aeon flux

ready for the action now, danger boy?

az elmúlt napokban, egy messzi-messzi galaxisban... Cseh Dániel
2012. november 08. 12:38:19

Kategória: film 25 komment

Amióta a Disney megvásárolta a Lucasfilmet, számtalan hír jött velünk szembe, változó hitelességgel, persze. Megpróbáltuk összegyűjteni a fontosabb infómorzsákat, hogy azok a hűséges olvasók, akik csak nekünk hisznek el bármit is, ne maradjanak tudatlanul. Íme!

newhope.png

      • Az elmúlt napokban Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher is jelezte, hogy boldogan részt vennének a tervek szerint 2015-re elkészülő új epizódban (Carrie Fishert még mikrofonvégre is sikerült kapni, ahol kifejezte "lelkesedését".)
      • Bár a sztoriról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egy eddig semmilyen formában nem prezentált történetet fog elmesélni, a régi trilógia főszereplőinek vállalkozó szelleméből azért gyanítható, hogy nem egy teljesen független környezetben fognak zajlani az események.
      • Heves találgatások indultak meg a lehetséges rendezőkkel kapcsolatban, a legtöbb megelőlegezett bizalmat többek között Joss Whedon, Brad Bird, J.J. Abrams, Rian Johnson és Matthew Vaughn élvezi. Hozzájuk csatlakozott most Colin Trevorrow, a Kockázatos túra rendezője, de a sor valószínűleg ennél lényegesen hosszabb lesz, mire döntés születik.
      • Felreppent az a vad pletyka is, hogy Brad Bird és Damon "Prometheus" Lindelof titkos közös projektje, az 1952 valójában már a következő Star Wars-film. Ezt tagadták.
      • George Lucas annyit azért megjegyzett, hogy a legkevésbé sem kíván beleszólni abba, ki rendezze a filmeket, ez már teljes mértékben a Disney fejeseinek felelőssége (de a szerződésben azért állítólag szerepel egy mindenre kiterjedő "first look" passzus).
      • Időközben Matthew Vaughn esélyei jelentősen csökkentek, miután Mark Millar elárulta, a rendező nem a Star Wars film miatt lépett ki az X-Men: Days of Future Past projektből, hanem a Secret Service képregényfilm miatt.
      • Lucas sokat javított a róla kialakult Dagobert bácsi képen, amikor bejelentette, hogy a cégért kapott több, mint négy milliárd dollárt eladományozza. (Remélhetőleg nem egy cég nélkül maradt rendezőket segítő alapítványnak.)
      • Timothy Zahn, A birodalom örökösei és más Star Wars-folytatások szerzői azt nyilatkozta, hogy Lucas néhány évvel ezelőtt még azt a tervet szövögette, hogy a harmadik trilógia Luke, Han és Leia gyerekeiről szólna; ha a Disney követné ezt a nyomvonalat, akkor Mark Hamill, Harrison Ford és Carrie Fisher korban pont illeszkedne a szerepbe.
      • Mark Hamill elárulta, hogy ő és Fisher már egy éve tudtak a készülő új trilógiáról, Lucas ugyanis személyesen értesítette őket, hogy bizony lesznek események. A hírek szerint jól tette, hiszen Fisher heves fogyókúrába kezdett a hír hallatán. Azért bízzunk benne, hogy a most 56 éves színésznő nem tervezi, hogy újra belebújik az arany bikinibe...

És most ti jöttök! Mit gondoltok a készülő trilógiával kapcsolatban? Felháborító, hogy megint hozzányúlnak a Star Wars világához vagy az Origo okfejtésével egyetértve szerintetek is generációról generációra kell, hogy tovább szálljon egy-egy aktuális kaland? A Disney csak a bevételre játszik, vagy a Bosszúállók kritikai sikerét is meg tudja(akarja) ismételni? És ki üljön a rendezői székbe? Abrams, aki a nagy konkurenciánál már bizonyította rátermettségét? Brad Bird, aki nem is oly rég bizonyította, hogy az animációs filmek világában éppen annyira otthon van, mint az élőszereplős produkcióknál? Kik legyenek a történet középpontjában? Az időközben megöregedett Luke? Vagy Han és Leia gyermekei? Milyen fenyegetéssel nézhetne szembe az Új Köztársaság? Mi maradt a gonosz Birodalomból? Egyáltalán, ki tudná mindezt kellő hozzáértéssel papírra vetni? 

hansoloandy.jpg

Címkék

harrison ford star wars disney george lucas pletykarovat matthew vaughn jj abrams brad bird mark millar

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr94896849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lennox 2012.11.08. 12:50:54

Én egy Prometheus szerű filmet tudnék elképzelni, ami azt jelenti jelen esetben, hogy a Star Wars világában játszódó teljesen független történet, ám mégis kapcsolódik az eredeti Star Wars trilógiához.

todie2d 2012.11.08. 12:51:51

irja es rendezze lawrence kasdan, innentol nekem mindegy ki szerepel benne.

vargatom 2012.11.08. 13:10:27

A régi szereplők így megöregedve kiábrándítóak lesznek. Hamill már a Wing Commander 4-5 forgatott részeiben is túl vén volt, Ford meg az Indy 4-ben.

Lucas amúgy eddig se magára költötte a pénze nagy részét, talán észrevette valaki ezt az utóbbi pár évtizedben kialakult egész digitális filmkészítési dolgot kamerákkal, nonlineáris vágással, CG-vel meg mittomén mi mindennel. Na az pénzbe került.

Ferenclabda 2012.11.08. 13:35:34

Én simán el tudnám képzelni, hogy az SW univerzumban különböző tehetséges rendezők egymástól függetlenül készítsenek filmeket, más-más karakterekkel, Skywalkerék nélkül.
Ettől függetlenül annak is örülnék, ha a folytatásban visszaköszönne az öreg Luke, Leia és Han, valamint a gyerekeik.
Nolantől, Whedontól szívesen megnéznék egy-egy SW filmet.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.08. 13:55:34

Szerintem elég nagy ahhoz ez az univerzum, hogy elszakadjunk végre a Skywalker-száltól. Itt van egy kiszabott galaxis, és erre ott vacakoljanak ifjabb Luke-kal, meg a többiekkel? Ettől olyan szapanopera-fílingje lenne a dolognak, abból pedig a prequel-filmek esetében elég volt, köszönöm. Tejesen új vonal kell ide és új szemszög, persze a régi szabályok tiszteletben tartásával (azaz újabb midiklorid-jellegű revelációból sem kérnék, ha lehet).

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.08. 13:57:50

Amúgy szerintem a Kockázatos túra rendezője inkább Lucas "kis, személyes hangvételű" filmjei kapcsán ütközött vele és a Lucasfilmmel, mivel a Kockázatos túra az egy ilyen projekt nulla akciójelenetekkel vagy látványelemmel. Ennyi erővel lehetne akár Woody Allen is a jelölt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.08. 14:01:47

@Zalaba_Ferenc: sztem is lehetne totál új szereplős rész.

amúgy majdnem mindegy milyen lesz a film, csak jar jar leszármazottak ne legyenek benne.

vargatom 2012.11.08. 14:07:23

@Zalaba_Ferenc: Na igen, de az SW nem nagyon bír el szimpla archetípusoknál komolyabb karaktereket (illetve arra ott lesz a tévésorozat) és a prequelek is nagyjából csak a főbb szereplők pótlékait tudták felmutatni. Főleg amikor Padme is fehér szerkóban rohangált feltekert hajjal...

Akkor meg már nem jobb lenne egy Luke/Han/Leia összeállítás megint? Én továbbra is úgy gondolom hogy tök jól működne ez, ha fiatal és jó színészeket castingolnának a régi szerepekre.

Második helyre sorolnám a totál új gárdát, és leghátulra a régi, öreg színészek visszahozását. Imádom az első trilógiát, de az ő idejük lejárt már ebben a szerepben...

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.08. 14:12:17

@vargatom: Nem hinném, hogy az új figurák többet hoznának az axiómáknál, de mivel mostanság úgy is olyan trendi az ál-realizmus a hőstörténetekben, simán elképzelhető, hogy valami ehhez hasonló megközelítést eszközölnek, amibe a kakaóstekercs-frizura és a kék szemű bambulás már nem nagyon fér meg, vagy pedig csináljanak egy "Han Solo: The Movie"-t, és azt tele lehet tenni Tony Starkokkal. :)

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2012.11.08. 14:13:18

Whedon-t nem értem, miért mondják, 2015-ben Avengers, ő azzal van elfoglalva.
Abrams vagy Bird valószínűbb, bár előbbinél fura lenne a konkurencia miatt. Utóbbinak viszont nagyon örülnék.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.08. 14:14:34

@vargatom: Persze, ettől függetlenül lehet, hogy igazad lesz, és a Disney marad a régi jól bevált receptnél... és néz majd egy nagyot, hogy nem akar akkorát szólni a cucc, mint szerette volna.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2012.11.08. 14:15:34

@Adam Van Helsing: Ezek a nevek csak a kívánságlistán szerepelnek. Valószínűleg egyik se megy Star Warst rendezni - első körben biztos nem.

vargatom 2012.11.08. 14:15:40

@Zalaba_Ferenc: Star Treknél bevált a fiatalítás sztem, azt kéne példának tekinteni a castingnál.

isvaen 2012.11.08. 15:02:46

ha a Disneynek van esze, Wes Andersont kéri fel. és ha Wes Andersonnak van esze, el is vállalja. És akkor lenne nagy meglepetés

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.11.08. 17:08:32

Disney War

StarWar-t megvette a Disney!
Fog e róka tovább hízni,
S húzhatók új bőrrétegek!
Kudarcról így nem brekegek.

A háttérben fal valaki!
A nagy Obi wan Kentucky
Jóllakván frightened chicken-nel
Lézerfénnyel Erőt scan-nel.

Luke Mortimer üt és „Aú!”-z
Ettől fekete Darth Mouse.
Leiapipők Han Donald-ot
Csípi s állapota áldott.

Jön hét jedi, most nézz oda!
Hapci, Tudor, Vidor, Yoda,
Szende, Szundi s morgó Jar-Jar…
S új mesét ont StarWar Gyár-Gyár!

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.hu/2012/11/disney-war.html
:)

öszödi mém 2012.11.08. 17:37:20

Rossz vicc lenne a kivénhedt sztárokkal elrontani a filmet.

Pötty1 2012.11.08. 17:55:10

Engem nem érdekel mikor fog játszódni, de legyen benne a jar jar kivégzésének jelenete. Csak ennyit kérek. Lehetőleg az ewokok mellé akasszák egy mamutfenyőre.

Kösz a halakat! 2012.11.08. 19:04:11

Szerintem Antal Nimród rendezze. A Predatorsal már bizonyított

Martian (törölt) 2012.11.08. 19:29:22

@Pötty1: jar jar átáll az Erő sötét oldalára, két ewok jedi fog végezni vele, akik valójában Yoda unokaöccsei.
:))

monddazigazatmar 2012.11.08. 19:30:00

Koltai rendezze. A megöregedett hansolo az unokaöccsével járja a galaxist, hogy olyan motorosizéversenyeken fogadjon, meg vállfát áruljon.
Luke meg egy öröklött betegség miatt gyilkolhatna szórakozásból jarjar fajtáju lényeket. Közben Leila szerelembe eshetne egy ewokkal, amit csubakka féltékenyen nézne.

Pötty1 2012.11.08. 19:36:13

@Martian: Nem elég véres. Biztos lehetne ezt fokozni:)Szerintem te nem utálod eléggé Bings urat. :)

seahawks 2012.11.08. 19:49:12

az előzmény részeknél nem lesz szarabb az biztos.

SoZi · https://www.facebook.com/SosGraphicDepartment 2012.11.09. 00:34:26

Csodálom, hogy Ásókát (Ahsoka - Clone Wars, megvan?) nem hoztátok még fel... Tipikus Disney szereplő szerintem. Az elején nagyon zavart, de aztán a sorozat komolyodott az évadok alatt, és már egész tűrhető ő is.

Amúgy én is azon a véleményen vagyok, hogy elég nagy az univerzum ahhoz, hogy nyugodtan lehet új dolgokat behozni. A játékok független történetei is tetszenek. Csak ne _kizárólag_ a 6-12 évesek legyenek a célcsoport.

nokontakt 2012.11.10. 08:42:29

Hivatalos, Michael Arndt(Little Miss Sunshine, Toy Story 3) lesz a scripter. Érdekes választás, de valamit tudhat a figura, ha a Futótűz forgatókönyvét is rábízták, és nyilván tud is a Little Miss Sunshine és a Toy Story 3 azért igen kellemes mozik voltak... de mit kezd egy messzi-messzi galaxissal?

Én Matthew Vaughn-nak örülnék a legjobban, bár Rian Johnsont és Joss Whedont is sokkal jobb rendezőnek tartom, de RJ alapból kiesik ha azt vesszük, valahol azt nyilatkozta, szerzői filmes szeretne maradni és azt rendezni, amit ő ír. Remélem ez így is lesz.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása