aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bevétel 8/3/28-30: "24" Takács Máté
2008. március 30. 19:10:40

Kategória: 3 komment

A nyerő lapokat a Sonynak osztották a hétvégén, hiszen 21 című filmjük valamivel több mint a bejegyzés címében szereplő összeggel - felülmúlva az előrejelzéseket - magához kaparintotta a nézettségi lista vezető pozícióját. A menő kártyapartikat és Vegas csillogó-villogó pompáját ígérő film vonzereje a settingben és a nem túl bonyolult, de némi izgalmat azért ígérő sztoriban rejlik, hiszen bár Laurence Fishburne és Kevin Spacey megbízható nevek, nem tartoznak a box office királyai közé; nem beszélve a főszereplő Jim Sturgessről és Kate Bosworthről. A 2648 moziban játszott film a kritikusokat nem győzte meg: a RT-n az újságírók kevesebb mint egyharmada szolgált csupán pozitív véleménnyel az igaz történetre alapozott produkcióról. Történelmet tehát nem ír a 35 millióból készült 21, de egy 65-75 millióra jó esélye van, amivel tovább szilárdítja a Doktor Szöszi és az Anyád napja rendezőjének moneymaker megbízhatóságát. (magyar cím: 21 - Las Vegas ostroma; hazai bemutató: május 1.)


Nemhogy nem lett első, de még a Horton harmadik hétvégéjét sem sikerült maga mögé bírnia az újabb paródia-mozinak, mely a Superhero Movie címre hallgat. A Scary Movie nyomvonalán haladó Weinstein Company-szösszenet harmatos 9,5 milliót facsart ki az amerikai mozinézőkből, aminek legalább a Fanboys című, egyelőre még bemutatatlan film eredeti sztorijáért protestáló Star Wars-rajongók örülnek; lévén Mr. Weinstein, vagy új gúnyneve szerint Darth Weinstein törölte a rákos fiút a plotból, helyette csak elvetemült baromállat tolvaj rajongók próbálják meg idő előtt lenyúlni a Baljós árnyak egy kópiáját Lucas rencséről. A többi máshová tartozik, de azért nem lehet figyelmen kívül hagyni az ezügyből távolmaradókat sem amellett, hogy a közönség már minden bizonnyal belefáradt a minden idők legrosszabb filmjének trónját akaratlanul is rendre ostromló spoofokba. Ami a januári Meet the Spartansnak sikerült, az immáron nem működött, így a Superhero Movie 20-25 millió között fog megállapodni, ami csöppet sem szuper.

8. helyen nyitott a listán a Paramount anti(Irak)war filmje, a Stop-Loss. A 4,55 millió dolláros startját eleve korlátozta a kevesebb mint 1300 filmszínház, s persze a témakör is látott már ezer féle megnyilvánulást az utóbbi időkben, de mindhiába: a nézők nem mutattak érdeklődést. Ezúttal egy fiatal katona (Ryan Phillippe) a történet középpontja, akit hazatérte után újból behívnak. A vélemények többnyire elnézőek A fiúk nem sírnak direktornője második rendezésével kapcsolatban, ami feltétlenül győzelemként könyvelendő el. Persze, hamarosan már sehol sem lesz a Stop-Loss, de addig is 10-12 millió dollárt összegyűjthet, ami alig fele a költségvetésnek.

A Picturehouse 2007 második feléről tolta idén tavaszra a brit Run Fatboy Run premierjét. Igazából valószínű, hogy így is, úgy is elvérzett volna David Schwimmer rendezése, hiszen messze nem rendelkezett akkora hírnévvel a mozi, mint anno a Vaskabátok (ami ezzel együtt is csak 22 milliót keresett). A 2,3 millióval, a Top 10-en kívül nyitó Run Fatboy Run alig több mint 1000 moziban látható, de két hét múlva jó, ha ennek egytizede műsoron tartja még. Jó szájhagyomány nem-igen van, a kritikusok inkább rosszallanak, ellenben Bomarr kolléga üdítően nyilatkozott róla. Nem lesz ez több 5 milliónál.

Erős harmadik hetet zárt, egyúttal az év elsőjeként lépte át a 100 milliós határt a Fox Hortonja, míg a múlt heti Meet the Browns húszmilliós indulás után 60% felett zuhan. És most már nem lehet szó nélkül elmenni a nemzetközi berkekben, egészen pontosan Fransziaországban zajló rendbontásról: egy helyi komédia, ami a Bienvenue chez les Ch'tis címre hallgat, öt hét alatt a sajtzabáló ország all-time uralkodója lett 137 milliós bevételével, letaszítva a megingathatatlannak hitt Titanicot jéghegymagas trónjáról. Ilyen is megeshet. És még koránt sem állt le e vígjáték-szenzáció. Egy 175 millió szinte biztos csak hazájában, s ezek után ki ne lenne kíváncsi rá (merthogy a hírek szerint még jó is a film)? Hazánkban is kéne már egy világraszóló siker. Nem lesz. Sajnos. De azért a 9 1/2 randi hozott már közel egymillió dollárnyi forintot. Ollé.

A jövő héten itt az április, egyúttal George Clooney, Renée Zellweger, Jodie Foster, Gerard Butler, Abigail Breslin, némi horrorfrász, illetve Marty és a Stones vár a nézőkre.

TOP 10, 08/03/28-30 (aktuális hétvége/összesen)
1. 21 ($24.1M/$24.1M)
2. Horton Hears a Who! ($17.7M/$117.6M)
3. Superhero Movie ($9.5M/$9.5M)
4. Meet the Browns ($7.5M/$32.5M)
5. Drillbit Taylor ($5.7M/$20.5M)
6. Shutter ($5.2M/$19.0M)
7. 10,000 B.C. ($4.9M/$85.0M)
8. Stop-Loss ($4.6M/$4.6M)
9. College Road Trip ($3.5M/$38.3M)
10. The Bank Job ($2.8M/$24.1M)

updated: 2008. április 1. 00:18

Címkék

box office comedy drama superhero simon pegg war movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr744535264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_1068 2008.03.31. 22:22:54

no, a superherónak meg is van a magyar forgalmazója: SPI. tervezett bemutató: június 19. vágom a centit. :)

Ismeretlen_65001 2008.04.09. 20:19:07

Nem tudtok esetleg arról, hogy a Bienvenue chez les Ch'tis vetítenék nálunk is? Én láttam Belgiumban, megerősíthetem, hogy tényleg nagyon jó, de jó lenne, ha ajánlhatnám a franciául nem beszélő barátaimnak. Meg persze én is kíváncsi lennék rá magyarul...

Ismeretlen_82723 2008.04.09. 20:33:11

Bízzunk benne, hogy a sikertől vérszemet kap a gyártó, és el akarja majd juttatni minél több helyre. Egyelőre a francia nyelvű országokon kívül csak a brit bemutatót listázza az IMDb is.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása