aeon flux

ready for the action now, danger boy?

eközben kínában... (3.) Takács Máté
2016. október 29. 15:38:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

Az elmúlt hetekben a hollywoodi produkciók domináltak a világ legnépesebb piacán is, már ami az újdonságokat illeti, hiszen a hazaiak között akadt az igazán menetelő. Miközben a Ben-Hurt ők sem mentették és Spielberg (A barátságos óriás) és Cruise (Jack Reacher: Nincs visszaút) csak módjával talált követőkre, Jason Statham éppúgy érdekesnek találtatott kínai embertársaink által is, mint ahogy mi faltuk A mestergyilkos: Feltámadást. Ezen a hétvégén pedig már az Inferno viszi a prímet...

kinai_bo_03.jpg

> újdonságok, toplistások
Október 10-én, hétfőn vágtatott be a Ben-Hur Kínába, ám a nyitónapon egymillió dollárt sem sikerült a fogatba pakolnia, s egy hét elteltével is kevesebb mint 2,5 millió volt az egyenleg; ez még úgy is igen szerény, hogy kevesebb mint 4000 vetítést tartottak belőle. Az MGM bukása tehát nem lelt megváltásra, globálisan 100 millió alatt rekedt.

Pár nagyságrenddel jobban alakultak A barátságos óriás üzelmei; Spielberg családi mesefilmje 14-én rajtolt el a maga 3,3 millió dollárjával, illetve a hétvégi 13,7 millióval. A következő hétvégét 20 millió felett zárta, ami gyakorlatilag végösszegnek is tekinthető. Nem nagy kunszt egy látványorientált, költséges szórakoztatóproduktumtól - nem lett meg hát a globális 200 millió.

21-én a Jack Reacher: Nincs visszaút világpremierben mérkőzött meg A mestergyilkos: Feltámadással, és naná, hogy Statham jött ki győztesen. A film, amihez eleve senki nem várt volna folytatást, 24,8 millió dolláros első hétvégét jegyzett (ebből 7,6 millió jutott a premiernapra), leszorítva végre az élről a helyi törtetőket. A tegnapi napot már a harmadik helyen töltötte, ám vészesen közel a 40 millióhoz - s mindezzel szépen át is ugrik majd a 100 milliós korláton világszinten. Tom Cruise másodhegedűsként a negyedik helyen lépett be a bemutató napján 1,7 millióval, a hétvége pedig 5,6 milliót tartogatott. Mostanra már csak aprópénzt hajt fel, így a folytatás a 9 milliót már nem nagyon éri el, és ez minden bizonnyal csalódás azok után, hogy az első rész 15 milliót gyűjtött 2013-ban.

A két amerikai újdonság közé ékelődött be a Heartfall Arises. A kínai-hongkongi akció-krimiben két sakkmester keveredik bele több sorozatgyilkosos ügybe is, melyek szervátültetéshez kapcsolódnak. Nem egyszerű sztori, a főszerepek egyikét pedig megszokottan sokoldalú illető játssza (Nicholas Tse énekes, zenész, vállalkozó és harcművész is). A film majdnem 12 millióval zárta a hétvégét, de mostanra, egy héttel később már a süllyesztő felé néz nem egészen 16 millióval.

Tegnap óta pereg az Inferno és a Trollok, vagyis már igencsak felzárkózott a filmterjesztés arrafelé is Észak-Amerikához. Tom Hanks 3,6 millióval került az élre pénteken (ez ugyebár fele A mestergyilkos: Feltámadás debütjének, szóval nem történt kasszarobbantás), miközben a DreamWorks egyelőre nincs jobb kilátások előtt, mint a Warner a Gólyákkal, hiszen 650 ezer dollárnak megfelelő jüan volt a bevétel...

> korábbi filmekről
A legutóbb ecsetelt Operation Mekong hosszú időre uralma alá hajtotta a toplistát, és mire kettőt pisloghattunk volna, a film bevétele megközelítette a 165 millió dollárt. 120 millióhoz ért mostanra az I Belonged to You, ami Észak-Amerikában egy hónap alatt 730 ezer dollárt termelt (szemben a Mekong 700 ezrével).

> érkező reménységek
A következő körökben az Amerikában perecelő Max Steel és a Doctor Strange mellett a Japánban már hegyeket megmozgató anime, a Your Name is terítékre kerül, ha minden igaz...

Címkék

box office tom cruise jason statham spielberg inferno tom hanks trolls asian cinema ben-hur box office kina jack reacher never go back

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr7111913759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása