aeon flux

ready for the action now, danger boy?

díjszezon 2015: díjaztak a producerek Németh Barna
2016. január 24. 10:15:00

Kategória: film tv 7 komment

Több ezren vannak, ugyanazt a szavazási eljárást használják mint az Akadémia, és A szobát leszámítva ugyanazokat a filmeket versenyeztették egymással. Ezek után nem csoda, hogy mindenki nagy jelentőséget tulajdonít a végeredménynek, és kell is. Bár most illenék valami hangzatos főcímmel dobálózni, amelyben szerepel a "nagy meglepetés" kifejezés, valójában nem olyan váratlan ez a dolog. Nem váratlan, csak szeretünk a legkényelmesebb megoldások mellett maradni, szeretünk bedőlni a marketingnek, a nagy sikernek... és persze a saját ízlésünknek. Nem kellene, a statisztika nagy úr, ezért is írtam a nyertes film kapcsán alig három hete, hogy "ebben a pillanatban tessék úgy tekinteni rá, mint Oscar-éllovasra, de ezt persze megingathatják a szakmai díjak a tengeren túlon." Nos, eddig nincs megingás, és ha jövő hétvégén a színészek is így döntenek, nyugodtan el lehet hagyni minden feltételes módot. Addig azért ne vegyünk mérget rá. Íme...

pga.jpg

Legjobb film

A nagy dobás (The Big Short) producerek: Brad Pitt & Dede Gardner, Jeremy Kleiner

Legjobb animációs film

Agymanók (Inside Out) producer: Jonas Rivera

Legjobb dokumentumfilm

Amy - Az Amy Winehouse-sztori (Amy) producer: James Gay-Rees

Legjobb tévésorozat (dráma)

Trónok harca 5.évad (Game of Thrones S5) producerek: David Benioff, D.B. Weiss, Bernadette Caulfield, Frank Doelger, Carolyn Strauss, Bryan Cogman, Lisa McAtackney, Chris Newman, Greg Spence

Legjobb tévésorozat (vígjáték)

Transparent 1. évad (Transparent S1) producerek:  Jill Soloway, Andrea Sperling, Victor Hsu, Nisha Ganatra, Rick Rosenthal, Bridget Bedard

Legjobb tévéfilm vagy minisorozat

Fargo 2. évad (Fargo S2) producerek: Noah Hawley, John Cameron, Ethan Coen, Joel Coen, Warren Littlefield, Kim Todd

Címkék

dij dijszezon dijszezon 2015

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr238306260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vektor- 2016.01.24. 10:39:57

Az Oscar-szakértők ezt nagyon benézték, kezdve attól, hogy az AFI Fest után teljesen leírták a Big Shortot, egészen a mai reggelig, amíg pár kivételtől eltekintve mind Spotlight vs. The Revenantról beszéltek, amikor a statisztikák szerint a Big Short volt a favorit.

butch2038 2016.01.24. 11:01:48

"It looks we have a winner..."

Atkakukac1989 2016.01.24. 12:41:35

Azért azt se vitassuk el a filmtől, hogy Adam McKay iszonyat nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy komoly témához nyúlt és a legtöbb kinti kritika szerint nagyon is helytállt. (Magyarul senki se nézte ki belőle, hogy ilyet is tud). Én még nem tudom, hogy mennyire jó maga a film, de az olvasottak alapján simán benne lenne a klasszikus 5-ös listában is. Egyben bízok azonban, hogy ne a Revenant taroljon, mert az kicsit elhibázott döntés lenne (a filmre értve).

iopi 2016.01.24. 18:43:54

Még nem tudom ez a film mitől olyan nagy dobás, de ha nyer akkor olyan lesz kb. mint a 12 év rabszolgaság. Pár év múlva senki sem emlékszik rá. A látottak alapján eddig Revenant párti vagyok.

milanman 2016.01.25. 15:05:31

2007-ben nyert utoljára úgy film Oscart, hogy a PGA-n más nyert! :O Nem láttam még a Big Shortot, de a témáját ismerve nem igazán gondolom, hogy közel fog kerülni a szívemhez. Ettől persze még lehet jó film.

2016.01.25. 16:40:12

idén majdnem mindegy az összes fő kategóriában, az egyetlen visszataszító döntés a mad max díjazása lenne legjobb filmként, de ez talán nem fog megtörténni.
a többi kaphatja.

tumi 2016.01.26. 00:19:26

@WiteNoir: Mad Max is megérdemelné.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása