aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bevétel 8/3/7-9: the day before yesterday Takács Máté
2008. március 10. 09:59:06

Kategória: 2 komment

A fenyegető jövőt közelibbnek érezte az amerikai közönség 2004-ben, mint most a tizenkétezer évvel ezelőtti (h)őskort. Nagyjából feleannyit hozott a 10,000 B.C., mint annak idején Emmerich rendező úr Holnapután ($186.7M) című filmje. Jelen esetben is a vizualitás kapott hangsúlyos szerepet, aminek keretében, a trailer tanúsága szerint, a létező összes kihalt (létező kihalt, éérted...) vagy csupán kriptozoid állatmányt felvonultatják a szemünk előtt. A történelmi idők felidézése is inkább Európának és a többi kontinensnek jön be igazán, s most sem lesz ez másképp, főként mert az őskor még nagyon univerzális alapanyag: már meg is kezdte hódítását 20 piacról 25 millióval. Szóval a 35,9 millió dollárnál ugyan akadt, aki többet várt nyitánynak, úgy 40 millió fölött valamennyivel, mégis reális összegről van szó (én személy szerint 36,1 millióra tippeltem a Box Office Mojo derbyjében). A kérdés most az, mennyire lesz elég ez a kezdőtőke? A gyors visszaesés garantált, amit a katasztrofális kritikai (RT: 7%) és gyenge nézői (IMDb: 5.6) fogadtatás is csak sürgetni fog. A direktor leggyengébb outingjáról beszélünk anyagi szempontból a Csillagkapu ($71M) óta, tehát csak ezt és a Tökéletes katonát ($36.3M) utasíthatja maga mögé a 10,000 B.C. Röviden, nem lett a Warnernek egy újabb 300-a, bármennyire is igyekeztek, ezúttal a 90 millió dollár tűnik valós elvárásnak. (magyar cím: I.e. 10 000, hazai bemutató: március 13.)


Martin Lawrence nem hagy pihenőidőt a mozilátogatóknak, hiszen az alig kihevert Welcome Home Roscoe Jenkins után a Disneyvel karöltve igyekszik a családokat mozizásra bírni a College Road Trip címet viselő road movie komédiával. A stúdió az utóbbi években kiváló eredményeket ért el hasonló vígjátékaival e hónapban, most azonban kicsit visszavett a sebességből: a film 13,6 millió dollárt, vagyis az elvárások alsó harmadában teljesít 2706 filmszínházból. A cég szóvivője hosszú lefutást vár a filmtől, s bár a harmatgyenge fogadtatás (RT: 14%, IMDb: 3.4) sosem volt számukra gátló tényező, a jövő héten érkező Horton Hears a Who sokkalta biztatóbb tartalmat kínál a famíliáknak. Az ezüstérem most azonban elvehetetlen a túlbuzgó afro-amerikai színésztől, s a legrosszabb esetben is számíthat egy, a múlt havi munkáját messze felülmúló 50 milliós bevételre. (magyar cím: Tantúra, hazai bemutató: május 8.)

A harmadik, s mint oly sokszor, most is egyben legjobbnak is ítélt bemutatója a brit gyártású The Bank Job a Lionsgate gondozásában. A szerepében megbízható Jason Statham 5,9 milliót bankolt a toplista 4. helyén 1603 moziból, ami közepes átlagot jelent. A kudarc elkeserítő módon már a startnál megvolt, amiért nagy fekete pont jár az utóbbi időkben amúgy igen jó eredményeket elért forgalmazónak. Ha a főszereplő karrierjét nézzük, a holtan érkezett Revolvert és a szintén már bejelentésekor bukta A király nevébent már most messze felülmúlta az új produkció, azonban a tavaly augusztusi War 22 milliója nagyon távolinak tűnik. Jó esetben sem lesz a dolog több 15 millió dollárnál.

A múlt heti, egyáltalán nem fényes győzelmet arató bajnok, a Semi-Pro megkapta a kegyelemdöfést egy 60% feletti zuhanással. Így vesz tehát búcsút a New Line Cinema a filmforgalmazástól, miközben Az arany iránytű főnixmadár jelleggel kezd hamujából felébredni a kiváló Japán szereplésnek hála: a fantasy az első film lesz a box office történetében, amely úgy éri el a 300 milliót nemzetközileg, hogy a 100-at nem gyűrte le hazájában. A kapuzáró New Line csak épp ott hibázott, hogy mint mindig, a külföldi jogokat eladta, hogy egyáltalán finanszírozhassa filmjeit. Az arany iránytű egyik producere, Deborah Forte most úgy nyilatkozott a Varietynek, hogy mindent megtesz a második és harmadik kötet moziváltozata elkészültének érdekében. Ki tudja, talán elékezett a filmgyártás új korszaka, mikor az év buktája is folytatódhat. És ebben nekünk, európaiaknak is úgy tűnik, nagy szerepünk van.

A jövő héten tehát itt lesz Horton, az elefánt, a hónap bevételi szempontból legígéretesebb versenyzője, továbbá jön az ilyen téren vélhetőleg nem sok vizet zavaró Doomsday-Never Back Down kettőse.

TOP 10, 08/03/07-09 (aktuális hétvége/összesen)
1. 10,000 B.C. ($35.9M/$35.9M)
2. College Road Trip ($13.6M/$13.6M)
3. Vantage Point ($7.4M/$51.5M)
4. The Bank Job ($5.9M/$5.9M)
4. Semi-Pro ($5.8M/$24.7M)
6. The Spiderwick Chronicles ($4.7M/$61.6M)
7. The Other Boleyn Girl ($4.0M/$14.7M)
8. Jumper ($3.7M/$72.4M)
9. Step Up 2 the Streets ($3.1M/$53.0M)
10. Fool's Gold ($2.8M/$62.8M)

updated: 2008. március 11. 10:44

Címkék

disney box office comedy jason statham historical emmerich

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr144535196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

í 2008.03.10. 10:16:25

Amire eldöntik, hogy folytatják a Golden compasst, a főszereplők felnőnek, és értelmetlenné válik az egész. Új direktor szükségességéről nem is beszélve.

borkasztik 2008.04.04. 14:17:52

Nagyon szeretném ha folytatnák Golden Compasst.A könyveket már elolvastam és nagyon tetszettek. Az első rész filmje se volt annyira rossz csak több hangsúlyt kellett volna fektetni a részletekre, de a hangulatát és a szereplőket nagyon eltalálták, ha rá bízzák egy jobb rendezőre a 2. részt ami a könyvben igazán izgalmas része a trilógiának,akkor nagyon nagy sikereket érhetnek még el ezzel a művel. Csak remélem hogy minél hamarabb eldöntik, mert csak is ezzekkel a szereplőgárdákkal volna értelme folytatni.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása