aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: street kings (2008) Zalaba_Ferenc
2008. április 10. 15:03:34

Kategória: 5 komment

ahogy öregszik, keanu reeves viaszszerű arc úgy válik egyre amorfabbá, mintha szépen, fokozatosan leolvadna koponyájáról mindaz a szépfiús merevség, amit sok-sok évvel ezelőtt rászobortak. keanu amúgy olyan, mint mindig: holtan érkezett.

csak úgy, mint a james ellroy által szövegezett forgatókönyv. keanu öntörvényű zsarut alakít, aki, ha kell, meghamisítja a bizonyítékot, csak hogy a rosszak megbűnhődjenek. ő az új millenium bud white-ja, a film pedig az l.a.confidential babérjaiból főz krumplilevest, ugyanis helyenként percről percre leköveti azt, ráadásul a rapvideókon nevelkedett tinédzserek nyelvére zanzásítva. ennek fényében ember legyen a talpán, aki két perc alatt nem képes kibogozni azt, amin ez a sok mocskos szájú zsaru közel két órán át töri a saját vagy mások agyát.

ez utóbbiban a street kings elég jó átlagot teljesít - mint ahogy azt a red band előzetesben már levehetted -; nem számoltam össze, de a bodycount úgy 20-25 főre rúghat, fejenkét 2-3 golyóval (illetve egy speciális esetben ásóval) számolva. ugyanakkor a training day-en és harsh times-on edződött david ayer rendező olyan otthonosan mozog los angeles utcáin, hogy nem rest saját puskaporát újrahasznosítani.

az uncsi nyomozást és a puffogtatást csak némi zsírpapírba csomagolt moralizálás töri meg ("mi mind rosszak vagyunk!"), amely ellroytól meglehetősen szokatlan. mindegy, kellett a pénz kutyaeledelre. a street kings az a típusú buta krimi, melyben a rosszfiúk addig papolnak a plotról, amíg a jófiú meg nem találja zsebében a bilincs kulcsát, a nagyfőnök ordít, a belső ügyosztályos simlis, és így tovább. az ilyen filmeket már 20 évvel ezelőtt is csak parodizálták.

Címkék

kritika keanu reeves 4csillagos forest whitaker james ellroy crime movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr44535318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_43584 2008.04.10. 15:41:12

"az ilyen filmeket már 20 évvel ezelőtt is csak parodizálták." ez marhajó :)

Ismeretlen_1068 2008.04.10. 15:47:48

jah, akkoriban még a filmattak is élt és virult...

Ismeretlen_43584 2008.04.10. 16:50:26

útközben valami valahol elveszett...de így legalább szabadlistás átigazolási státusz alatt szereplünk ;)

Ismeretlen_13025 2008.04.11. 00:51:15

minden menekültet várunk a táborban

ringsider · geekz.blog.hu 2008.04.11. 10:42:21

minden szóval egyetértek, pedig devártam... ilyen ostoba filmet, ilyen szarul megrendezve ritkán látni moziban, van egy olyan érzésem, hogy Ellroynak nem sok köze lehet a végső verzióhoz... vagy mondjuk úgy, nagyon remélem...

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása