aeon flux

ready for the action now, danger boy?

box office: sex and the money Takács Máté
2008. június 01. 20:15:07

Kategória: 1 komment

Az amerikai mozik bevételei, 2008. május 30 - június 1.


A csúcson
Most egészen frappáns ez a szakaszcím. A HBO már nem futó televíziós sorozatából adaptált Sex and the City olyan masszívan robbantott kasszát, hogy a még a Caspian herceget is lefőzte nyitóhétvége tekintetében. Pedig kevés filmnél voltak olyan tanácstalanok az elemzők, mint a Szex és New Yorknál. De ahogy közeledett a bemutató dátuma, úgy kúsztak egyre feljebb az elvárások, amiket a tonnányi online eladott jegyre alapoztak, egyebek mellett. Az amúgy nagyon elhanyagolt, 35 év feletti női célcsoport (+ a homó fickók, ahogy arra nem egy helyütt rámutattak) most 57 millió dollár értékben tette tiszteletét 3285 multiplexben. A legerősebb nap magasan a péntek volt, amikor is 26 milliót keresett a nemrég karámba terelt New Line Cinema bemutatója, s ez bizony még Indy renoméján s csorbát ejtett, noha Spielberg filmje csütörtöki napon keresett 25 milliót a múlt héten. Szombatra aztán jött a vártnál még kicsit magasabbnak is bizonyult, 34%-os visszagalopp, majd egy higgadtabb 27.5%-ot ereszkedett vasárnapra (amit a WB kozervatív-előrelátó módon 40%-osra jósolt a becsült hétvégi adatoknál). Szombaton így újfent a Paramount kalandmozija volt a vezető film, hogy aztán megintcsak átengedje a trónt a harmadnapjába lépő vígjátéknak. Ez a 'frontloaded'-ság nagyon intenzív zuhanást vetít előre, így a tavaly nyári A Simpson családéhoz hasonló, 66%-os bevételvesztés minimum jósolható a következő víkendre. A 100 millió dolláros határ azonban elvehetetlennek látszik a 65 millióból forgatott, vegyes kritikákkal illetett Szex és New Yorktól. Kapjanak vérszemet a Jóbarátok alkotói, és pengessék ki a fejenkénti 20 milliót a sorozat színészgárdájának!

További új országos bemutatók
Mert voltak bőven, akik inkább borzongási vágyukat elégítették ki. A Rogue Pictures már jó ideje dobozban tudta a The Strangers című thrillert, de a bemutatóra csak most került sor. Nem is akárhogy. A 9 milliós költségvetésű produkció 21 millió dollárt gyűjtött három nap alatt, lazán duplázva az előrejelzéseket. Liv Tyler és Scott Speedman tortúrája a zsánerhez képest nem rossz, 42%-os értékelést tudhat magáénak a Rotten Tomatoes-on, így nem meglepő, hogy az IMDb felhasználói egyenesen oda vannak érte. A még csütörtökön is a hónap legjelentéktelenebb országos bemutatójának tűnt The Strangers tehát beelőzte a tizenháromszor annyiból (motorház)tető alá hozott Speed Racert is. A végén az 50 milliót is könnyedén elérheti az elsőfilmes Bryan Bertino írása-rendezése.

Jelentősebb új limitált bemutatók
A múlt heti Postal szerepléséről továbbra sincs infó, míg e hétvégén a legjobb átlagot a speciality-címek közül az IFC Savage Grace-e érte el, egészen pontosan 11 ezer dollárról van szó 2 teátrumból. A listán valamivel előtte helyezkedik el a Paramount Vantage forgalmazásában látható The Foot First Way nevezetű vígjátékl, méghozzá a 9 ezres mozinkénti bevéttel.

Korábbi filmek


Ahogy sejteni lehetett, Indiana Jones mélybúvárkodik az igen grandiózus százmilliós nyitányt követően; a majd' 45 milliós második kör a kritikus határt súrolónak (ami mondjuk 55-60%) mondható 55.3%-os esést jelent. A 215 millión álló szuperprodukció így - infláció felett szemet hunyva - már is a második legnagyobb bevételt elért Jones-kaland az eredeti mögött, amit szintén rövidesen háta mögé utasít. Ezalatt a hónap igazi bajnoka, a Vasember tovább csábítja az eddig alvó közönséget, lévén 5. hetében is 13 milliót szállít a negyedik helyről. Nem lehet azonban derűs a Disney, látva, hogy az első valamirevaló idei bemutatójuk harmadik hetét is csak 115 millióval zárja, lévén nem várt konkurenseket kapott a családi filmként funkcionáló Paramount-monstrumokban. Már a 150 millió is ködbe burkolózik a távolban, de még nem elérhetetlen. Majd a következő héttől az lesz, ha jön a Kung Fu Panda, mozikat és családi jegyváltókat rabolva.

A Top 10
1. Sex and the City ($57.0M/$57.0M)
2. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ($44.8M/$215.6M)
3. The Strangers ($21.0M/$21.0M)
4. Iron Man ($13.5M/$276.2M)
5. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian ($12.7M/$115.4M)
6. What Happens in Vegas ($6.8M/$65.9M)
7. Speed Racer ($2.3M/$40.7M)
8. Baby Mama ($2.2M/$56.1M)
9. Made of Honor ($1.9M/$42.9M)
10. Forgetting Sarah Marshall ($1.1M/$60.5M)

updated: 2008. június 3. 9:14
reupdated: 2008. június 3. 22:24

Címkék

roma thriller box office comedy indiana jones sex and the city narnia iron man

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr694535502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.06.02. 00:04:42

legalább annyira meglepő volt a pénteki adat, mitn amennyire a szombati. de úgy tűnik, a nőlk a szombatot vásárlással töltötték. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása