aeon flux

ready for the action now, danger boy?

az amazon is beszáll a filmforgalmazásba Zalaba_Ferenc
2015. január 19. 18:45:00

Kategória: film 8 komment

Erre vártunk? Talán. Ha a stúdiórendszer nem képes - vagy nem akar - felnőni a megváltozott trendekhez, hát akkor jön egy kívülálló, hogy átrendezze a térképet. Persze nem kis kockázatot vállal az Amazon azzal, hogy az Amazon Original Movies címke alatt mutasson be felvásárolt, illetve házon belül finanszírozott filmeket, hogy utána alig 4-8 héttel streamelhetővé tegye őket az egyre népszerűbb Amazon Prime-on. Mert felmerül az amerikai júzerben a kérdés, hogy "miért menjek el moziba, és fizessem ki a belépőjegy árát egy olyan filmre, melyet aztán megnézhetek a Prime-on, amire már amúgy is van előfizetésem?" Jöhet a válasz: mert a mozi közösségi élmény, mert fasza a nagy vászon, és néha elég 4-8 hét fór ahhoz, hogy a türelmetlenebbje kipengesse a pénzt. És tiszta haszon (lehet), hogy a még frissen élő élményt aztán nemsokára már saját otthonában is átélhesse.

Ehhez azért olyan filmek is kellenek, melyekért megéri gürizni, márpedig az Amazon "izgalmas, különleges és exkluzív" produkciókat ígér, továbbá azt, hogy olyan filmeseknek is lehetőséget kínál a bemutatkozásra, akik a hagyományos rendszeren nem vagy csak nagyon nehezen lennének képesek átverni egyéni filmes elképzeléseiket. Ám legyen. Az Amazon amúgy pont az idei Golden Globe-on mutatta meg a két díjat is bekasszírozó Transparenttel, hogy már az online elérhető tartalom is felnőtt a nagyokhoz. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy milyen filmeket mutat majd be az AOM, de indei indulást és havi egy bemutatót terveznek.

Most már csak az kéne, hogy hazánkban is elinduljon ez a szolgáltatás: te hajlandó lennél előfizetni az Amazon Prime-ra exkluzív* tartalmakért (*olyanokért, melyek a debütálást követő egy órán belül azért már fent lennének a legnépszerűbb torrentoldalakon)?

transparent620.jpg

Címkék

amazon studiohir filmforgalmazas

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr877089439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berti77 2015.01.19. 19:03:07

Nekem most is van prime előfizetésem, várom szeretettel a többi szolgáltatást is.

kelemen12 2015.01.19. 19:05:40

Most is van ilyen, csak a VOD premiereknél még várni sem kell a mozira. Sőt, a többi tévéfilmért fizetni sem kell és még moziba sem kell menni értük. Ez csak annyi, hogy még egy tévécsatorna fog filmeket gyártani, amiket utána bemutat a moziban. Nehogy hirtelen azt higgye valaki, hogy ez olyan naddolog.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2015.01.19. 20:29:59

1-2 éve éjjel-nappal az Amazon Studios fórumait bújtam, de akkor még nem nagyon tettek lépéseket a nagyjátékfilm-gyártás irányába, bár kétségkívül jó kezdeményezés volt ez a forgatókönyves verseny. Akkoriban még elsősorban a gyerektartalmakat keresték, remélem, hogy ennél azért nagyobb ambíciókkal vágnak neki ennek. Volt ott pár jó filmterv, és most nem a Galdiators vs zombies-ra gondolok.

Scott Pilgrim 2015.01.19. 21:32:08

egyébként az Annie pénzügyi sikere bizonyítja, hogy amit meg akarnak nézni az emberek moziban, azt úgyis megnézik. akkor is, ha hetekkel előtte már le lehet tölteni a netről ingyen.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.20. 12:53:07

na ez 2015ös ötlet, nem a premier tologatás, mint egyes stúdiók csinálják a nekik nem tetsző országokban.

Németh Barna 2015.01.20. 13:45:36

A tévéfilmek lenézése finoman szólva is kilencvenes évek hozzáállás, főleg, hogy itt most nem pár százezres, hanem akár több tízmilliós projektekről van szó, mint a Netflix esetében. És igen, én is úgy gondolom, hogy így kell csinálni a 21. században.

cjnin 2015.01.20. 19:46:23

@Scott Pilgrim: Van benne valami, de azért az Annie nem éppen az a film, aminek a célközönsége lefedné a nagy töltögetőket.

Olifat 2015.01.20. 23:45:32

Szerintem jó kezdeményezés! Másrészt, ha van pénz a háznál (vagy sikerül megnyerniük pár vastag befektetők) akkor előbb utóbb 100-200 millás projekteket is összehozhatnak, egy blockbuster pedig már simán felveheti a versenyt a nagy stúdiókkal is!

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása