aeon flux

ready for the action now, danger boy?

the half knight Zalaba_Ferenc
2008. augusztus 05. 23:38:11

Kategória: 36 komment

itt most egy the dark knight kritikának kellene következnie, amely valószínűleg lelkes lenne, ehelyett kénytelen vagyok megint föcizni...

először is, köszönettel tartozom a fórum home entertainmentnek, hogy akciójuknak hála a magyarországi premier előtt két nappal megnézhettem a the dark knightot. nem rajtuk múlott, hogy csak néztem, hallani nem hallottam.

persze, ez túlzás, hisz a lurdy 9-es termében tartott vetítés 2/3-áig nem is volt különösebb gond (az extrém kényelmetlen székeket és a várt előzetesek lespórolásától eltekintve): a film úgy bömbölt, mintha a nem is olyan messze, nem is olyan rég bombának nézett gőzgép tényleg felrobbant volna; aztán a legdrámaibb percekben (igen, akkor, amikor AZ meg AZ történik), az égiek megelégelték a hanghányást, és lecsapták a hangrendszert. 3 percig néma, de feszültnek csöppet sem nevezhető csendben néztük a vásznat, mivel az úri nép rögtönzött kupaktanács formájában próbálta kitalálni, mi történik a szereplőkkel (a felirat nem segített). aztán mikor mindennek vége volt, s bruce wayne megtörten ücsörgött a fotelban, a hang is visszatért... már ami megmaradt belőle.

az utolsó 1 órát kellemesen tompa, ugyanakkor bájosan sistergő monó hanggal néztük végig, de oda se neki, akkor már semmi lényeges nem történt...

ez az egyik. a másik: intéznék egy költői kérdést az intercomhoz. természetesen nem tudhatták, milyen "filmek" miatt halasztják a TDK-t, de ha már ennyi szabadidőt hagytak maguknak, miért nem nézték át a feliratot? nyugodtan kiszedhették volna az otromba helyesírási hibákat (pl. "52.-ik", ejtsd: "ötvenkettedikik"), meg a képzavarokat (batmannek hirtelenjében lesz egy fia, majd meglátjátok). természetesen az utóbbi valószínűleg annak tudható be, hogy a fordító csak a szöveget látta, a filmet nem, de miért is?

visszakanyarodva a lurdy-hoz: mindenki követ el hibát; valaki nem is konstatálja, hogy épp hibát vétett, ám azt elég nehéz nem észrvenni, hogy jó egy órán át pocsék minőségben nyekereg a hang... talán arra gondoltak, hogy "ingyenes vetítés, belefér"? azt kell, hogy mondjam: necces. egy premier előtti vetítésen nem tanácsos eljátszani a rezümét, mert csütörtökig még sok víz lefolyhat a dunán, és sok fülbe eljuthat az, hogy "ne a lurdy-ban nézd a batmant, mert szar a hang".

ugyanakkor az is előfordulhatott, hogy nem tudtak mit csinálni: a rendszer a túlhajszolástól vagy bármitől megadta magát, s ennyit sikerült belőle kihozni.

mindenesetre a hétvégén újranézem a TDK-t, de máshol. és akkor lesz kritika is.

várom a fentihez hasonló mozis horrorsztorikat: ki vagy mi rontotta el a mulatságotokat?

Címkék

batman intercom fhe magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr754535723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_62806 2008.08.05. 23:51:49

horror volt. a feliratban elvétve találtam 1-2 mondatot, amit helyesen fordítottak (írták, hogy ki volt az elkövető?), a hang persze a kulcsjelenetnél ment el (ha először láttam volna, már nem állna a lurdy :)), de a közönség sem volt rossz. kifelé tartva sikerült elcsípni egy véleményt: "jaj de hosszú volt".

Ismeretlen_1068 2008.08.05. 23:56:13

a közönség egész jól kezdett: tv2-s reklám: "miért néznéd mindennap ugyanazt?" benyögés: "mert nincs pénzem mozijegyre." :))

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.08.06. 00:07:40

Lecseszés jogos. A hanghiba kurva nagy ciki, pláne egy premiervetítésen. A félrefordítások már az elején elvették a kedvem az olvasástól, baromi bosszantó mikor hallod és érted mit mond a szereplő, oszt nem ugyanazt írják ki alá. A film amúgy tetszett, egyáltalán nem találtam hosszúnak. Bár a nem csúcspontnál való befejezés kicsit szokatlan volt (egy hollywood-i filmtől), és átment kicsit pszichódrámába a dolog, de legalább adott némi gondolkodnivalót a hazafelé útra. A folyamatos pörgés, Heath Ledger hihetetlen játéka, az emberi gyarlóság minden egyes árnyalatának képünkbe dörgölése (kompos szál nagyon beüt) egy olyan filmé áll össze, ami elsősorban akcióthriller, és csak másodsorban képregényadaptáció. Muszáj lesz újranézni, de a most is bennem kavargó fura gondolatok miatt én megelőlegezem neki a 10/10-et, mert lehet - de nem valószínű - hogy másodjára már nem üt ekkorát, és kritikusabb leszek vele...

Ismeretlen_9654 2008.08.06. 00:12:39

t-24 óra és láthatom!

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.08.06. 00:27:06

Jah, a szponzor által biztosított nyeremény a batmanlogó helyett kaphatott volna inkább már egy bőrbevonatot, az viccesebb lett volna. :D

DCIJB 2008.08.06. 00:30:41

Az egyik mozis horrorsztorim: a Mátrix Forradalmak kb. fél órája egyszerűen kimaradt a Mammutban (ez hány tekercs kb.?), igaz, utána kárpótoltak egy jeggyel. A másik történet kevésbé horrorisztikus: a Westendben a No Country For Old Men első felében elfelejtették lekapcsolni a villanyt. :)

Ismeretlen_62806 2008.08.06. 00:33:33

én pont a batman beginsel jártam meg. new yorkban néztem imax vetítésen, ott a kép ment el. és mikor? természetesen a batman logó megjelenésénél (mikor gordonék megtalálják a kikötözött falconet). szerencsére viszonylag gyorsan megcsinálták, de nagy volt az ijedtség.

Ismeretlen_9654 2008.08.06. 00:33:42

nekem a pulp fiction dvd-s megjelenése apropójából megismételt mozis bemutató volt horror. egyszerű dvd-vetítés volt, abból is a lehető legrosszabb.

Daprince 2008.08.06. 00:57:06

Hát őszintén sajnálom, hogy így kicsesztek veled. Én nem viccelek, vérfürdőt rendeztem volna, ha velem történik. Hatalmas hype, király film, erre nem elcseszik? És akkor a bemutató dátumáról nem szóltunk. Mindegy. Egy nap.

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.08.06. 01:09:55

Nekem egy Mortal Kombat vetítés emlékezetes, egyrészt a bekiabáló taplók miatt (Goronak 3 ujja van, vicces srác szerint biztos asztalos!), másrészt mert a felénél szétégett a film. Kompenzáció semmi, széttárt kezek, sorry srácok van ilyen. Tönkre is ment a kis vidéki mozi, később felújították és most már normálisan üzemel.

Daprince 2008.08.06. 01:39:06

Most ugrott be, hogy Superman visszatér vetítésén westendbe pont a repülős jelenetnél váltott igen halk monóba, ami baromira levont az értékéből, plusz még a finálénál is gázos volt. Indiana Jones 4 ugyanitt, a fókuszt éppen sikerült a kalapfelvétel után beállítani, így legalább az akciójelenetet megkímélték. Nem nagy dolgok ezek, de attól még idegesítőek.

Ismeretlen_12139 2008.08.06. 02:00:50

Az én 2 évvel ezelőtti horrorsztorim happy enddel ért véget, tudniillik olyan levelet írtam utána a mozizás szervezőinek, hogy azóta folyamatosan meghívnak a kéthetente esedékes premier-előtti vetítéseikre. ;)

Ismeretlen_87626 2008.08.06. 02:37:45

A Zohan megnézése a moziban. Technikai probléma nem volt, de a filmmel ölni lehetett volna..

hinher 2008.08.06. 04:04:01

Corvin: általában mindig, de: - Hideghegy: egy teljes tekercs kimaradt ("ezért miért kapott Reneé Zellweger Oscar-t? nem is volt a filmben.") - Vaskabátok: utolsó 10 perc csak zaj, zörej és zene, még jó, hogy előtte két héten át tartottam léleknyugtatót alkalmi partneremnek ("Corvin? megvan a Hideghegy-sztori, nem akarok oda menni",) hogy egy 5 hete futó filmet nem lehet elcseszni Művész: - 21 gramm: utolsó 20 perc teljes kussban, gépész sehol, a nézők egyetemesen gondoltak egy jól sikerült Tarr Béla-utánérzésre, amiért kár az ilyet furcsállni, ahogy felállni és megkeresni az üzemvezetőt is. a film persze nem csak ezért volt sz... izé, közepes. Lurdy: - In Bruges: félvilágosságra rá a film, ajtó nyitva, jegyszedő sehol, gépész sehol, de nálam jobban szerintem csak az a pár szopott nagyobbat, akik szombat este így ültek be rá: "jajj, remélem, lesz olyan jó, mint a Blöff"

Ismeretlen_1068 2008.08.06. 07:42:43

saját horrorsztori: 1993. tata, a szökevény: egy teljes filmtekercs kimaradt. az egyik percben harrison műugrását csodálhattam, a következőben feketére festett hajjal, takarítónak álcázva keresgélt. a vicc az, hogy a sztoriban így sem volt túl nagy zavar, jómagam rendezői koncepciónak fogtam fel a nagy ugrást, aztán később videón szembesültem a szomorú igazsággal. 1999. tatabánya, psycho: felcserélték a tekercseket. julianne moore előbb sikoltott, mitn hogy egyáltalán elindult volna nyomozni a tesó után. :) a tatabányai mozi amúgy is nagy kedvencem volt. a jegyszedő néni mindig pontosan öt perccel a film vége előtt indult el kinyitni a kijárati ajtót - természetesen fehér köpenyben, jó lassan totyogva, hogy még véletlenül se mulaszd el a surranását és a legnagyobb izgalom közepette is tudd, hogy öt perc múlva vége az egésznek. elég illúzióromboló tudott lenni. :(

hahakocka 2008.08.06. 08:31:31

Olvastam, hogy azért lett feliratos itthon is mert így olcsóbb hisz agyon használt tekercseket használhatnak ami sokkal kifizetődőbb a moziknak. :) Lehet hogy ezért ment le minden már? Lukas volt a filmtekercs/dvd? :D

Ismeretlen_84170 2008.08.06. 09:07:36

ez nem mozi, de rokon feeling: az egyetemi tanárom mesélte, h anno a háború és béke négykötetes verziójának olvasásakor véletlenül felcserélte a kötetek sorrendjét, és meglepődött, h ez a tolsztoj non-lineáris narratívájával valójában mekkora innovatív, korát megelőző szerző:)

Ismeretlen_100231 2008.08.06. 09:44:23

Nekem csak mesélték, hogy az egyik vidéki moziban felcserélték a tekercseket a Tolvajtempó vetítésén. Először mindenki örült, hogy nagy pörgéssel indul a film, aztán...

n-drew 2008.08.06. 10:18:56

Még megboldogult gyerekkorom valamelyik nyarán a községi művházban épp az Utolsó csillagharcost néztük...volna, ha a kint tomboló vihar miatt nem ment volna el az áram kb. fél óra után. 10 perccel később folytatódott a vetítés, egészen úgy 5 percig, aztán ismét sötétségbe borult a terem. Akkor közölte a gépész bácsi, hogy ennyi, menjünk haza! Azóta sem tudom, hogy mi lett a vége. A másik bosszantó mozis élményem (már ami a dolog technikai részét illeti) már Krisztus után történt, a Nyolc tanú vetítésén a szegedi Cinema Cityben. Itt a főcim alatt pár percre eltűnt a hang, de szerencsére hamar megoldották. Hogy Batmanezzek is: tegnap megnéztük a Beginst, hogy mindenki képben legyen. Ma éjfélkor pedig jöhet az új rész.

Ismeretlen_1068 2008.08.06. 10:39:02

amúgy a vetítés első fele meglehetősen jó hangulatban telt. a ceruza-eltűntetős trükköt és az új batpodot tapssal fogadtuk.

funeralist 2008.08.06. 11:19:27

nekem a Revenge Of The Sith vetítése volt rémálom a Pólusban. kb. 45 perccel később kezdték el, és valami automatika miatt, pont Kenobi és Anakin párbajánál villany felkapcs, gép kikapcs, tömeg lázad. 3-4 perc múlva tudták rendesen folytatni, és persze a hátsó ajtón tereltek ki minket. Mi azért visszamentünk a jegy áráért. :)

hahakocka 2008.08.06. 11:22:40

Egy kis összevetés TDK a Titaniccal. 18 nap alatt az bizony csak 160-180 milliót hozott és nem 400 at. Akkor nem is volt ennyi TS , dvdrip stb szóval ha ezt nézem akkor még nagy szám ez a 400 millió a TDK nak. http://www.boxofficemojo.com/

Ismeretlen_1068 2008.08.06. 11:35:29

viszont a titanic nem is ment olyan sok vásznon, mint a TDK.

Pizsama · http://yofilm.blogter.hu 2008.08.06. 13:04:45

ae: ne lőjj le azért minden poént. amúgy ezek a kicsi "gegek" nagyon kellettek a filmbe, különben már túlságosan komor lett volna...

Ismeretlen_1068 2008.08.06. 13:11:19

nem is lőttem le poént. nem írtam le, hogy tűnik el az a cerka és a posztereken szereplő batpodról sem mondtam semmit a nevén kívül. :)

Ismeretlen_87170 2008.08.06. 14:53:47

jó lesz ez így? nem fog hiányozni a második megnézés utáni kritikából a meglepetés és a sztori okozta mámor? :) (vagy soha nem kalkulálsz bele ilyeneket?)

Ismeretlen_1068 2008.08.06. 16:44:30

áh, ezeken a dolgokon én simán túlteszem magam.

PencilTrick 2008.08.06. 19:29:48

tegnapi TDK: ott voltam, és fontolgattam, h megkeresem egy szép szóra azt az állatot, aki fent felelt az előadásért. a pocakos biztonsági őr úr elmesélte, h ezzel a gépésszel már máskor is voltak problémák. megkértem adja át jókívánságaimat. ja és igen: A LURDYT MESSZE KERÜLNI (nemcsak TDK idején)!

Chryss 2008.08.07. 04:14:13

No, én is hozzászólok a témához, mivel hónapok óta csak böngészem az oldalt, de most írni van kedvem. :) Mai 0:10-es vetítés a MOM Park Palace moziban: A film cirka 20-25 perc késéssel indult... azaz indult volna, de előtte még voltak a reklámok. Ami számomra ezt a remek filmet horrorisztikussá tette, az a terem klímájának teljes azaz teljes hiánya. Ok, nem gáz... valakik a klímát nem szeretik, de amikor 100-150 ember begyűlik, az irgalmatlan tud ilyenkor lenni. A mellettem ülő ember már rendesen fújtatott kb. 1 óra elteltével. Aztán szerencsétlen a vége előtt 20 percel távozott is, mert elkezdett fulladozni... Nem értem miért kell ezen spórolni, ha már ennyit elkérnek egy jegyért. A film egyébként baromi jó volt... Ledger játéka meg egyszerűen fantasztikus. - Szerintem.

Ismeretlen_1068 2008.08.07. 07:49:06

hmm, pont a MOM-ban terveztük újranézni szombaton.

Chryss 2008.08.07. 12:05:39

Én a biztonság kedvéért ma inkább a westendbe megyek újranézni:)

palakon 2008.08.07. 23:59:02

nekem eddig a hétig csak régen, még a vidéki moziban volt hasonló rossz élményem. erre egy nappal azután, hogy olvastam ezt a cikket, az Urániában az Ádám almáin egy perc után elment a kép, fények fel, majd vagy két perc múlva fény le, és a film folytatódott tovább... ma meg arénában a Sötét Lovag 4:3-ban kezdődött el... Szerencsére nagyon hamar észrevették, hogy nem tévén nézzük, a közönség ezt meg is tapsolta.

Ismeretlen_1068 2008.08.08. 00:04:33

4:3-ban? el voltak nyújtva a karakterek? mert ha nem, akkor IMAX kópiát láttatok. :) (annak az első néhány perce 4:3-ban - illetve 1.43:1 - van, hogy betöltse a szép nagy buborékvásznat.)

palakon 2008.08.08. 02:17:10

nem, mintha le lett volna vágva a kép széle. nagyon kevés ideig ment úgy, talán egy percig.

droidjunk 2008.08.08. 03:59:36

Ma este néztem TDK-t westend 13-as teremben. A hangra nem volt panasz, szokásos; azonban a kép botrány volt: a film végig mintha felére letekert brightnessel ment volna - igazak a pletykák a kimaxolt lámpákról? Azonkívül végig határozottan defókuszált volt a kép, többen panaszkodtak, hogy a feliratok elolvasása igazi kínszenvedés volt, annyira gyenge volt.... komolyan, amikor elkezdődött, a prologue-ból már ismerős képsoroknál szembetűnt az ordító különbség - és nem a mozi javára. 1350 Ft, mert megérdemlem.

Hooligan 2008.08.08. 07:05:01

Dunaújváros, Dózsa Mozi, szintúgy monóban, suttogó hanggal néztük végig az uccsó órát.... Kezd elegem lenni, hogy már a második moziélménymet szexuálják tönkre... Kópiahiba, vagy csak az anyját a gépésznek? Nagyon elgondolkodtam, hogy soha többé nem megyek moziba, inkább letöltöm a filmeket... ilyen minőségben meg tudom nézni ítthon is, és nem kerül semmibe. (mondom úgy, hogy több mint félezer eredeti lemezem van)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása