aeon flux

ready for the action now, danger boy?

magyar filmek karlovy vary-ban Németh Barna
2014. június 03. 11:58:00

Kategória: film Szólj hozzá!

Alig egy hete írtam a magyar film évek óta tartó fesztiválos sikerszériájáról, és most úgy tűnik, 2014 még ennél is több meglepetést tartogat majd. Még szinte idő sem volt felocsúdni Mundruczó Kornél Fehér istenének nemzetközi sikertörténetéből, máris itt egy újabb örömhír, ráadásul triplán. A Karlovy Vary Filmfesztivál tegnap nyilvánosságra hozott versenyprogramjában helyet kapott Pálfi György legutóbbi, magyar és dél-koreai koprodukcióban készült Szabadesés című alkotása. Tavaly ugyanitt debütált Szász János Oscarra nevezett filmje, A nagy füzet is, remélhetőleg Pálfi filmjének is hasonlóan jó ugródeszka lesz a cseh mustra.

Ezzel még nincs vége, ugyanis a fesztivál másik versenyszekcióját (East of the West) Zombrácz Virág Utóélete nyitja majd, amelyben a mindentől szorongó Mózes (Kristóf Márton) képtelen megfelelni lelkész apja (Gálffi László) elvárásainak. A lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, ám szellemként továbbra sem tágít Mózes mellől. A fiú kétségbeesetten próbál megszabadulni a kísértettől, és ebben segítségére lesz egy spiritiszta autószerelő (Anger Zsolt), valamint a lelkész asszisztense (Petrik Andrea). A rövidfilmjeivel már több elismerést is begyűjtött rendezőnő első játékfilmjének filmterve már 2011-ben elnyerte az Európai Unió MEDIA Programjának díját, a MEDIA European Talent Prize-t.

Ugyanebben a szekcióban versenyez majd Reisz Gábor rendező-forgatókönyvíró-zeneszerző (Valakinek a valamije, Külalak, Nekem Budapest) VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című diplomafilmje is, amely egy napjaink Budapestjén játszódó rendhagyó, gyakran szürreális „Így jöttem-film”.
A Szabadesés és az Utóélet is ősszel, a Vertigo Media gondozásában kerül a hazai mozikba. Pálfi filmjét szeptember 25-től, az Utóéletet pedig október 30-tól láthatja a magyar közönség.

szabadeses.jpg

Címkék

magyarfilm karlovy vary dijszezon dijszezon 2014 palfi gyorgy zombracz virag

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr1006262473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása