aeon flux

ready for the action now, danger boy?

Zalaba_Ferenc
2007. május 02. 00:16:03

Kategória: 5 komment

the life aquatic with steve zissou (2004). valahol a bolygónkon bizonyára megbomlott a galaktikus rend és feltárult egy tér-idő kapu, különben olyan arcok, mint a coen-testvérek, jim jarmusch, michel gondry vagy wes anderson soha nem léphettek volna a földre, hogy mozgóképnek álcázott nemi szerveikkel közösüljenek veled, aztán úgy hajtsd álomra a fejed, hogy innentől kezdve őket szolgálod.

világok harca alattomos, de nem alantas fegyverekkel: a normális találkozik az idegennel, hogy rezignált, de mégis tökéletes kifejező bill murray-t szőjön, aki látszólag a bosszúvágy által hajtva üldöz egy kétes létezésű halat, igazából azonban saját egójának maradékát szeretné még egy utolsó nagy villanásba oltani: legyen ez bármenyire is "antihőstett", hibáztatni nem lehet érte.

mint ahogy az sem róható fel neki, hogy teljes mértékig kihasználja - állítólagos - tékozló fiát (owen wilson), hisz huszonéves kora ellenére úgy rágcsálja a pipaszárat, mintha kurvára semmi értelme nem lenne a létezésnek, hát ad neki életet és a legjobb tennebaumi hagyományokat követve családot is, legyen az bármennyire elbaszott. meg persze kalandot lázadással, kalózokkal, mentőakcióval.

és rengeteg humorral.

ez a film nem kortárs karib-tenger kalózai. itt a külcsín csupán szimbólikus, a tenger sok esetben vetített, a hajó műtermi, a besorolhatatlan fajú állatok pedig gyurmából készültek, ugyanakkor a felszerlés igazinak hat, és ha a szereplők víz alatt kommunikálnak, akkor a légzőkészülék zaja is hallatszik, pedig azt MINDIG kikeverik a filmekből. és ugyanez a helyzet a figurákkal is: mintha csak típusok lennének, akiket hol az akcentusuk, hol az öltözékük határoz meg, s mégis árnyaltabbak a realistáknál. (trailer)

Címkék

kritika film

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr134534552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr. 2007.05.02. 15:11:48

hozzátenném, hogy aki ismeri a film alapjául szolgáló személy életét, az számtalan életrajzi elemeken alapuló humorba is belebotlik. örülök, hogy végre egy valóban kiváló vígjáték is tetszik neked! :)

Ismeretlen_1068 2007.05.02. 15:16:53

kedves olvasók, mr. újabb dícséretbe mártott vitriolját olvashattátok. ő igazán nagymestere ennek. :)

mr. 2007.05.02. 17:45:11

oké, bocsi, megígérem többet tényleg nem dicsérgetlek. még elbízod magad.. (btw. mindentől függetlenül, tényleg örültem, hogy tetszett neked ez a film, mert nekem nagy kedvencem.)

Ismeretlen_56007 2007.05.02. 19:13:41

én is imádom, bár azért a T.Család jobban tetszett!

Ismeretlen_61802 2007.05.03. 06:59:47

nos hát ez a film nekem is nagyon tetszett. kicsit féltem mikor láttam itt az oldalon, hogy írtál róla. nem is mertem lepörgeti a csillagokig:) de aztán elolvastam az első pár sort és éreeztem, hogy ez minimum 8 csillag:)

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása