aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: dörgés Takács Máté
2017. november 05. 17:23:00

Kategória: boxoffice 5 komment

A Thor: Ragnarök természetesen világraszóló győzelmet aratott az amerikai mozikban több mint 120 millió dolláros nyitányával, mialatt a Rossz anyák karácsonya közepesen, de azért érezhetően fújdogáló szeleket fogott ki.

thor3.png

> új filmek
A hősöket szólóban (vagy mostanság már eggyel-eggyel megtámogatva) prezentáló Marvel-mozik közül a Thor: Ragnarök (Thor: Ragnarok; hazai bemutató: már a mozikban) kiemelkedik: nem pusztán nagyon szuper kritikákat zsebelt be, de bevételi kilátásai is ragyogóak. A film 121 millió dollárt hajtott fel három nap alatt - messze a legjobb Thor-összeg -, ami nem pusztán a várakozás, a brand és a pozitív vélemények hadának az eredménye, hanem annak is, hogy történelmien ócska októbert zártak a mozik, így égető szükség volt már valami néznivalóra. És ugye, ez a fajta film az, ami a legtöbbeknek szolgál néznivalóként. A Disney egyre biztosabban engedhet utat határfeszegetéseknek is, szerencsére a szokatlan húzás (komikus hangvétel) most tökéletesen bejött, és ha Az Igazság Ligája nem söpör le mindent és mindenkit az asztalról két hét múlva, akkor a Ragnarök 325 millió dollárig is elcsászkálhat majd. Nyáron - mondjuk július végén, augusztus elején - még irdatlanabb pénzeket hajthatott volna fel, a Wonder Woman esetén látszott, hogy ha egy szuperhősös mozit mindenki magasztal és szegényes a konkurencia, akkor még a legnagyobb blockbuster-szinten is van mód hosszú életre. A 180 millió dolláros produkció csúcson tartja a Marvelt (a globális egyenleg 427 millió dollár), jöhet a következő, kissé kemény dió, a Fekete Párduc.

A Rossz anyák nem volt teljesen rossz, csupán ennyi különbség látszik az idei nyár hasonló kaliberű vígjátékaitól, és ez számított: az STX forgalmazó fennállásának legnagyobb sikerét jelentette a tavaly nyári komédia a maga 113 millió dollárjával. A folytatást hamar legyártották, közben még egy rossz apák-féle projekt is terítékre került, na de végül maradt a biztos (mert hát rossz apák kb. minden második filmben vannak). A Rossz anyák karácsonyát (A Bad Moms Christmas; hazai bemutató: november 9.) jó sok mozi tűzte műsorra, már szerdán, noha vígjátékoknál aligha számít a két napos előny, rendre a hétvégére tevődik a forgalom oroszlánrésze. Most sem volt másképp, az első két nap 4,5 milliója után a szokásos időszak már 17 millió dollárt termett, ami józan szám, ha azt vesszük, sikeres, de nem emlékezetes első részt követ, aktualitását érvényesíteni még nem 100%-ig tudván. Éppenséggel 21,5 millió dollár nem lenne megvetendő kiindulópont a gyűjtögetéshez, de a nézői értékelések indifferensek, és jön ám vetélytárs is a Megjött apuci! 2. képében... Tehát 65-70 millió látszik a legvégső célnak, és ez az elmaradási arány tipikus forgatókönyv ebben a műfajban.

Woody Harrelson is eljátszott már egy elnököt, hátha jól jön ki belőle, de az LBJ a hírek szerint tucatjellegű életrajzi film, ami a szakmától éppúgy nem számíthat érdemi figyelemre, mint a nézőktől. A gyenge kritikákkal vert filmet 659 moziba küldte szét az Electric Entertainment, mondhatni a kezdők lelkesedésével. Alig több mint egymillió dollárt fizettek ki mozijegyre a vállalkozó szelleműek, s utólag biztosan megbánták, hogy nem inkább a JFK-t ülték végig otthon újfent. Vagy a Nixont. Vagy a Lincolnt. Vagy a W.-t. Obamát ki játssza majd el, és mikor?

Kevin Sorbo olyannyira élvezhette a God's Not Deadben tett szereplését, hogy el is készítette a maga keresztény drámáját. A főszerep eljátszása mellett ugyanis rendezői posztot is birtokol a Let There Be Light stáblistáján (ezt megelőzően csak két Herkules-epizódot dirigált, jó húsz éve). A sztori egy ateistáról szól, aki egyből felveszi a keresztény vallást egy halálközeli élmény hatására. A film a múlt héten indult pár száz moziban, egész korrekt eredménnyel, aminek hatására az Atlas Distribution növelte a tétet, s most, bár a bevétel nem nőtt, már a top 10-ben leledzik a mű. Az összbevétel 4 millió, és még lehet benne pár.

> végszó & ami jön
Thor elvitte a hátán a hétvégét, és konkrétan július második fele óta a legnagyobb forgalomhoz segítette a mozikat. A vártnak megfelelő számok születtek most, na de vajon mi várható egy hét múlva? A Megjött apuci! 2. számára elég adalék Lithgow és Gibson egy 40 milliós rajthoz? A Gyilkosság az Orient expresszen elég friss és vonzó 25 millióhoz? Thor mögött érdekes lesz a dobogó...

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  Thor: Ragnarök $121.0m $121.0m $180m
2  Rossz anyák karácsonya $17.0m $21.6m $28m
3  Fűrész: Újra játékban $6.7m $28.8m $25m
4  Boo! 2: A Madea Halloween $4.7m $43.0m $25m
5  Űrvihar $3.0m $28.8m $120m
6  Boldog halálnapot! $2.8m $53.0m $4.8m
7  Thank You for Your Service $2.3m $7.4m $20m
8  Szárnyas fejvadász 2049
$2.2m $85.5m $150m
9  Only the Brave $1.9m $15.3m $38m
10  Let There Be Light
$1.6m $4.0m n.a.

Címkék

disney box office marvel comedy thor drama sequel woody harrelson superhero kevin sorbo biopic religious lbj stx thor ragnarok a bad moms christmas let there be light

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr9713186150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Turbucz 2017.11.05. 18:56:36

Agyonveri az elöző részeket.Ligának 110 milliót jósolnak.

2017.11.06. 08:54:45

Ki képes pénzt fizetni azért, hogy ilyen f*szágot nézzen?

blah 2017.11.06. 11:20:10

ez a thor meg bosszúállók féle univerzum egy nagy giccsparádé... a galaxis őrzőivel elkapták a fonalat, egy sci-fi vígjátéknál nem többre hivatott.

dzsoker1976 2017.11.07. 11:31:59

Ho-ho-ho!A hétvégén két amerikai mozi a műsorára tűzte végre Török Ferenc 1945 című filmjét és máris kaszált 20 ezer dolcsit. :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása