aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa: 7. nap, universal studios Zalaba_Ferenc
2008. április 26. 18:22:30

Kategória: 13 komment

a hatodik nap többnyire logisztikázással telt: metrózás keresztül-kasul new yorkon, 6 órányi repülés keresztül-kasul amerikán, majd rácsodálkozás a bérautóra (amit azóta sikerült kissé meghúznom...) és a szállásra. este zsé tündéri barátnőjével, annak harsány férjével és néhány barátjával mulattunk. a hideg buzasörnek és a különböző egyéb piáknak hála hamarosan bekövetkezett a filmszakadás.

és a hetedik napon bevetettük magunkat "los angeles szórakoztató központjába", de egy olyan filmbuzi, mint szerény személyem, nevezheti akár a világ szórakoztató központjának is. igen, a jelző nem túlzó: ez a theme park egyszerűen elképesztő. a tovább mögött sok-sok kép.

a 20 dolláros "prefered parking" helyett beértük a 11 dolcsit kóstáló "jurassic parking"-gal, ami kb. 2 perces sétával toldotta meg a kiemelt parkolás kényelmét. a universal city-be lépve először a különböző kajáldákkal, mozikkal és hihetetlen áruválasztékkal bíró citywalkkal szembesültünk. érzékszerveinket próbáltuk bezárni, de a "things from an other world" névre hallgató boltban így is sikerült virtuálisan elköltenünk 10.000 dollárt, hisz ki ne adna egy ezrest 1:2-es bike riderért a jedi visszatérből? :)

a sima napijegy 64 dollárba kerül (kb. 10.500 ft). ez első blikkre talán kissé borsosnak tűnik, de odabenn nem csupán fantasztikus élmények, hanem az a fajta profi kiszolgálás vár, amit itthon talán soha nem lesznek képesek adaptálni. egyrészt nem képesek megfizetni azt, hogy a személyzet nem csupán türelmes és informatív, hanem mindvégig kedves és szellemes, mintha csak a barátaiddal találkoznál. néha nagyon jól jön az a bizonyos amerikai felületes 'feeling fine' szemlélet, amit olyan sokan kritizálnak.

 

a stúdiópark területén kisebbfajta csoda fogadott minket, ami hasonlított a citywalkhoz (merch boltok és kajáldák), de ezek mind-mind filmes nyelvre voltak hangszerelve. példának okáért mi egy filmtstones kajáldában ettünk kőkorszaki burgert. és minden sarkon ott állt egy régi/új kedvenc díszlete, kellkée. íme néhány. szerintem, rá fogtok ismerni. :)

már csak ezek között szívesen bóklásztam volna órákig, de a programokhoz képest a város emléke könnyedén elhalványult. lássuk, miket próbáltunk ki!

terminator 2 3D: a james cameron által felügyelt műsor részben filmvetítést takar eredeti szereplőkkel (arnie, eddie és linda közreműködésével), a bejáratnál 2D-ben, de a fő auditóriumban már olyan 3D-ben, ami a maga idejében forradalmi volt (a beowulf ennek továbbfejlesztett változatát alkalmazta), részben pedig élő show-t kaszkadőrmutatványokkal és egyéb effektusokkal (pl. a székek lebegtetésével). az élmény leírhatatlan, a sztori annál inkább leírható: a t800-as és az ifjú john connor a jövőbe utazik, hogy elintézzék a skynet főhadiszállását. útközben siklókkal, repülő kisrobotokkal, fémterminátorokkal és egy batár nagy pókszerű likvidmonszterrel hadakoznak, amely a laza t-1.000.000 névre hallgat. a húsz perces ride, melytől felállt a szőr ahátmaon, simán megérdemli a maximális pontszámot.


képeket csak a külső teremben lehetett csinálni, az utolsó kép igazából kalózfelvétel, amiért akár börtönbüntetést is kaphattam volna (ezt a képen látható hölgy is megígérte), de az olvasókért mindent! :)

house of horrors: új attrakció, csak erős idegzetűeknek. sötété folyoskon botorkálsz, melyek egy-egy klaszikus horror témának szentelt termeket kötnek össze (pl. frankenstein, psycho, child's play). már ez önmagában elég creepy, de szinte minden sarkon bújkál egy-egy rémnek álcázott statiszta, akik a lehető legváratlanabb pillanatokban hozzák rád a frászt. kb. a felétől már könyörögtem, hogy legyen vége. :)


a képek a bejáratnál készültek. sajna odabenn nem lehetett vakuzni. nélküle pedig koromsötét lett minden kép.

waterworld: az egyik legnagyobb helyet felöleő program a US-ban. a 20 perc kaszkadőrshow különleges látványosság sok-sok bunyóval, tűzzel és vízzel - ez utóbbiból a közönség is kiveszi részét. az alapul szolgáló film minősége miatt (és a műsor közben megtelt fényképezőgép szervízelése miatt) ezt annyira nem élveztem. "nem annyira" alatt értsd: durvajó volt. :)

studio tour: erről majdnem lemaradtunk, de utólag visszagondolva, ezt életünk végig bánhattuk volna. a nap fénypontja.


beth, a túravezető szellemes megjegyzésekkel és rengeteg infóval kísérte az utat, melynek egy bizonyos pontján még egy aszott múmiává is átváltozott.

élő effektusparádé tűzzel, pattogó golyókkal és repülő autókkal.

időjárás effektus-bemutató áradással.

autentikus helyszíenk: hat teljesen felszerelt westernutca (a világ legtöbbet használt díszlete) és az ókori róma, melyet többek között a spartacus forgatásán használtak.

a san franciscói 8.3-as erősségű földrengés testközelből.

íme bruce. :)

a desperate housewives forgatási helyszíne, ahol ottjártunkkor is zajlott a munka, ezért csendeben kellett maradnunk. nem, nem láttam sem évát, sem terikét.

a grinch egyik díszlete...

...mögötte a bates motellel.

íme, egy hatmillió dolláros díszlet. vajh melyik filmből?

a világ legnagyobb backlotja, melyet többek között a truman show forgatásán használtak.

jurassic park/the mummy: az előbbi látványeffektusokkal és mozgó dinóbábokkal teli vizes hullámvasút, ami a végére nagyon durva fokozatba vált, az utóbbi pedig szinte vaksötétben játszódó, hajmeresztő ride, amely a felénél hirtelen megfordul. nem akarok hazudni: végig sikoltoztam. :)



és ha már idáig eljutottál, íme egy exkluzív leleplező fotó rólam. nem kell megijedni, bruce kistestvére nem törte derékba a karrierem. :)

 

Címkék

utazas hollywood aeonflux

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr94535372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_57629 2008.04.26. 20:01:08

Nagyszerű képek, köszönjük őket :)) Én főleg a JP Ride-ra szeretnék egyszer elugrani, talán majd egyszer :)) én tudom, honnan van a lezuhant gép díszlete, de gondolom te is :))

Ismeretlen_9654 2008.04.26. 20:30:12

nem semmi kirándulás! és persze a beszámoló is ott van!

Ismeretlen_89754 2008.04.26. 21:02:00

Világok harca :)

DCIJB 2008.04.26. 22:50:27

Sok jót olvastam már a universal studios-ról, de nem gondoltam, hogy ennyire jó! ;) Felejthetetlen élmény lehet.

süti 2008.04.27. 02:33:45

király képek! bérautót is szeretnénk látni :)

Action 2008.04.27. 09:30:10

Ez nagyon jó volt, irigy is vagyok marhára :) Én se gondoltam, hogy a Universal park ilyen jó lehet.

Ismeretlen_20417 2008.04.27. 10:03:39

Nem foglak meglepni, nálam nyert a Notting Hill kis kék könyvesboltja. :)

Ismeretlen_13539 2008.04.27. 10:20:27

Nem lehet semmi egy egész napot eltölteni egy ilyen fantasztikus parkban :) Nagyon jók a képek :) Ha egyszer lesz rá lehetőségem én is tuti elmegyek erre a helyre... ez egyszerűen kihagyhatatlan :)

Silberman 2008.04.28. 10:05:57

Back to the Future ride van még / voltatok? Az sem rossz...

ae · http://aeonflux.freeblog.hu 2008.04.28. 19:12:13

sziasztok! eleg suru a program: az elmult ket napban letudtuk las vegast es hollzwoodot, ma az ocean parton fogunk nyuzsogni, holnap pedig irany san francisco. kesobb talan meg lesz beszamolo. mindenesetre jol vagyunk. :)

Ismeretlen_57629 2008.04.28. 23:45:04

Mekkora lett volna, ha azon ritka napok egyikén vagytok Vegas-ba, mikor ott forognak a CSI kamerái :)) egész jó lehet ez a nyaralás, ennyi jó helyen egy utazás alatt :))

Ismeretlen_87626 2008.04.29. 09:48:28

Huh,menjetek a pi...XD Jó lehet nektek, ez a park nagyon jónak néz ki.

Ismeretlen_1068 2008.06.02. 00:11:39

ma hajnalban tűz ütött ki a universal stúdió területén. díszletek, filmtekercsek lettek oda,a helyszínre kirendelt 200 tűzoltóból három megsérült. a tűz okát még kutatják, de a "robbantásos merénylet" ötletét elvetették. http://news.yahoo.com/s/ap/20080601/ap_on_re_us/studio_fire (a bal oldali képre kattintva megnézhettek vagy 80 képet a helyszínről.) szar ügy. kicsit magaménak érzem a dolgot, bár helyrehozhatatlan kár valószínűleg nem történt.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása