aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2006. november 12. 00:56:33

Kategória: Szólj hozzá!

pieces of april (2003). varázslatos kis filmecskét láttam ma este. april (katie holmes) a mintacsalád fekete báránya, aki már évekkel ezelőtt elmenekült a nagy almába, részben saját lelkiismerete, részben a parafamília elől. new yorkban is szabados életet él, nem is nagyon lóg ki a lepukkant brooklyni környezetből: punknak álcázza magát, néger faszija van, s white stripest hallgat (gondolom én). ám lelkiismerete még most is gyötri, ezért úgy dönt, hogy hálaadás napján meginvitálja a családot egy pulykavacsorával összekötött nagy kibékülésre. igen ám, de april nem egy szakács-őstehetség, ráadásul a sütő pont most mondja fel a szolgálatot, s látszólag senki nem akar segíteni a házban.

miközben april az egyre terebélyesedő káoszon próbál urrá lenni, a vendégségtől fázó familía roadshowja is beindul. vajh miért vigyáznak az anyára (patricia clarkson oscar-jelölt alakításában) úgy, mint a hímes tojásra? mik ezek a hirtelen kedélyváltozások? a válaszadás könnyen melodrámához vezethet, ám a filmet íróként és rendezőként is jegyző peter hedges ügyel arra, hogy a lehető legkevesebbet szemezzen a családi tragikomédiák kényszerű kellékeiből. sz'al nagy összeölelkezésekre, harsány kitárulkozásokra, sírógörcsre ne várj. a pieces of april ettől még feel good film, de nem rugaszkodik el a földtől és mégis telibe kapja a szívet. (trailer)

Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr784534366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása