aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa. 3. nap, mérföldhiány Zalaba_Ferenc
2008. április 22. 13:19:07

Kategória: 3 komment

4-5 órányi csatangolás a moma 7 szintjén annyira kikészítette a bandát, hogy aznap már csak egy mozira és egy kiadós zabálásra (az azonnal törzshellyé avanzsált city dinerben) maradt energiánk, ellenben jól megedzett minket a hétfőre, mikor minimális bkv-asszisztációt igénybe letudtuk fél new yorkot. lássuk, mit láttunk:

1. world trade center. 2012-re ígérik az új, nagyobb és pompásabb tornyok felhúzását. a munka már javában folyik, az egyik készséges munkás szerint az emlékparkot épp a múlt héten zárták le.

2. wall street: 1 dolláros nyakkendő-árusokat ezúttal nem láttam, viszont a NYSE-dzsel szemben még mindig ott állt egy páncélozott rohamkocsi járó motorral.

3. brooklyn bridge: kiadós séta a XIX. század egyik legnagyobb technológia szenzációján, a nagyrészt fából készült hídon. egen, deszkákon sétáltunk jó 20-30 méterrel a jeges hudson folyó felett. balra nem messze a manhattan bridge.

4. south ferry: a könnyek szigetét és a szabadság szobrot épp, hogy bebuktuk, ugyanis az orrunk elől ment el az utolsó komp (3.30-kor). azért kóricáltunk egy keveset a downtown csücskében található battery parkban.

5. central park: mivel az idő délutánra kitisztult (ami +10 fokot jelentett), megcéloztuk a CP-t, amely akkora, mint egy kisebb város. bonuszként kaptunk némi képet a nyugati és keleti oldal apró anyagi differenciáltságáról. a parkban már tombol a tavasz...





6. park avanue: 40 utcányi áhítattal és sárgulással teli séta a gazdagok utcájában, ahol a méregdrága appartmanokhoz portásokon és regulákon (minden vendéget be kell jelenteni!) át vezet az út. az utcán taxikon és batár lincolnokon kívül nem nagyon közlekedik más. itt nincs szükség tömegközlekedésre... a nők szépek, ápoltak, visszafogottak. szerencsések.

7. chrysler building: new york harmadik második leghíresebb épülete. csodálatos...

8. grand central station: a város szívében található a főpályaudvar, melynek 42 vágányáról mindenfelé indulnak vonatok - természetesen manhattan területének túlnyomó részén a föld alatt. a GCS sok-sok filmnek adott helyszínt a the fisher kingtől a carlito's way-ig. szerintem ti is ismerősnek fogjátok találni a képeket.


9. kiadós vacsora a wendy'sben (már rég nem olyan, mint rég), egy kis sörözés (diszkrimináció: a deliben csak a srácok kapták barna papírzacskóban a piát, a csajokról fel sem tételezték, hogy esetleg az utcán fogyasztanák el), majd zuhanás az ágyba...

Címkék

utazas aeonflux

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr424535362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_89754 2008.04.22. 18:34:26

Jé, a hidam :)

Deadly 2008.04.22. 19:29:51

vittél laptopot, hogy ennyit tudsz postolni? nem panasz, mert klasszak a képek. egyszer kell élnem new yorkban is! (luhrman is megmondta... ;))

padi 2008.04.22. 21:12:40

OFF:Jama, ha esetleg bevásároltok, betudnál nekem szerezni egy Bonnie és Clyde "könyv-bd-t"?:)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása