aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: a trópusi vihar batman nyomában Takács Máté
2008. augusztus 31. 20:18:20

Kategória: 4 komment

Az amerikai mozik bevételei, 2008. augusztus 29 - 31.


A csúcson

Én pedig az Index nyomában járok, mikor ilyen szalagcímekkel próbálom kétségbeesetten felkelteni az olvasók figyelmét. Pusztán arról van szó, hogy a TRÓPUSI VIHAR harmadik hete első az észak-amerikai nézettségi listán, ami idén eddig csak A SÖTÉT LOVAGnak sikerült. Az eltérő körülmények taglalása terrabyte-okat venne igénybe, a lényeg, hogy egy sor nagyon gyenge vonzerővel rendelkező új bemutató kelt birokra a DreamWorks vígjátékával a Labor Day Weekenden, amikor is a hétfői munkaszüneti napnak köszönhetően a vasárnap közel ugyanakkora bevételt tartogat, mint a szombat. Ben Stiller filmje így 29%-ot csökkenve, 11,5 millió dollárral őrizte meg magabiztosan a dobogó legfelső fokát, igaz, ez az év eddigi leggyengébb vezető összege.

Új országos bemutatók
Túlzóan sok mozi tűzte műsorára Luc Besson produkcióját, és mire a BABYLON A.D. vetítései megkezdődtek, már az első (rossz)hírek is megszülettek róla. A Vin Diesel főszereplésével forgatott science fiction még a tízmilliót sem érte el három nap alatt, a 9,5 millió pedig háromezer dollár alatti mozinkénti bevételt jelent. A 70 millió dolláros költségvetés esetleg világviszonylatban visszajöhet, amihez az Egyesült Államok és Kanada piaca maximum 30 millióval, de még annyival se járul hozzá. Az ötödik helyen találkozunk legközelebb új belépővel. Don Cheadle és Guy Pearce játssza a hét legígéretesebbnek tűnő premierjének főszerepét, igaz, a TRAITOR című bűnügyi film alig a kritikusok felét győzte meg. Az Overture Films már szerdán mozikba küldte gyermekét, de csak egy nem jelentős 1,5 millió került a kasszákba a hétvégét megelőző két napon. Aztán jelentős ugrás következett, így a vasárnapot már 9,4 millióval zárja a 22 millióba kerülő produkció, amely mellesleg a debütálók között a legjobb átlagot mutatta fel. Címét nem meghazudtolva katasztrofálisra kerekedett a DISASTER MOVIE startja, legalább is a munkásságukkal együtt máglyára való Friedberg-Seltzer duó korábbi műremekeihez képest. A többnyire filmelőzeteseket és paródiákat (lásd: HANCOCK, BŰBÁJ, KUNG FU PANDA...) parodizáló "film" nem egészen 6 milliót szenvedett össze, vagyis harmadannyit, mint a januári SPÁRTA A KÖBÖN. A valószínűleg megint jó sok, viccesnek szánt leokádást tartalmazó Lionsgate-bemutató így jó, ha a "Movie"-sorozat történetében először a belé fektetett pénzt (20 millió) visszatermeli. Adja az ég, hogy ne így legyen. Nem lesz. Az MGM háza tájáról kikerült COLLEGE és a Focus gondozásában országos szintre lépő HAMLET 2 című vígjátékokat mintha észre sem vette volna az amerikai közönség. Előbbi a 15. (!) helyen kezdett 2,2 millióval, éppen hogy ezer dolláros átlaggal, s a 7 milliós büdzsé megint csak nehéz menet lesz. Ezalatt a 9 millióból összehozott HAMLET 2 szintén alig haladja meg az ezer dolláros átlagot 1,7 milliós hétvégi eredményével. Mindkét filmre gyors süllyesztő vár, és esetleg DVD-s, vagy még inkább torrentes népszerűség. A hosszú hétvégén már 600-nál is több mozi műsorán látható a FLY ME TO THE MOON című háromdimenziós belga animációs film, korrekt eredménnyel, ami most 1,5 milliónyi zöldhasút jelent.

Korábbi filmek
Immáron félmilliárd - még egyszer le kell írni, mert ki tudja, mikor lesz rá újra lehetőség e vonatkozásban - tehát félmilliárd dollár felett szárnyal A SÖTÉT LOVAG, ráadásul a hetedik hetében újból felléphet a dobogóra, méghozzá a harmadik fokára. A 8,6 millió dollár az eddigi legalacsonyabb heti csökkenés eredménye Batman pályafutásában, s most már bizonyos az is, hogy az 520 millió szomszédságában végez a Warner filmje, tehát nem is olyan messze a TITANICtól. Ha az inflációhoz igazított all-time listára tekintünk, A SÖTÉT LOVAG belépett az első harmincba, ahol a holnapi bevételével maga mögé tessékeli a SHREK 2-t. A múlt hét óta látható HALÁLFUTAM és A HÁZINYUSZI az erős vasárnap ellenére is komoly nézőveszteséget szenvedett, de míg előbbinek már fix, hogy nem lesz meg a ráfordított 45 millió, addig utóbbi már túl van a maga 25 millióján. A 8. helyét megőrző MAMMA MIA! hétvégi bevétele csökkent legkevésbé a top 10-ben. A musical már 131 millió felett jár; nem biztos, hogy a Universal gondolta volna, hogy e könnyed produkció többet bankol majd nekik az újraélesztett Hulknál és múmiánál is, és éves bajnokuk lesz. Ezen még a decemberi CINCIN LOVAG változtathat.

Ami jön
Lelassulunk. Jövő héten, szeptember első víkendjén pusztán Nicolas Cage támad a BANGKOK DANGEROUSszel, több mint 2500 moziban. Az első hely szinte biztos.

A Top 10
1. Tropic Thunder ($11.5M/$83.9M)
2. Babylon A.D. ($9.5M/$9.5M)
3. The Dark Knight ($8.6M/$502.3M)
4. The House Bunny ($8.3M/$27.9)
5. Traitor ($7.9M/$9.4M)
6. Death Race ($6.3M/$23.2M)
7. Disaster Movie ($5.8M/$5.8M)
8. Mamma Mia! ($4.2M/$131.3M)
9. Pineapple Express ($3.5M/$79.9M)
10. Vicky Cristina Barcelona ($2.8M/$12.6M)

updated: 2008. szeptember 3. 9:25

Címkék

batman box office comedy sci fi vin diesel

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr574535805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tonydamato 2008.09.02. 19:29:59

hey assholes! these mothafuckin new movies are dead!

Ismeretlen_87170 2008.10.05. 09:31:18

Ide írom, hátha valaki észreveszi oldalt: vajon van rá esély, hogy Kassovitz Babylon A.D.-je DVDn az eredeti, 161 perces verzióban szerepeljen? Gondolom nem sok, de most néztem meg a moziverziót és sok a -durván kihasználatlan- potenciál a filmben, ill. befejezni is elfelejtették... :S

Ismeretlen_1068 2008.10.05. 11:35:19

moziban? kizárt. dvd-n talán, de mivel a rendező csúnyán összeveszett a stúdióval és elhatárolta magát a filmtől, így nem hinném, hogy visszahívnák/visszamenne öszerakni egy director's cutot.

Ismeretlen_82723 2009.08.30. 18:51:32

Eltelt egy év, és a Babylon AD még mindig sehol. Hmm-hmm.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása