aeon flux

ready for the action now, danger boy?

szókátrány: annabelle (2014) Zalaba_Ferenc
2014. október 16. 09:25:00

Kategória: film 5 komment

A Gordon-házaspár gyermeket vár. Már be is rendezték a gyerekszobát, melynek dísze Annabelle, a közel 120 centis öltöztetős baba. Minden idilli, ám ekkor egy sátánista pár ront rájuk, és mielőtt a rendőrök végeznének velük, egyikük szelleme megszállja Annabelle-t.

Hiába a közvetlen rokoni kapcsolat az utóbbi évek egyik legsikeresebb, egyben legjobb kísértetfilmjével, a Démonok közöttel, néhány ügyesen megszerkesztett nézőugrató jelenet nehezen teszi megbocsájthatóvá a sebtiben összekalapált előzményfilm hányaveti módon összeollózott cselekményét (hová tűntek az egyik jelenetben felvezetett gyerekek? hogy lett Alfre Woodard vudu könyvtárosából hirtelen BFF?), a rettenetes szereposztást (a történet középpontjában álló férjet és feleséget megformáló két színész között elképesztő nagy a különbség az utóbbi javára, pedig még az ő karaktere sincs megírva), azokat az unásig ismert párbeszédeket ("biztos, hogy nem csak hallucinálsz, drágám?"), és azt a rettenetes befejezést.

Ráadásul maga a baba is perifériára szorul egy fekete és egy fehér szellem mellett, kiknek ténykedésében sincs túl sok következetesség: ugyan miért fárasztanák magukat ajtók nyikorgatásával és gáztűzhelyek kapcsolgatásával, mikor egyébként úgy tudják hajigálni az embereket, mintha rongybabák lennének? Annabelle, aki (vagy ami) ugyan már a megszállása előtt sem volt szívderítő látvány, jelenetei többségében a polcon vagy egy hintaszéken ücsörög, és már-már a frászt hozná rád, amikor... mégsem.

Még szerencse, hogy John R. Leonetti, a Mortal Kombat II rendezője azért tényleg képes volt összerakni egy-két hatásos ijesztést (ebből az egyiket sajnos már az előzetes is ellövi), de a zsánernek sürgős vérfrissítésre lenne szüksége, ugyanis ezek a szellemek már nem annyira szellemesek, bárhol és bármennyiért is kísértsenek.

Címkék

kritika horror ** prequel kritika szokatrany

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr836797587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyD 2014.10.16. 17:57:15

Nahát, ki hitte volna, hogy szar...
Már az előzetese is ritka jellegtelen volt a 100x látott paneleivel

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2014.10.16. 19:37:51

Emlékszem az előzetesre, moziban láttam először, szétröhögtem magam rajta. Olyan volt mint valami kamu trailer a Grindhouse filmek előtt és után.

sidek 2014.10.16. 21:47:49

Ezzel a maradék kedvem is elment tőle, pedig amúgy se számítottam semmi jóra. Na de így, hogy már az elején kiderül, hogy akárkinek a lelke beleszáll, minden misztikum elszállt. Mi a fasznak kell beleerőltetni ilyesmit? Miért nem fedheti homály azt, hogy mitől él a baba?? Úgy talán még félelmetes is lehetne.

szkristof92 2014.10.17. 00:12:46

Dögunalmas tucattrágya én hülye meg sikeresen elvertem rá másfél órát az életemből.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.10.17. 08:12:59

A Mortal Kombat 2. rendezőjénél eleve nem is lehetett volna rosszabb ajánlólevél. James Wan takarítónője esetleg nem ért volna rá?

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása