aeon flux

ready for the action now, danger boy?

csillagok között: a magyar szinkron Takács Máté
2014. november 02. 10:23:00

Kategória: film 12 komment

Christopher Nolan munkássága már menthetetlenül a szinkronizálandók közé esik, de ha egyszer ily módon produkálnak filmjei 300-400 ezer nézőt a mozikban, ám legyen. A Csillagok között szinkronján ugyanakkor látszik a komoly gondoskodás – remélhetőleg hallatszani is fog a jövő héten.

interstellar_poszterkep.png


Matthew McConaughey – Nagy Ervin. Matthew McConaughey átszellemült alakításaihoz most már rendszerint Nagy Ervin társul, kár, hogy éppen a legátütőbb, vagyis a True Detective - A törvény nevében marad ki a sorból, de hát a tévé és a mozi az két külön dolog. A Csillagok között magyar nyelvű előzetese már kellő betekintést nyújtott, így ki-ki eldönthette magának, mennyire is McConaughey a Nagy.

Anne Hathaway – Horváth Lili. Én speciel mindig is úgy éreztem, Anne Hathaway számára egy igazán jó tolmácsoló még várat magára; Németh Borbála (Az ördög Pradát visel) vagy Bogdányi Titanilla (A sötét lovag: Felemelkedés) szereztek már érdemeket, és ha már itt tartunk, Horváth Lili is, méghozzá a Szerelem és más drogokban – és egy ilyen komolyabb darabhoz megfelelőbbnek is tűnik, mint egy romantikus izébizéhez.

Jessica Chastain – Zsigmond Tamara. Hathaway esetéhez képest módfelett konzervatívabb választás Zsigmond Tamara annak a Jessica Chastainnek, akit igazán sokfelé lehetne vinni magyar hangokat illetően. Zsigmond ellen kifogást sosem bátorkodnánk emelni, de azért biztos lett volna még jó leány a vidéken.

Michael Caine – Fülöp Zsigmond. Egyszerre örömteli és elkedvetlenítő a helyzet; utoljára még hallhatjuk Michael Caine-t Fülöp Zsigmondként, ám igen: utoljára.

John Lithgow – Konrád Antal. Ha John Lithgow feltűnt egy szinkronizált filmben az utóbbi időkben, sosem volt gond magyar hangjával, és ez nagyon szó, tekintve, hogy alig volt ismétlődés. Konrád Antal szerepeltetése a magyar változatban ismét dicséretet von maga után a szinkronrendező számára, egyrészt mert nagyon kellemes hangú hazai színészről van szó, akit nem hallunk elégszer, másrészt pedig mert úgy sikerült egy kis újszerűséget vinni bele, hogy valójában nem az: találkozott már korábban a két nagyra becsült, legutóbb másfél évtizede.

valamint:
Matt Damon – Stohl András
Ellen Burstyn – Felföldi Anikó
Mackenzie Foy – Koller Virág
Bill Irwin – Mertz Tibor
David Gyasi – Fekete Ernő Tibor
Wes Bentley – Makranczi Zalán
Topher Grace – Simon Kornél
Casey Affleck – Hevér Gábor
Timothée Chalamet – Czető Ádám
Leah Cairns – Pálmai Anna
Jeff Hephner – Szatmári Attila
Collette Wolfe – Roatis Andrea
David Oyelowo – Király Attila
William Devane – Szersén Gyula
Elyes Gabel – Széll Attila
Liam Dickinson – Zelei Dániel

további magyar hangok:
Bessenyei Emma, Bókai Mária, Bordás János, Fehérváry Márton, Fésűs Bea, Horváth Zsuzsa, Izsóf Vilmos, Kassai Ilona, Király Adrián, Kis-Kovács Luca, Pálfai Péter, Stern Dániel, Szabó Endre, Szokolay Ottó, Várday Zoltán

a magyar változat munkatársai:
magyar szöveg: Tóth Tamás
hangmérnök: Gábor Dániel
rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
gyártásvezető: Kincses Tamás
szinkronrendező: Nikodém Zsigmond

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. Forgalmazza az InterCom.

Címkék

szinkron nagy ervin stohl andras michael caine matthew mcconaughey christopher nolan intercom mafilm anne hathaway john lithgow interstellar zsigmond tamara kassai ilona jessica chastain simon kornel fülöp zsigmond makranczi zalan toth tamas nikodem zsigmond fekete erno kiraly attila horvath lili hever gabor palmai anna roatis andrea czetö adam koller virag kis kovacs luca simkone varga erzsebet gabor daniel varday zoltan izsof vilmos szokolay otto mertz tibor szersen gyula konrad antal kincses tamas bessenyei emma felföldi aniko

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr76856083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BangoTomi 2014.11.02. 10:47:10

Miert halljuk utoljara a Caine Fulop parost?

Tulazon 2014.11.02. 11:18:07

ott a link. Fülöp Zsigmond meghalt.

LasDen 2014.11.02. 11:31:11

Játszik benne Matt Damon? o_O Jól eltitkolták :D

David S. 2014.11.02. 11:51:25

Zsigmond Tamara ok, de Jessica Chastaint én Ruttkay Laurával tudnám elképzelni ha már magyarul kell megszólalnia.

Gergely Aradi 2014.11.02. 13:24:34

Fülöp Zsigmond :(:(:(:(

vargatom 2014.11.02. 19:42:37

@LasDen: Én csak egy durva spoilerbe futottam bele eddig az első pár review-t elolvasva, de bízom benne hogy maradt azért még néhány. Nemtom mekkora köcsögnek kell lenni ahhoz hogy a nyomatékos kérések ellenére beleírjon valaki ilyet egy reviewba, mindenesetre gebedjen meg az illető ott ahol van.

Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a régi scriptnek legalább a második felét kivágták úgy ahogy volt... ha nem a kétharmadát.

zolij 2014.11.02. 22:41:02

oszt felirat lesz-e, vagy csak eredeti nyelv?

SoulMiner 2014.11.03. 13:56:54

Feliratos verzióra továbbra sincs esély?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2014.11.03. 14:08:13

@SoulMiner: @zolij:

"A Csillagok közöttet a MOM-ban, az Aerénában (nem az IMAX-teremben), valamint Szegeden, Pécsett és Debrecenben nézhetitek meg eredeti nyelven. Mindenhol máshol szinkronnal vetítik majd. És 2D-ben."

Deepblue Noir (törölt) 2014.11.03. 15:10:58

@Fedor:

ez a cikk nyilván túlzás, provokáció, ahogy látom, de az tény, hogy az antispoilerezők egy igencsak röhejes netszubkultúrát alkotnak.
külön kéne választani a lehetőleg spoilermentes (first-look) review-kat meg a viszonylag komolyabb, igen, szigorúan spoileres kritikákat.
aki meg annyira érzékeny a spoilerekre, vigyázzon mit olvas, azért az egész világ, főleg régebbi filmek esetében, nem fog hozzájuk alkalmazkodni.

Atkakukac1989 2014.11.03. 19:05:44

Mindig csodálkozom rajta, ha meglátom Ellen Burstyn nevét a stábban. Pedig még cetlire is felírtam, hogy benne lesz. Többet kéne foglalkoztatni nagy filmekben. :D

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása