Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

aeon flux

ready for the action now, danger boy?

kritika: a kezelés [the sessions] (2012) Zalaba_Ferenc
2012. december 17. 10:09:29

Kategória: film 3 komment

Mike O'Brien (John Hawkes) hat évesen lebénult, azóta vastüdőre kötve él. Nyaktól lefelé mozdulni sem bír, ugyanakkor mindent érez, és teste képes bizonyos aktivitásokra... Mikor egy magazin felkéri arra, hogy írjon egy cikket a testi fogyatékosok szexuális életéről, Mike rádöbben, hogy itt az ideje annak, hogy ő is felfedezze a testi örömöket, ehhez pedig egy szexterapeuta (Helen Hunt) közvetlen segítségét kéri, ha értitek, mire gondolok.

thesessions.jpg

...és persze, hogy értitek, hisz a szex - aktívan vagy passzívan - minden emberi lény életének szerves részét képezi: kimeríthetetlen téma, műfajtól, hangvételtől függetlenül. A kezelés pedig az a típusú tragikomédia, amelyből az év elején (a Sundance-en) és év végén (mire ezek forgalmazót találnak...) van szüret: szókimondó, mégsem profán, emberi és mégis különleges, szellemes és érzékeny: a nagybetűs Amerikai Független Film, melyet akár Európában is forgathattak volna.

A fenti néhány jelzővel belőtt műveltségi teszten A kezelés minden erőlködés nélkül átmenne. A téma kínálja a dagályosságot, de még ezek elkerülésével is simán megdolgoztathatná a könnyzacskókat, hisz te is, én is, mi mindnyájan tudjuk, mi lesz annak a vége, ha egy jó humorú, érzékeny és értelmes, de fogyatékos férfi és egy középkorú, házasságába kicsit beleszürkült, de minden tekintetben aktív hölgy találkozik egymással. A tévéfilmes szindrómákat elkerülve a film inkább a helyzet legkevésbé sem morbid pikantériáját hangsúlyozza - például azokban a percekben, melyekben Mike részletesen beszámol szexuális vétkeiről papjának (William H. Macy), aki először rezignáltan, aztán beletörődve, végül egyre nagyobb érdeklődéssel követi a nagy kalandot.

A humor és a dráma mezsgyéjén remek és bátor színészek egyensúlyoznak: az utóbbi években minden fontos független filmbe beletuszkolt Hawkes, a gátlásait és ruháit egyaránt levetkező Hunt (vajh arra az egy-két alkalommal bevetett photoshop-szépítészetre miért volt szükség?), a remek Macy és a végletekig elszürkített Moon Bloodgood mind-mind gondoskodnak arról, hogy ez a sokszor megénekelt elégia szerethető, emberközeli, valós legyen. 

poster_thesessions.jpg

Címkék

kritika sex independent comedy sundance romance helen hunt william h macy john hawkes 7csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr224969407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varázs Garázs 2012.12.17. 10:16:32

Megnézzük! Csak ezt a plakátot tudnám feledni...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.12.17. 10:19:51

@Varázs Garázs: Nekem nagyon tetszik. Egyszerre oldschool és meglehetősen merész. :) Amúgy tippem szerint a magyra nem ilyen lesz.

Varázs Garázs 2012.12.17. 10:48:45

De a haja... a haja... ááááááááááá

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása