aeon flux

ready for the action now, danger boy?

usa box office: boldog asszony Takács Máté
2019. április 21. 17:42:00

Kategória: boxoffice Szólj hozzá!

A Warner Bros. újabb horrorfilmje dolgoztatta meg a kasszákat: A gyászoló asszony átka a várakozáson felüli összeggel uralja húsvét hétvégéjét.

curse_llorona.jpg

> új filmek
A Démonok között és leszármazottai nem csak a Démonok között leszármazottainak bizniszét alapozták meg, de úgy generálé a Warner minden horrorfilmből többet tud kisajtolni, ha hasonló szellemben reklámozza a célközönségnek. A gyászoló asszony átka (The Curse of La Llorona; hazai bemutató: már a mozikban) esetében mondjuk van látszólagos kapcsolat a mindenható franchise-zal, de e nélkül is ösztönzőleg hathatott "a Démonok között-univerzum producereitől" szöveg. És persze a - létező folklórtörténetre épülő - sztori is kellően piacképes. 26,5 millió dollárral lett első a film, ami csaknem háromszorosa a költségvetésnek, és módfelett több, mint ami az általános, 20 millió alatti várakozásoknak megfelelt volna. Hamar leszámolnak vele a nézők, ez bizonyos, de 60 millió dollár már elég nyomós érv egy második részhez.

A húsvét sem múlhatott el új keresztény dráma nélkül, noha volt éppen forgalomban már ilyesmi. A Breakthrough a Fox első filmje, amit már Disneyként propagál, és egy 2015-ös igaz történetet dramatizáló könyv alapján készült, melyben kisgyermek alatt beszakad a jég és 15 percet tölt el ottan, majd kómában még többet. Az erősen reklámozott film több mint 2800 moziban látható, és már szerdától pereg, így öt nap alatt halmozhatott fel 14,6 millió dollárt - ebből 11 millió jut a hétvégére. Minthogy 14 millióból készült, ez is egy igencsak nyert ügy, egy igencsak nyerő műfajban. A kiváló nézői értékelések nyomán akár 50 millió dollár is lehet a végállomás.

A Disney rendületlenül szállítja a Föld napjához időzítve a természetfilmeket, s ezúttal már jól bevált alanyokat választott ehhez: pingvineket. A Penguins éppen a főszereplők alapos mozis kihasználtsága miatt nem igazán kapott szárnyra, szerdai nyitása óta mindösszesen 3,3 millió dollárt gyűjtött, ebből is 2,3-ot a hétvégén (a top 10-be ezzel nem került be), s minthogy 1800 mozi vetíti, igen halovány az egy mozira jutó bevétele. Azért kis szerény alternatívaként megmaradva 10 millióig csak eljut majd.

Max Minghella írta és rendezte a Teen Spirit című zenés drámát, amely - címe árulkodó - még nem oly régi, de már nem mai slágerek eléneklésével telik. Az éneklő Elle Fanning, és a kritikák szerint nem rossz az egész, ám a biztató limitált nyitány utáni országosodás szerint a nézői érdeklődés csekély: már majdnem 700 moziban látható, mégis pusztán 250 ezer dollárt kalapozott össze most. Ez már nagyon hitvány ahhoz, hogy bármi történjen még a gyors kivonáson kívül, így az egymillió dollár távoli mérföldkő marad - ismeri ezt jól a Bleecker Street forgalmazó.

> korábbi filmek
A Shazam! harmadik hétvégéjét már 100 millió dollár felett kezdte, most pedig újabb 17 millióval bővült perselye. A Warner filmjének kellett is még egy kiadós összeg, mert új szuperhősfilm van a láthatáron; a mostani 120 milliót 145 millióig juttathatja még el.

A Dumbó is elérte a 100 milliót, noha ez kevésbé fényes tett a Disney terjesztésének így negyedik víkenden.

Ellenben a Marvel Kapitány töretlen hódítása annál inkább: a film másfél hónap után is több mint 2600 moziban látható, most éppen a negyedik a toplistán, s közben meghódította a 400 milliós határt. Tehát újfent a tavalyi helyzet állhat elő jövő héten: két MCU-film is lesz a top 10-ben.

> végszó & ami jön
Az ünnepi hétvége kipréselt magából 100 millió dollárt a top 12 forgalmát illetően, de ez már mindegy is, hiszen a következő körben csúcsok dőlhetnek a Bosszúállók: Végjáték premierjével.

> a top 10 (hivatalos becsült adatok)

# film hétvégi
bevétel
összbevétel büdzsé
1  A gyászoló asszony átka $26.5m $26.5m $9m
2  Shazam! $17.3m $121.3m $100m
3  Breakthrough $11.1m $14.6m $14m
4  Marvel Kapitány $9.1m $400.0m $152m
5  Little $8.5m $29.3m $20m
6  Dumbó $6.8m $101.3m $170m
7  Kedvencek temetője $4.9m $49.6m $21m
8  A hiányzó láncszem $4.4m $13.0m n.a.
9  Mi $4.3m $170.4m $20m
10  Hellboy $3.9m $19.7m $50m

 

Címkék

fox horror disney box office warner drama adaptation elle fanning penguins max minghella religious breakthrough bleecker street disneynature the curse of la llorona teen spirit

A bejegyzés trackback címe:

https://aeonflux.blog.hu/api/trackback/id/tr7714778582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az oldalon található tartalmak kizárólag
18 éven felülieknek ajánlottak.
A belinkelt video- és hanganyagok tartalmáért nem vállalunk felelősséget

Facebook

Beszélt

Filmes naplók

süti beállítások módosítása