aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: eagle eye (2008) Zalaba_Ferenc
2008. szeptember 23. 15:20:29

Kategória: 7 komment

az előzetes alapján az ember egy pörgős akcióthrillert várna, megfűszerezve némi klasszikus tömegparanoiával, mi szerint vigyázó szemek követik minden mozdulatodat, mindegy, merre mész, mindegy, mit teszel és legfőbbképpen mindegy, hogy ki vagy. arre mit kaptam? egy nonszensz maszlagot, amely nem egyszerűen megugorja a cápát, de nagy merészen egy egész akváriumnyi cápát ugrik meg, mindezt bekötött szemmel. a cápák beazonosítása kimerítené a spoiler fogalmát, így csak annyit mondanék: utoljára a deja vu közben néztem gyakrabban a nyitott tenyeremet, mint a vásznat. de a denzel washington féle marhaságban legalább nem rejtették véka alá, hogy mire számíts. eme film esetében talán túl ciki lett volna - ehelyett meghagyták poénnak, s mivel rendes(?) vagyok, én is meghagyom nektek.

a kiindulási alap ismerős lehet annak, aki olvasta/látta az 1984-et vagy annak ultramodern változatát a műholdak elől menekülő will smithszel: ezúttal shia labeoufnak kell futnia a nagy testvér elől - oldalán a hasonló cipőben rohanó michelle monaghannal, miközben a háttérben valami nagy kormánykonspiráció kezd kibonatkozni, hisz sem az FBI (billy bob thornton), sem a hadügyminisztérium (rosario dawson) nem vágja a szitut, s simán bevarrnák a tinédzser korból épp hogy kinőtt csávót, miután annyi ultramodern kütyüt és bombaalapanyagot találtak a lakásán, amitől elférni sem lehet, nem hogy robbanóanyagot összevegyészkedni.

a cápák ugrálgatása, tehát az elképesztő fordulatok prezentálása akkor kezdődik, mikor a shiát bábként rángató kellemes telefonos hang megszökteti delikvensünket a fogságból. képes megállítani a vonatot és elindítani az ellenkező irányba. képes távirányítani az autókat, darukat és bontógépeket. képes "bejövő hívás" helyett bármely telefonra azt kiiratni, hogy "vegyél fel, shia!". képes személyes üzenetek továbbítására használni a világ összes ledfalát. képes leszakítani a magasfeszültségű vezetéket és agyancsapatni vele az embert. bármire képes. ha kell, akkor "beszélő kacsává változtatja a rendőrautót" mondja shia.

viccel, de a film nem. ez a jövő, figyelmeztet. én viszont arra figyelmeztetnék mindenkit, hogy az agysejtjeit vegye leltárba a bejáratnál, koncentráljon a két főszereplő kompetens játékára, ne akadjon fenn az újabb bourne-majmoló akciójeleneteken, s akkor talán van esély a szórakozásra, mivel egyre képtelenebb eseményeket látva a paranoia érzése pillanatok alatt elszáll, vele együtt az izgalom is, hisz ha az ellen BÁRMIRE képes, akkor mire fő ez a nagy hajcihő? miért nem hajtja végre gombnyomásra azt az akciót, amit eme két szerencsétlen delikvensnek szán?

mert akkor nem lenne film.

Címkék

kritika thriller sci fi 4csillagos shia labeouf action

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr884535873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_6782 2008.09.23. 16:12:02

A vonatot. Azt tudja kacsává változtatni. És ez számít a legjobb poénnak az egész filmben... :(

Ismeretlen_84170 2008.09.23. 20:50:18

én csak azon csodálkozom, hogy még mindig képesek vagytok csalódni olyan filmek kapcsán, amelyekről a trailer alapján üvölt, h szrt sem érnek:)

Ismeretlen_84170 2008.09.23. 20:53:05

(tudom, nincs leírva a "csalódás" szó, de érzem, h a hype alapján többre számítanak egyesek - itt nem feltétlenül a cikkírót/bloggert értem 'egyesek' alatt)

Ismeretlen_9654 2008.09.23. 21:12:50

én ilyentől semmit nem várok, még nagyon az előzetesből sem tudnék semmit felidézni. shemale bilok pedig nevetséges ezzel a bajuszkával.

Ismeretlen_1068 2008.09.24. 08:40:44

bobby: a csalódás akkor ért, mikor kiderült, hogy a film többnek akar látszani egyszerű menekülős thrillernél. sokat nem vártam tőle: a hájpot itt is daesu csinálta neki. :)

Ismeretlen_1068 2008.09.29. 23:36:53

ha ha HA HA HA AHHH, oh my god... SlashFilm also has word the Eagle Eye screenwriters are working on a script for a Blade Runner 2.

Ismeretlen_104405 2008.10.05. 12:44:09

Nekem tetszett. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy a film baromságok halmaza, egyik cápát ugorja át a másik után, helyenként patetikus és ostoba. Guilty pleasure-nek viszont tökéletes, a színészek és az általuk alakított karakterek szerethetők, az akciójelenetek ezerrel pörögnek, és szerencsére nem vitték *nagyon* túlzásba a hazafias pátoszt.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása