aeon flux

ready for the action now, danger boy?

trailer: leviathan (????) Németh Barna
2015. március 17. 19:31:00

Kategória: film 15 komment

Nem túl gyakori eljárás a rendezői koncepciókat igazoló trailer, amelyeket (többek között) azért gyártanak, hogy meggyőzzék a stúdiókat a rizikósabb filmötletek támogatásáról. Egy ilyen kis szösszenet alapján kapott anno zöld utat a District 9, de ide tartoznak azok az alkotások is, amelyek egy-egy rövidfilm továbbfejlesztett változatai (például Whiplash).

A finoman szólva is vegyes fogadtatásban részesült Mars - Az utolsó napok rendezője, Ruairí Robinson is ezt az utat választotta a szponzorok megnyerésére Leviathan munkacímen futó filmtervéhez, amely XXII. században játszódó nagyívű sci-fi eposz lenne. Az emberiség már több rendszert meghódított, az űrutazás egy különös anyag segítségével lehetséges, amelyet a világegyetem legnagyobb élőlényeinek tojásából tudnak kinyerni. A történet, valahol félúton a Moby Dick és a Dűne között, a vadászokról szólna, akik begyűjtik ezt a speciális "üzemanyagot".

Az ízelítő pontosan egy ilyen vadászatot mutat be. Adnátok a zöld utat?

Címkék

trailer sci fi

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr597278837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2015.03.17. 19:42:16

A Mars - Az utolsó napok egy nagy rakás trágya, de ebben lennének jó nagy szörnyek, úgyhogy naná, kapjon csak zöld utat.

Atkakukac1989 2015.03.17. 19:45:17

Nem tudom ki, hogy látta, de egyáltalán nem meggyőző. Ez a monumentális nem rossz, de minden 2. sci-fi manapság ezzel jön, a lények sem túl eredetiek. Plusz ugye a dizájn és a high-tech látvány sem tartalmaz semmi egyedit, mint amit ne láttunk volna máshol. Ha csak ezt látom, én tuti nem adnék rá pénzt. Pedig a szinopszis nem hangzik rosszul.

Weide 2015.03.17. 19:47:58

Zöld. Szuperzöld.

ocse1917 2015.03.17. 19:57:36

@Atkakukac1989: Jaja, a Pacific rim trailertől is vágtam egy hátast, aztán az lett a vége, hogy másfél órán keresztül kellett nézni Dawson és a gimi szintű idiótaságot gyenge színészi teljesítmény mellett (persze Ron király volt mint mindig). De a szörnyfightokból se lehetett sokat látni.

ocse1917 2015.03.17. 19:59:32

@ocse1917: Ja és persze az új Godzilla! Barátok közt extra és ha az ember rosszkor pislogott nem is látta a szörnyek királyát.

theus 2015.03.17. 21:15:56

Pár éve egy kevésbé minőségi vidojátéknak elment volna átvezetőnek vagy trailernek, de ma már ez édes kevés, mikor fotorealisztikus kevin spacey-k a főgonoszok.

Gallion 2015.03.17. 21:18:33

@theus: Ahogy a bejegyzésben is írva vagyon: ez nem egy kész filmből van. Minden beleölt dollár annak reményében lett elköltve hogy TALÁN ebből film lesz.

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2015.03.17. 21:37:29

Kellene már egy jó koszos sci-fi de lehet, hogy nem ez.

Benny1223 2015.03.17. 21:47:18

Volt pár éve egy Vin Diesel project, Rockfish ha jól emlékszem borzasztóan hasonló koncepcióval( jó ott a föld alól kaparták elő az óriási szörnyeteget, de nagyon hasonló az elgondolás), csak nem annak egy kicsit újra-gondolt változata? Emlékszem annak is csináltak egy hasonló "kedvcsinálót", persze mivel vagy 6-8 évvel ezelőtti a dolog, jóval gyengébben nézett ki, mintha kis humor is lett volna benne. Abból se lett semmi.
Egyébként érdekes, hogy vannak ilyen remek kis filmecskék, de semmi nem lesz belőlük, ott van pl a Mortal Kombat pár éve, ami szintén jól nézett ki. Valami web-szériára futotta talán belőle, vagy abból nőtt ki...nem tudom, mindegy is. Mondjuk őszintén bevallva ez a film még nagyon sovány így.
Egyébként eredeti, keményvonalas sci-fi nek egyszerűen nincs elég közönsége, lásd Dredd ( más kérdés, hogy szerintem az is csak egy halvány jó volt). Ilyen langyos YA filmek (vagy mik) kis sci-fi beütéssel mennek , arra van közönség meg pénz, másik véglet meg, az agyatlan projektek amikre a jó Isten a megmondója miért bólintanak rá. A lista nagyon hosszú az utóbbi pár évből, színes szagos 100+millió dolcsis hulladékok, igen, a Prométeusszal az élen, csak hogy trollkodjunk is egy kicsit. :)
Sztem ez a dolog is ott bukik el, hogy a rendező erre a filmre is 150 millió dollárt akarna. Ezt mondjuk 25-50 ből kellene megcsinálni. Sajnos az utóbbi időben a CGI rátelepedett a műfajra ( és sajnos nem csak a sci-fire), növeli a gyártás költséget, és az egész filmet súlytalanná teszi, mert bizony egyre plasztikusabb minden, de ez egy hosszabb cikket is megérne szerintem. Pl ott van amikor CGI vért használnak egy akció filmben. Istenem, miért?

E900 2015.03.17. 22:20:17

@Benny1223: CGI vel nincs baj csak jol kell tudni használni.
Még sorozatban is olyanokat tudnak alkotni hogy senki sem mondja meg hogy valóság vagy sem. Legjobb erre a Tronok Harca 4 évad video.

E900 2015.03.17. 22:45:10

Itt most nem a éllényökre gondoltam , mert azt tényleg nehéz megcsinálni .Hanem házak , térkép, hajókra .

Benny1223 2015.03.18. 01:04:35

@E900: Márpedig ha az egész film CGI van vele baj. Én pl meg tudom mondani mikor van a háttér csak odarakva elég sokszor. De mondom, nem a léte és az okos használat a zavaró, hanem az hogy a filmben ok nélkül túl van használva. Minek menjünk ki a helyszínre, amikor csak elé állunk a zöld háttér elé és kész ( és itt ki is veszik a karakter a filmből, mert az a zöld hátteres cucc már kölcsönzi is az egyen műanyag látványvilágot). Minek csináljuk meg a maszkot, díszletet majd odavarázsoljuk számítógéppel amit kell. Az eredmény: jellegtelen, súlytalan, gagyi , stb. Itt most nem a nagyon kevés kivételre gondolok,hanem úgy általában, elég megnézni egy nagy(obb) költségvetésű filmet, szerintem a hatás nincs elérve általában. A CGI nek ki kellene egészítenie a filmeket, és nem benyomni oda is ahova nagyon nem kéne.Sajnos a trend egyre rosszabb. CGI helyett lehetne másra költeni a pénzt, több ötlet kéne, de amit kapnánk, nem feltétlen lenne rosszabb, sőt! De nem ez a fő téma, csak egy mellékvágány, miért is nem lesz ebből a filmből soha semmi. :)

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2015.03.18. 07:38:19

Lynne Ramsay-nek (We need to talk about Kevin) volt egy nagyon hasonló ötlete, konkrétan Moby Dick az űrben - csak aztán behisztizett a Jane Got A Gun forgatásán, így esélytelen hogy kapjon valaha valami komoly munkát.

Na de, nekem erről a trailerről pont az jutott eszembe, mintha valahogy átmentették volna az ötletét.

Egyébként szerintem marha jól néz ki, úgy meg pláne, hogy nonprofit házivideó.

exilis 2015.03.18. 08:29:12

"Egyébként eredeti, keményvonalas sci-fi nek egyszerűen nincs elég közönsége, lásd Dredd ( más kérdés, hogy szerintem az is csak egy halvány jó volt). Ilyen langyos YA filmek (vagy mik) kis sci-fi beütéssel mennek , arra van közönség meg pénz, másik véglet meg, az agyatlan projektek amikre a jó Isten a megmondója miért bólintanak rá. A lista nagyon hosszú az utóbbi pár évből, színes szagos 100+millió dolcsis hulladékok, igen, a Prométeusszal az élen"

Épphogy a Prometheus a bizonyíték, hogy a nézők ki vannak éhezve a keményvonalas sztorikra. Hozott volna az még sokkal többet, ha beváltotta volna amit ígért.

Zitiiii 2015.03.18. 08:58:56

Engem a Prometheusban sokkal jobban zavartak a hülyeségek, pl. ön-császármetszés után szaladgálunk, meg rámdől a hosszú űrhajó, de nem oldalra futok hanem előre...

Ez a szösszenetet is azért nem tudom megítélni, mert a vadászok hajóinak a design-je tetszik, de engem nem az érdekelne, hogyan vadásznak, hanem hogyan épül fel a társadalom, intrikák, ilyesmi... szóval még egy Dűne... :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása