aeon flux

ready for the action now, danger boy?

forog pálfi györgy új játékfilmje! Németh Barna
2014. január 20. 12:18:00

Kategória: film 8 komment

Nem, egyelőre még nem a várva várt Toldi-adaptációról van szó, hanem egy dél-koreai - francia - magyar koprodukcióban készülő független filmről. A Szabadesés címen futó produkció keretét egy zuhanás adja, miközben elmeséli azon hét, egymás alatt lévő lakás és a benne élők történetét, amelyek előtt a test áthalad. A főbb szerepekben Molnár Piroska, Tenki Réka, Trill Zsolt, Nagy Zsolt, Bordán Irén, Jordán Tamás, Hegedűs D. Géza és Benedek Miklós látható majd.

A film készítésének pikantériáját az adja (mert hát ha Pálfi, akkor különlegesség), hogy a filmet öt hónap alatt hozza létre a stáb az ötlettől a mozikópiáig. 2013 novemberében megszületett az ötlet, decemberben elkészült a forgatókönyv, amellyel párhuzamosan megtörtént az előkészítés, a januári forgatás után februárban a vágás, márciusban utómunka zajlik. A Szabadesés az alkotók tervei szerint áprilisra teljesen kész lesz. Ez a b-filmekre jellemző tempó azonban most egy nemzetközi színvonalú filmet takar, ami a tervek szerint egy jelentős filmfesztiválon debütál majd, moziforgalomba pedig szeptember magasságában várható.

UPDATE: A film.hu értesülése szerint a film a 15. születésnapját ünneplő dél-koreai filmfesztivál felkérésére készül, a költségvetése pedig 106 millió forint lesz.

20140120szabadeses1.jpgforrás: Vertigo Media

Címkék

magyarfilm filmhir palfi gyorgy

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr185771855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsedáj 2014.01.20. 13:19:25

Nagyon várjuk a Toldi filmet, csak nehogy úgy járjon, mint a Hunyadi film, amiről 2-3 évente hallani, hogy "készül"...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.20. 13:23:56

Ez csak számomra jelenti burkoltan azt, hogy akkora gáz van a Toldival, hogy a következő fél évben esély sincs arra, hogy belekezdjenek?

Németh Barna 2014.01.20. 13:57:30

@danialves: Ezt márciusban befejezi, az messze nem fél év. A Toldit meg nyilvánvalóan nehezebb előkészíteni, az nem fog menni két-három hét alatt.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.20. 14:06:16

@Németh Barna: Hirtelen csak a hónapokat számoltam, aztán nem esett le, hogy 2013 novemberén már túl vagyunk. :D

De a lényeg az, hogy elvileg már tavaly nyáron megkapták rá a pénzt, és azóta annyira nincs semmi, hogy még belefér egy másik filmet is leforgatni? Nyilván nem minden rendező van annyira elfoglalva a pre-produkcióval, hogy ne férne bele valami ilyesmi, de magyar viszonylatokban ez különösen gyanús. Nekem kicsit Thelomeris szaga van ennek, főleg, hogy már eleve nem értettem, hogy a Pálfi által lefestett film hogy fog kijönni ennyi pénzből.

Németh Barna 2014.01.20. 14:41:55

@danialves: Hát figyelj, a Toldi nagy részét muszáj nyáron forgatni, mert hogy nagyjából akkor játszódik. Az év ezen szakában különben sem jellemzők a "tikkadt szöcskenyájak" :D

clive. 2014.01.20. 14:43:38

Tetszik ennek a filmnek is az ötlete. Bízom Pálfiban, szerintem jó lesz.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.20. 14:45:31

@Németh Barna: Mondjuk stúdióban lehet télen is forgatni, de nyilván erre nincs rálátásom, úgyhogy elképzelhető, hogy tényleg a nyárra várnak.

Mondjuk az időjárást elnézve lassan február közepén is 30 fok lesz. :D

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.01.24. 21:31:01

Ott forgatják a Karinthy és az Irinyi találkozásánál, a héten kétszer is belebotlottam a forgatásba. Ma épp a kaszkadőr tesztelte egy súllyal, milyen sebességgel zuhanna le az épület tetejéről :)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása