aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: miami vice (2006) Zalaba_Ferenc
2006. december 23. 14:58:17

Kategória: film tv 4 komment

miami vice (2006). a sororozat a maszkulin macsóság idejében született, arnold és sly izomdombjain, a gordon gekko féle "greed is good" korszak melegágyában. crockett és tubbs méregdrága cuccokban, fullextrás járművekkel kergették a hasonlóan menő kiszerelésű drogdílereket: hétről hétre újabb popsláger és nő kíséretében. tökéletes férfifantázia, amelynek esélye sem volt arra, hogy túlélje a nyolcvanas éveket.

legalábbis nem ilyen formában. michael mann 2006-os egész estés (ön)feldolfozásában végrehajtott néhány kulcsfontosságú módosítást. a rongyrázás és a full-on-adrenalin mód most is megmaradt, de nincs az az isten, hogy két ilyen egocentrikus deus sex machina bírja egymást. tökéletesen képesek együtt dolgozni, tisztelik és értik egymást, de hogy szeressék a másik dudást? kizárt. a colin farrell és jamie foxx által alakított páros ezért ha teheti, kerüli egymás társaságát, egymagukban ténferegve - esetleg egy oldalborda előtt feszítve - aztán képtelenek komminukálni a néző irányába, aki még a drogzsargonnal rendesen megpakolt cselekményből is csak szilánkos utalásokat kap, így aztán elég nehéz némi szórakozást disztillálni az acélos távolságtartásból.

szegény néző. azt várta, hogy nagy nyári megablockbusterre csüccsen be, erre olyan rendőrdrámát kapott a képébe, amely plasztikus, hihetetlenül közhelyes, s mégis gerinccsikorgatóan kényelmetlen. a zene - michael mann legnagyobb fegyvere - ugyanis kibaszottul beüt, a fényképezés - ezúttal is DV és koszos és fényszarus és szürkés, mint a collateral esetében - tolakodó és mégis pazar. s ha a páros akcióba lendül, akkor ott senki nem lenne a másik oldalon. szóval van ez a két hihetetlenül ellenszenves figura, az egyiknek ráadásul bűnrossz csaja van (gong li-nek nem lenne szabad angolul "beszélnie"), s mégis érdekelt, hogy mi lesz a sorsuk.

mert ha győznek, ha elbuknak: a gerincük végig egyenes marad. (trailer

Címkék

kritika remake tv show jamie foxx colin farrell universal miami vice michael mann tv sorozat crime movie 8csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr924534401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DCIJB 2006.12.23. 21:59:27

Mikor kerül fel a blogra a Top 150-es filmes listád utolsó (legizgalmasabb) része? :)

Ismeretlen_46562 2006.12.26. 22:12:30

igazad van ae, minden fumigálás ellenére a miami vice egy jó film! (amúgy én is 10/8-at adtam neki:)

n4nom4n 2006.12.29. 14:06:37

kemény laza

nender 2009.01.18. 01:02:23

Meglepődtem, hogy ennyire tetszett neked. Én végignézni is alig bírtam, a közepét inkább tekertem, nehogy bealudjak. A fényképezés az esti jeleneteknél rémesen pixeles volt, és ahhoz képest, hogy egy akciófilmet látunk kb 90 perc után volt valami közepesen élvezetes lövöldözés. A színészi játék meg borzalams, Colin Farrellel az élen. Nem szoktam felhúzni magam filmeken, de emlékszem, ez után eléggé ideges voltam. Mondjuk a Heat-et sem szeretem annyira, de ez tényleg kritikán aluli volt, legalábbis szerintem.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása