van. Ilyen kevés csöcs ennyi poszteren igazán kiábrándító. Az Unbornén legalább van egy jó segg, de a többi bukni fog. :D

and 2009.01.05. 18:54:11

de jön az uj zeta-jones film is!!!! :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása