aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2007. február 22. 23:26:50

Kategória: 7 komment

babel (2006). krisztusi korhoz közeledvén film legyen a vásznán (sic!), amely képes meghatni. inárritu harmadik többszálásának nem igazán sikerült. az oscar-hype ezúttal a vezeklésnek szól, hisz a rádiós dj-ből lett rendező első játékfilmje sokkal markánsabb, összeszedettebb, színesebb munka: annak kellett volna kiosztani néhányat a kopasz aranyosból. a babel üzenete viszont annyira in-your-face, hogy már-már tolakodóan banális, mert nézzenek oda, az egyik szereplő süketnéma, és senki se érti őt. senki!!

a túlbuzgó innaritu világméretűre duzzasztja kedvenc filmes eszközét, a különböző sztoriszálak kuszálgatását, de ez a nagymellényű globalizáció pusztán parasztvakítás, hisz ez a sztori ugyanúgy játszódhatna egy határon innen is, hisz én még a szomszédomat sem értem, és azt hiszem, ezzel a szituval nem vagyok egyedül.

és ha már a díjaknál tartunk: az őszes hajú brad pittre baromira rájár a rúd, nem elég, hogy a the departed oscar-esélyes produceri köréből is kihagyták, de még a legjobb mellékalak gárdájából is kiszorította a faarcú mark wahlberg, pedig mr jolie csupán karrierjének legjobbját nyújta... (trailer)

Címkék

kritika film oscar babel

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr554534466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IT 2007.02.23. 15:54:03

Annyira nem volt nagy durranás ez az alakítása sem. Mondjuk ízlések és pofonok, de nekem a Fight Club-os szerepben volt a legmeggyőzőbb eddig... A Departed jelölésből jogosan hagyták ki. Nem tett semmit a film létrejöttének érdekében, csak szemfülesen megvette időben a jogokat.

ae · http://aeonflux.freeblog.hu 2007.02.23. 16:48:23

igen, ez így van, de nem ő lett volna az első olyan producer, aki csak a nevéért kap oscart.

Ismeretlen_62787 2007.02.23. 20:42:28

nem teljesen értek egyet. ha én végig tudok ülni két és fél órát, az nagy szó. :) és láss csodát, végigültem, ráadásul lekötött és nem bántam a rászánt időt. nagyon nagyon jók az alakítások, nem csak Pitt de a dadától a marokkói kisfiúig szinte mindenki iszonyat jól játszik. nagyon szép képek, jól összeválogatott zene jellemzi a filmet. vannak hibái, a végén már nem érzed teljesen egésznek, de ettől még nagyon jó kis film, újra vállalnám azt a 2 és fél órát, mert szerintem megéri. ;)

ae · http://aeonflux.freeblog.hu 2007.02.23. 22:15:50

nézeti magát, mert szépen van összerakva, de üres. csalódást okoz, nem olyan keserűt, épp csak annyit, hogy arra gondolj, "mire fel a nagy felhajtás?"

Ismeretlen_56007 2007.02.25. 06:56:30

én letöltöttem, úgy bele lehet tekerni, ha unalmas és nem kell sajnálni a pénzt amit kidobnál érte. meg is nézem valamikor, csak nehezen szánom rá magam mert az oscar esélyesek közül már a tégla is sok volt.

sehallselat 2007.03.13. 02:01:06

nehany koltoi kerdes: 1 mexiko fele menet a hataron siman atengedik a gyerekeket egy mexikoi autoban, ket mexikoi tarsasagaban, ellenben hazafele az egyesult allamokba lebuknak? 2 masnap a sivatagban az elso jarorkocsi lattan, amelyik nem all meg, a bebiszittert miert nem arrafele indul el, ahol velhetoen egy ut van? biztos szomjas, meg zavarodott, de ennyire? 3 mi a jelentosege annak, hogy japan csaj azt meseli a rendornek, hogy az anyja ugy lette ongyilkos, hogy leugrott, es nem azt, hogy fobe lotte magat? 4 a rendorok talan arabok, a ket pasztor srac es az apjuk valoszinuleg berber, ezek nem nagyon szeretik egymast, de az kicsit eros, hogy amint eszreveszik oket, nyolc-tiz rendor kiugral a dzsippekbol, es elkezd rajuk geppisztollyal loni kar a filmert, sok huho semmiert

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása