aeon flux

ready for the action now, danger boy?

sajtóközlemény: indul a sarokpáholy! Zalaba_Ferenc
2008. május 08. 14:40:25

Kategória: 4 komment

Kedves Filmbarátok!

Cégünk megalapításának egyik alappillére az volt, hogy olyan régi és új alkotásokat juttassunk el a magyar közönségnek, melyekre az évek során – vagy éppenséggel már a bemutatáskor – ráragadt a klasszikus vagy kultikus jelző, azaz kulturális jelentőségük vitathatatlan, ám eddig valamiért kimaradtak a hazai DVD-forgalmazásból. Ezért május végén elindítjuk a SarokPáholy névre hallgató sorozatunkat, mellyel egy-egy rendezői életmű jeles darabja előtt kívánunk tisztelegni, miközben nem feledkezünk meg a DVD-gyűjtők igényeiről sem.

Az 1-2 havi rendszerességgel megjelenő filmek egységes kiszerelésben, slipcase-szel, a lehető legtöbb extrával, egy vagy kétlemezes változatban, exkluzív meglepetésekkel és – amennyiben rendelkezésre áll – felújított képpel és hanggal érkeznek.

A sorozat első darabja a 2008. május 29-én megjelenő Veronika kettős élete (La double vie de Véronique, 1991) lesz, a legendás Krzysztof Kieslowski Arany Glóbuszra és Arany Pálmára jelölt játékfilmje, amely egy nő életének két oldaláról sző különleges hangulatú történetet Iréne Jacob érzékeny és szexi alakításával. A film kétlemezes csomagban jelenik meg digitálisan felújított képpel, DD5.1-ben újrakevert eredeti hanggal és DD2.0-ás eredeti magyar szinkronnal. A második korongon több mint 100 percnyi magyar feliratos extra lesz, többek között egy forgatási képsorokkal átszőtt, közel egy órás mélyinterjú Kieslowskival, könnyed csevegés a bájos Iréna Jacobbal és egy alapos dokumentumfilm a rendezőről. A kétlemezes, papírtokos kiadvány ajánlott ára 3.990 forint lesz.

A sorozat júniusban folytatódik Francois Truffaut szerelmi háromszögtörténetével, A bársonyos bőrrel (La peau douce, 1964), amely szintén felújított képpel és hanggal jelenik meg. Eme sorozat keretében érkezik ősszel Anders Thomas Jensen rendezésében az Ádám almái (Adams abler, 2005) és a legjobb idegennyelvű film kategóriájában Arany Glóbuszt nyert 4 hónap, 3 hét, 2 nap (4 luni, 3 saptamani si 2 zile, 2007), melyek jelenleg is nagy sikerrel futnak a magyar mozikban.

Ez csupán néhány cím abból a sorozatból, amely reményeink szerint hamarosan az igényes szórakozásra szomjazók és a DVD-gyűjtők kedvencévé válik majd.

Üdvözlettel:
Cornerék

Címkék

dvd kieslowski eurocinema cornerfilm dvd borito dvd release

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr514535410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C9H13NO3 2008.05.08. 15:54:56

Wow, Adams Aebler... 2 éve megvettem DVD-n (persze Dániából), idénre eljutott hozzánk moziba, most meg kijön DVD-n is? Döbbenet mennyire fejlődünk :-))) Corneréknek nagy pirospont!

Ismeretlen_84137 2008.05.08. 19:32:04

Hú az Ádám almáinak a barátnőm is nagyon fog majd örülni :))) Csak így tovább Corner!

zsolti 2008.05.09. 20:40:46

kedves es melyen tisztelt cornerek, remelhetjuk a "harom szin:..." trilogiat is vmikor a kozeljovoben?

Ismeretlen_1068 2008.05.09. 20:52:13

*sóhaj" ó, binoche... ó, delpy... ó, jacob... három kezemet adnám ezért a három dámáért. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása