aeon flux

ready for the action now, danger boy?

filmek a határon: 2013. április Takács Máté
2013. február 15. 11:33:00

Kategória: film 2 komment

Áprilisban már a nyárban érezhetjük magunkat filmes szempontból, hiszen több nagy költségvetésű sikervárományos mozi is érkezik. Akcióba lendül Dwayne Johnson, Bruce Willis, Tom Cruise, Robert Downey Jr. és Gerard Butler, de csendesebb vizekre evezni is bőséggel nyílik lehetőség a tavasz középső havában.

ironman3smallbroken1.jpg

Budapest Film: A BuFi Renny Harlin és Almodóvar után Lasse Hallströmmel folytatja a sort áprilisban. A hipnotizőr (Hypnotisören) című svéd thrillerben egy nyomozó és egy pszichológus dolgozik együtt egy ügyön, melynek fiatal szemtanúja súlyos traumát élt át. A forgalmazó másik e hónapra tervezett bemutatója a háromszoros British Independent Film Awards-jelölt Song for Marion, egy angol-német koprodukcióban készült zenés, romantikus dráma/vígjáték Gemma Arterton, Christopher Eccleston, Terence Stamp és Vanessa Redgrave főszereplésével.

Cirko Film: A Cirko Film áprilisi bemutatói között biztosan ott lesz az Egy hölgy Párizsban (Une Estonienne à Paris) című francia-észt dráma képez, amit egy korábbi alkalommal már ismertettünk.

Forum Hungary: A forgalmazó a független és a Disneyt képviselő oldalát is latba veti ebben a hónapban. 18-án mutatják be a Horrorra akadva 5. (Scary Movie 5) című vígjátékot, ami a Parajelenségek-szériát figurázza ki pár szokásos (Charlie Sheen, Simon Rex) és néhány új (Lindsay Lohan, Jerry O'Connell) arc közreműködésével. A forgatókönyvet David Zucker és Pat Proft dobta össze, a rendezői székben Malcolm D. Lee, a Téglatesó és a Vad vakáció direktora ült. A rákövetkező csütörtökön, a világpremierrel egy időben és egy héttel amerikai debütálása előtt nálunk is visszatér Robert Downey Jr. Tony Stark szerepében. A Vasember 3. (Iron Man 3) a Marvel-filmeknél szokásos módon 3D-ben és szinkronizáltan érkezik. A Bosszúállók kiugró hazai sikere révén Shane Black filmje a korábbi epizódoknál módfelett nagyobb érdeklődésre tarthat számot.

Mozinet: A Mozinet áprilisra tartogatja az Ill Manors című brit bűnügyi drámát, amelyben négy drogdíler, egy használó és két prostituált életét követhetjük nyomon. Ben Drew, azaz a zenész Plan B rendezői bemutatkozása szerepel(t) a British Independent Film Awards és London Critics Circle Film Awards jelöltjei között is.

Parlux Entertainment: A forgalmazó először rukkol elő családi filmmel fennállása óta. A Tad Jones csudálatos kalandjai (Las aventuras de Tadeo Jones) című 3D-s animációs filmet nem titkoltan Indiana Jones kalandjai ihlették, s hazájában, Spanyolországban öt héten át vezette a toplistát, csaknem 25 millió dollárnak megfelelő eurót kasszírozva. Az 5 Goya-jelöléssel is megszórt film 18-án fut be.

Pro Video: A ProVideo március után áprilisban is két bemutatóval jelentkezik. 4-én érkezik az első a 2013-as moziévad két Fehér Házas akció-thrillere közül. A Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen) főszereplője Gerard Butler, aki a titkosszolgálat ügynökeként igyekszik kiszabadítani az elnököt, miután észak-koreai terroristák jutnak be az Egyesült Államok egyes számú épületébe. A további szerepekben Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Ashley Judd, Dylan McDermott, Radha Mitchell, Melissa Leo, Cole Hauser, Rick Yune, Angela Bassett és Robert Forster. A forgatókönyv egy újonc páros első munkája, a rendezői posztot pedig a sokat próbált Antoine Fuqua tölti be. Egy héttel később befut végre hozzánk is az amerikai kasszáknál jól teljesítő és a kritikusok áldását is kiérdemlő Eleven testek (Warm Bodies). A 30 millió dollárból készült romantikus zombivígjáték főszereplői Nicholas Hoult és Teresa Palmer, rendezője az Fifti-fifti idején sokat dicsért Jonathan Levine.

UIP-Duna Film: A tavaly nyárról idén tavaszra halasztott G.I. Joe: Megtorlás (G.I. Joe: Retaliation) április 4-én robban be a magyar mozikba. A folytatás nem különb látványosságokat ígér a korábbiaknál, s szereplőfronton is beerősített: Channing Tatum mellett Dwayne Johnson és Bruce Willis ragadnak kézifegyvert, hogy megdöntsék a Kobra hatalmát. A 185 millió dolláros attrakció 3D-ben és 2D-ben, és az első részhez hasonlóan szinkronizáltan lesz látható. A következő héten Tom Cruise kezében lesz a még meglévő világ sorsa a Feledés (Oblivion) című sci-fiben. A 130 milliót kóstáló produkció 2073-ban játszódik, amikor a volt tengerészgyalogos Jack Harper egyszerű területrendezőből egy nagyívű küldetés központi figurájává válik. A fedélzeten még a TRON: Örökség rendezője, illetve William Monahan és Michael Arndt forgatókönyvírók, továbbá a 102 évest játszó Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Nikolaj Coster-Waldau (Trónok harca, Fejvadászok), Andrea Riseborough (Kettős játszma) és Melissa Leo.

Vertigo Média: Az igen változatos palettájú forgalmazó áprilisban minden héten kínál valamit. Első a sorban a Május után (Après mai) című francia dráma. Olivier Assayas a '70-es években játszódó, életrajzi ihletettségű filmje a felnőtté válás nehézségeiről és a meg nem értettségről szóló dráma, aminek háttere a forradalmi hevületű Európa. A film Velencében a legjobb forgatókönyv díjával gazdagodott. Ezt követően Fernando Meirelles rendezése, a 360 kerül a mozikba. Az egymást keresztező epizódokból álló dráma szereplői között megtalálható Anthony Hopkins, Rachel Weisz, Jude Law, Ben Foster, Moritz Bleibtreu, Jamel Debbouze és Marianne Jean-Baptiste (Titkok és hazugságok) is. 18-án a Jameson Cinefesten Játékmackó címmel vetített Teddy Bear is jön, amit szerkesztőségünk többségi része egy szeretnivaló, jó alakításokkal vértezett filmnek talált. A dán dráma elismerést gyűjtött be a Sundance filmfesztiválon és jelölték Európa-filmdíjra is. A hónap végén ugyancsak egy dán mozi kap helyet. A Kapringen című thrillerben egy teherhajót szomáli kalózok támadnak meg, amit elhúzódó egyezkedés követ a koppenhágai vezetéssel. A több filmfesztivált is eredményesen megjárt produkciót a hamarosan látható A vadászat írója rendezte.

A felsorolás a forgalmazók készséges hozzájárulásával készült, de természetesen fenntartják a változtatás jogát (címek, dátumok módosulhatnak, újak kerülhetnek a képbe). A lista nem teljes körű, ezért érdemes rendszeresen nyomon követni 2013-as bemutatónaptárunkat.

Címkék

thriller comedy animation sci fi bruce willis mozinet tom cruise jude law forum hungary drama action gerard butler rachel weisz anthony hopkins gi joe sequel robert downey jr superhero cirko iron man romance antoine fuqua shane black scary movie adaptation nicholas hoult parlux channing tatum provideo eurocinema magyarvalosag zombiemovie 3d cinema uip duna film dwayne the rock johnson brit flick vertigo media french cinema filmek a hataron

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr735081648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.15. 13:11:06

Elég szűkös a felhozatal, de még bővülhet: ha minden igaz, a BuFi is beszáll majd két filmmel, és talán az IC-nél is vannak függő dolgok. Mindenesetre már várom az április, nem utolsósorban azért, hogy legyen már végre jobb idő! :)

Takács Máté · http://aeonflux.blog.hu 2013.02.15. 13:36:55

A Budapest Filmet be is írtam. És még a Big Bang Media is függőben van ugyebár.

Amúgy a Feledést és a Kapringent néznem meg kifejezetten a fentiek közül.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása