aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2007. június 19. 16:43:40

Kategória: 6 komment

ocean's 13 (2007). először azt hittem, csak al pacinót sajnálom, hisz magára hagyatottan ücsörgött hipermegalomán kaszinójának trónszobájában, parancsokat osztogatott, beszólásokat intézett és a gyémántjait simogatta. de leginkább csak rácsodálkozott a történésekre. eszébe sem jutott volna, hogy bármit is tegyen ellenük. gondolom, ő is látta danny ocean előző két kalandját: az elsőt, amiben a legnagyobb izgalmat egy lemerült ceruzaelem okozta és a másodikat, amit sem a rendező, sem a színészei nem értették, de szartak rá, hisz jól elvoltak. így aztán pacino beérte azzal, hogy scorsese-rossztevő plakát-paródiája legyen.

de nem őt sajnáltam leginkább, hanem a dicső 11-et, amely majd összetörte magát, hogy szignifikáns tennivalóra leljen a vásznon, miközben cool maradjon, mint a jéghideg beöntés. bámulatos hatékonysággal dolgozik ocean és csapata, mindenre van egy ötletük, ám ez a flottság már inkább hat rutinnak, nem pedig laza profizmusnak. ezzel a gonosz nottinghami bíró (jelen esetben las vegasi kaszinómágnás) is tisztában lehet, hisz csak tessék-lássék bálványozza védelmi rendszerét, messziről látszik rajta, hogy már rég beletörődött sorsába, meg hát ő is olvasta a forgatókönyv végét.

steven soderbergh sosem vitatta azt, hogy a filmje azon kevés utolsó hollywoodi dinoszauruszok egyike, melyet a sztárjelenlét ad el: és a csillagok már az előző filmekben is szép táncot lejtettek, dimenziót viszont csak akkor növesztettek, mikor a glitteres bugi koedukált lett. a harmadik részben linusnak (matt damon) gyűlik meg a baja a szebbik nemmel, ezúttal inkább irónia, semmint hormonok által vezérelve; a többiek pedig elvannak: viszik a bankot és mosolyognak hozzá.

a második rész nehézkes túlírtsága szerencsére hiányzik a harmadik eresztésből, de az egyszerűsítési elvnek az első film rafináltsága is áldozatul esett: ugyanakkor soderbergh sem nagyon cserélgeti az effektusokat, amiért vállveregetés jár. és mielőtt ától cetig végigdzsalnék a stáblistán, csak annyit mondok: az ocean's 13 profin összerakott munka, színtiszta nyár esti szórakozás. ...igen, ehhez hasonló közheklyekkel tudnám csak összefoglalni, amit láttam, hisz izgalommentes könnyedsége és bájosan bugyuta humora (a két ophrás poén büntetően jó) pillanatok alatt a fejembe szállt, eloszlatva azt a szomorúságot, melyet a hányavetiség okozott. abba pedig inkább bele sem gondolok, hogy ez a rengeteg tehetséges arc mennyivel értelmesebb dolgokkal is tölthetné idejét, hisz a moziba ölt két órát - és a 9 eurós árat - én sem éreztem pazarlásnak. (trailer)

Címkék

kritika film brad pitt george clooney hollywood matt damon al pacino

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr354534586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suttercane · www.emeszfoto.hu 2007.06.19. 18:15:09

barry sonnenfeld helyett Steven Soderbergh :)

Ismeretlen_1068 2007.06.19. 18:18:42

tök igaz, köszi!

kombajn 2007.06.19. 19:29:42

Ahha, szóval nem csak én vagyok hajlamos keverni őket :)

k 2007.06.19. 20:54:48

Nottingham-i bíró... és sherwood-i erdő... Vagy-vagy.

Ismeretlen_1068 2007.06.19. 21:13:36

tök igaz, köszi! (gondolom, egyre keevsebben hiszik el, de a két szomszédos posztnak semmi köze nincs egymáshoz.)

h 2007.06.19. 21:34:47

Minusz egy há a nottingham-ben. Tök igaz, köszi! :-)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása