aeon flux

ready for the action now, danger boy?

bevétel 8/2/15-17: jumpin' & steppin' Takács Máté
2008. február 17. 20:55:57

Kategória: 3 komment

A stúdiók szempontjából igazán kielégítő számok születtek a President's Day-hétvége első három napján, noha most három film kellett akkora összeghez, amihez tavaly kettő is elég volt. De maradjunk is az egy évvel ezelőtti premiereknél. A Jumper ugyanis nagyjából olyan fogadtatásban részesült, mint 2007-ben A szellemlovas, vagyis szedték széjjel szépen, igen választékosan. A San Francisco Chronicle szerint például, útifilmként kiválóan működik Doug Liman rendezése, hiszen Róma, Tokió és New York páratlan képeit tárja elénk 85 millió dollár értékben a Fox, viszont ha sci-fi-moziról van szó, a dolgok egészen délnek veszik az irányt, s most nem földrajzi értelemben. Még sok hasonlóan szellemes és elmés vélemények sora alakítja a Rotten Tomatoes 16%-os határozatát, amire ugyanúgy immúnis a Jumper, mint tavaly Nic Cage 1. számú sérója: Anakin és Mace új találkozása 27,4 millió dollár felett fialt, a csütörtöki 6,6 millióval együtt pedig igen tisztességes 34 milkát mutat a kassza. A hétfői szünnap még pár vaskos dollármilliót tartogat, így akár a gyártási költség is visszajöhet, de erre azért nem tenném a nyakamat. (magyar cím: Hipervándor, hazai bemutató: március 6.)


A Híd Terabithia földjére performanszát majdnem kiválóan másolja a The Spiderwick Chronicles címre hallgató Paramount-mű. A veretes büdzsével (90 millió) súlyosbított helyzetű családi mozi nem kevesebb, mint 3847 filmszínházban látható, vagyis azkabani fogolyi és batman beginsi magasságokba tör. De csak e téren. A toplistán a dobogó középső fokára hágott 19 millió dollárral, ami alapvetően nem esélytelen kiindulópont a megtérülés felé, s ehhez a kedvező kritikák is reménybeli segítséget nyújtanak. A csütörtök óta 21,4 milliót gyűjtött mozi IMAX-vásznakon is látható, s talán most majd nekünk is részünk lehet az efféle jóságban. (magyar cím: A Spiderwick-krónikák, hazai bemutató: március 20.)

Harmadik helyre táncolta be magát a Step Up 2 the Streets, amely a masszív anyagi sikerű Step Up folytatása (jé). A 18,9 millió alig több, mint másfélmillával marad el a 2006-os előzménytől, de a csütörtöki adattal együtt már hattal előtte halad, vagyis 25 millió van most a zsebében. Feltehetőleg újfent aprópénzből hozta tető alá a Disney a bizonyos korosztálynak remekül, színész játék, történet, rendezés nélkül eladható, dögös táncmozdulatok vonulatát kínáló szösszenetet. Talán meglepő, talán csak beleuntak a hasonló filmek szapulásába, az újságírók messze nagyobb arányban nyilvánítottak tetszést Jon Chu rendező (bizonyára érdemes megjegyezi nevét) filmje felé, mint a Hipervándor esetében. Én továbbra sem feel like dancin', de a Step Up most is vagy' 50-55 millióval lép fel, azaz meg.

A negyedik premier a rövidesen nálunk is látható Definitely, Maybe, ami a trailer megfogalmazása szerint a szerelmi krimi műfaját és minden velejáróját ajánlotta a közönségnek Bálint nap alkalmából. Ekkor 4 millió dollárt sikerült kifacsarnia a mikroökonómiákból a brit gyártású, szintén kedvezően fogadott mozgóképnek, amihez további 9,8 milliót tett hozzá a három napos hétvége folyamán viszonylag kevés, 2204 teátrumból. A Universal hosszú távú lefutást remélhet a Rachel Weisz-Elizabeth Banks-Isla Fisher elbűvölő hármasával férfiközönséget is csalogató bemutatójától, aminek a vége mindenképpen 40 millió fölött lesz talán. (magyar cím: Mindenképpen talán, hazai bemutató: február 28.)

Limitált vonalon újra támadtak a zombik Romero mester hullagyalázásában (nem félreérteni!), a Diary of the Deadben. A Wein.Co. 42 helyen rémisztette halálra a nézőket, ilyen sok epizód után korrektnek mondható, 5000 dollár feletti átlaggal. A múlt heti bajnok Fool's Gold McConaughey romkom-király korábbi bevetéseinél magasabbat zuhant, de még így is jó összeggel 42 millióra tornázta összbevételét. Ezalatt Martin Lawrence családi perpatvara, a Roscoe Jenkins közel felez a magas vasárnapi bevételek ellenére is. Még mindig az egy hete futó filmeknél maradva, a továbbra is erősen szereplő In Bruges-zsel (jól ejtem? nem tudom.) kapcsolatban van egy jó és egy rossz hír: a jó, hogy hamarosan mi is láthatjuk mozijainkban, a rossz, hogy "Erőszakik" címmel. Kudos és virtuális seggberúgás to Fórum Hungary.

A hónap eddigi szenzációja hamarosan elveszíti titulusát, ha így folytatja: a Hannah Montana/Miley Cyrus 3D-őrület újabb kétharmadolást követően, a harmadik hétvégéjén már csak nyitásának 10%-át bankolja. Tiszta győzelmet tehát a Disney akkor arathatott volna, ha tényleg kivonja a filmet egy hét után a nagyvásznas forgalomból. De ez már a legkevésbé sem érdekli őket a 60 milliós bevét láttán. Rambo egy ezer mozis hátralépés következményeképp újabbat zuhan, s most már bizonyos, hogy nem csak nézőszámban, hanem bevétel tekintetében is negyedik lesz a sorban a 2008-as kiadás, ugyanakkor a színvonaljavulás egyértelmű diadalt ír Stallone számlájára. A Best Picture-jelöltek között változatlanul a Junót nézik legtöbben. Az egyedüli vígjáték az ötösfogatból immáron 124 milliónál tart, s díjak ide vagy oda, még korántsincs vége a menetnek. A Nem vénnek való vidék a távoli második 60 milliós, amúgy igencsak figyelemre méltó teljesítményével. Erős versenyző, így díjakkal megtámogatva még a 75 millió sem kizárt számára. A Michael Clayton és a Vágy és vezeklés most fej-fej mellett halad az 50 millió felé, míg a Vérző olaj a 30 milliós bűvkörbe lépett a víkend folyamán.

A jövő héten érkezik az ígéretesnek ígérkező Vantage Point díszes szereposztással, Larry the Cable Guy újabb merénylete, a Witless Protection, a régóta halogatott Charlie Bartlett és szintén országosan rajtol a Be Kind Rewind is.

TOP 10, 08/02/15-17 (aktuális hétvége/összesen)
1. Jumper ($27.4M/$34.0M)
2. The Spiderwick Chronicles ($19.0M/$21.4M)
2. Step Up 2 the Streets ($18.9M/$25.5M)
4. Fool's Gold ($12.9M/$41.9M)
5. Definitely, Maybe ($9.8M/$12.9M)
6. Welcome Home Roscoe Jenkins ($8.5M/$28.7M)
7. Juno ($4.6M/$124.1M)
8. The Bucket List ($4.0M/$81.0M)
9. Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour ($3.3M/$58.4M)
10. 27 Dresses ($3.2M/$70.0M)

Címkék

fantasy box office comedy jumper romance children movie

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr304535133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesz 2008.02.17. 21:42:00

Most néztem meg a Jumper-t, szerintem kurvajó volt!

Ismeretlen_1068 2008.02.17. 21:51:09

a step up-folytatást az SPI forgalmazza egyelőre STEP UP 2: STREETDANCE munkacímmel.

Ismeretlen_87170 2008.02.17. 21:55:46

Én meg holnap akarok menni rá moziba, de ha ez a 16%-osdi igaz, lehet, hogy Cliffhangernézés lesz belőle a nappaliban... (lehet, hogy Sly csinálja a 2. részt!!!)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása