aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: horton hears a who! (2008) Zalaba_Ferenc
2008. március 13. 12:48:43

Kategória: 3 komment

szerintem az óceánon innen vagyunk néhányan, akiket a hideg rázza ki dr. seuss meséitől. privát kis fázásomon az élőszereplős filmek csak rontottak, ugyanis sem a szőrős jim carrey (a grincs), sem a szőrősebb mike myers (a macska) nem ért el tolerálható fokozatot, szóval a legújabb, filmre festett seussmenés nálam jókora hendikeppel indult.

ehhez képest kellemesen csalódtam. mindenképpen jót tett a műsornak az animált köntös, pláne az, hogy a főhős (horton, az elefánt) csupán a feje búbján és egyéb nem látható helyeken hordoz szőrt magán. mielőtt még bárki megvádolna szőrallergiával, megjegyzem, hogy a film összes többi szereplője bundás, illetve tollas, de már én is érzem, hogy túlragoztam a szőrtémát.

tehát. az erdőben bandukolva horton talál egy szöszt, melyben egy egész kolónia él, de erről csak horton tud, ugyanis a mikrolények hangját csak az ő lapátfülei dekódolják. mivel egy szösznek nem sok esélye van a nagyvilágban, horton elhatározza, hogy biztonságba helyezi a kis kosz-mozt. óriási sztori, valóban, s a helyzet tovább bonyolódik azzal, hogy az erdő csendőreként funkcionáló kengurunak nem tetszik a felhajtás, amit horton csap, ezért elhatározza, hogy szabotálja a mentőakciót.

valószínűleg nem fog maga alá piszkítani szégyenében az akadémia, mikor a hortont figyelmen kívül hagyja a legjobb forgatókönyvnek járó díj kisorsolásakor, ellenben az alulmotivált sztorit jelentősen feldobja a jó értelemben vett ökörködés és az olyan szürreálisba hajló poénok, mint a felspeedelt anime-betét vagy egy bizonyos hátborzongató szőrállatka. ne kérdezz, látnod kell. és természetesen a jim carrey/steve carell páros is örömködik - az előbbi horton, az utóbbi pedig a mikrokozmosz polgármesterének szerepében. a filmre természetesen 1-2 év múlva már nem fogsz emlékezni, de amg tart, addig jól kitart.

Címkék

kritika animation jim carrey steve carell 6csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr634535206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_72409 2008.03.14. 17:26:37

De, a szőr nálam is kiverte a biztosítékot. Hogy Kifalva lakóinak még a ruhája is szőr... vagy szőrös. Whatever. A narráció rémes, a történet szörnyű, egy-két jó pillanattól eltekintve. Nem fogok szépeket írni róla, bár a szerkesztőségben többeknek tetszett. Velem van baj?

Ismeretlen_1068 2008.03.14. 19:43:50

hová nem fogsz szépeket írni róla?

Sith Lord 2013.10.30. 23:10:12

Nalam ez az animacios filmek csucsa, kozos dobogon a Nemoval. Annyira jopofan debil es szurrealis, hogy nem tudom 10 pontnal kevesebbel ertekelni, akarhanyadszorra is nezem meg.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása